نخستین نشاء مکانیزه برنج در  املش آغازشد

نخستین نشاء مکانیزه برنج امروز(۲۸ فروردین) با حضور استاندار در روستای کرفده شهرستان املش آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان، «مصطفی سالاری» صبح امروز(چهارشنبه،۲۸ فروردین) در حاشیه بازدید از نخستین نشاء مکانیزه برنج در روستای کرفده شهرستان املش با اشاره به اینکه امسال با توجه به حجم بارش‌ها و آبگیری سد سفیدرود مشکلی در زمینه تأمین منابع آبی نخواهیم داشت گفت: شرایط بهتری نسبت به سال گذشته پیش‌بینی می‌شود و امیدواریم سال پربرکتی برای کشاورزان گیلانی رقم خورد.

 

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای تأمین آب کشاورزی در سراسر استان افزود: نباید مدیریت صحیح منابع را فراموش کنیم.

 

سالاری با بیان اینکه علاوه بر اراضی کشاورزی آبگیری شده از طریق شبکه و سد سفیدرود، اراضی سنتی آبخور نیز دارای شرایط خوبی با توجه به حجم نزولات جوی است، تصریح کرد: با این وجود در قالب برنامه‌ریزی هدفمند در مجموعه‌های مختلف به ویژه آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی از ماه‌های پایانی سال 97 در زمینه لایروبی رودخانه‌ها، لایروبی و ساماندهی آب‌بندان ها، برنامه ریزی زمانی خوبی انجام شده که در اجرای این سیاست نقطه نظرات و منافع کشاورزان لحاظ شده است.

 

استاندار گیلان ابراز امیدواری کرد با تلاش مستمر در سال جاری برای تأمین آب کشاورزی به موفقیت‌های بیشتری نسبت به سال گذشته دست پیدا کنیم و کشاورزان آسایش بیشتری در انجام امور کشاورزی داشته باشند.

 

وی در ادامه همچنین به میزان کاشت و برداشت مکانیزه در اراضی شالیزاری استان گیلان اشاره و بیان کرد: بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته از حدود ۲۳۵ هکتار اراضی شالیزاری گیلان، امسال حدود ۵۲ درصد به صورت مکانیزه نشاکاری می‌شود.

 

سالاری افزود: این میزان درصد خوبی را نشان می دهد اما باید با برنامه‌ریزی کارآمد نسبت به ارتقاء آن در سال‌های آینده تلاش کنیم و در این خصوص نیازمند همکاری کشاورزان نیز هستیم.

 

وی با تأکید بر ضرورت حمایت‌های لازم در زمینه تأمین ماشین آلات مکانیزه و پرداخت تسهیلات برای تهیه و تکمیل این تجهیزات، افزود: جهاد کشاورزی باید اقدامات لازم را از نظر ترویج این روش انجام دهد.

 

استاندار گیلان با بیان اینکه انجام کشت مکانیزه، میزان محصول برداشتی در هر هکتار را افزایش داده و هزینه زمان نشاکاری و کود مصرفی را کاهش می‌دهد گفت: مجموعه این اقدامات نشان می‌دهد که اجرای مکانیزاسیون به بهره‌وری بیشتر اراضی شالیزاری کمک می‌کند.

 

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه در حوزه برداشت مکانیزه برنج وضعیت خوبی داریم و میزان آن بیشتر از نشاکاری است، اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد اراضی شالیزاری به صورت مکانیزه برداشت می‌شود که امیدواریم با ادامه روند تسطیح اراضی به عنوان اقدامی اثربخش برای افزایش این درصد، بتوانیم هم در حوزه نشاکاری و هم برداشت به صورت مکانیزاسیون در سال‌های آینده پیشرفت داشته باشیم.

کد خبر 781990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha