ایجاد کانون تخصصی برای آسیب زدایی از شعر آئینی، ضروری است

استاد و محقق زبان و ادبیات فارسی در تبریز، بر حفظ حریم حرمت ولایت و امامت در سرودن اشعار و مراثی تاکید کرد و اظهار داشت: برای آسیب زدایی از شعر آئینی، ایجاد کانون تخصص شعر آئینی ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، دکتر جمشید علیزاده، استاد و محقق زبان و ادبیات فارسی، عصر گذشته (3 آبان) در کارگاه آموزشی شعر و قطعات ادبی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان شرقی با تاکید بر دوری شعر آئینی از خرافات و مطالب غیر مستند، گفت: حفظ حریم حرمت ولایت و امامت، جرات و صداقت می خواهد.

 

وی اظهار کرد: برای آسیب زدایی از عرصه شعر و ادبیات آئینی و نقد و بررسی آثار ارائه شده در این زمینه، ایجاد کانون فرهنگی هنری تخصصی شعر و ادبیات آئینی بسیار ضروری است.

 

علیزاده، اضافه کرد: متاسفانه آثار مربوط به این حوزه مهم و اعتقادی در خفا و دور از نقد و بررسی ارائه و با انواع و اقسام خرافات و پیرایه بندی دروغ و اهانت آمیز به ساحت مقدس ائمه اطهار منتشر شده و در دسترس خوانندگان و مداحان قرار می گیرد.

 

وی تصریح کرد: هیچ شاعر و نویسنده و گوینده ای حق ندارد با دخیل کردن شور و احساسات خود، عقلانیت و حقانیت ائمه اطهار(ع) و مذهب تشیع را زیر سئوال ببرد.

 

علیزاده، خاطر نشان کرد: حتی بسیاری از این اشعار و آثار غیر مستند و خود ساخته به جهت نسبت دروغ دادن به ائمه اطهار(ع) و گناه کبیره بودن، حد شرعی دارد.

 

این استاد و محقق ادبیات، با رد این استدلال که به دلیل باور ذهنی و اعتقادی مردم، دیگر نمی توان این خرافات را پاک کرد، بیان کرد: اتفاقا، جلوگیری از اشاعه بیشتر این دروغ ها و مطالب غیر مستند، بسیار ضروری بوده و بهترین خدمت در این مسیر باشد.

 

وی دلیل ورود مجهولات و خرافات به این عرصه را، غلبه شور بر شعور نویسنده یا گوینده و همچنین عدم شناخت درست جایگاه عظیم و الهی این نورهای واحد و در مواقعی قیاس غلط آن بزرگواران با افراد عادی دانست و ادامه داد: تشکیل یک کانون فرهنگی تخصصی منسجم و برگزاری جلسات منظم و مداوم شعر خوانی و نقد و بررسی ادبی و اسنادی اشعار، یک خدمت و اقدام مهم و بزرگی در این زمینه خواهد بود.

 

وی در ادامه بازنگری در ادبیات آئینی و تحلیل و تحقیق سندیت تاریخی و تمایز وقایع واقعی جریانات معصومین(ع) با اسطوره های ساختگی را یک ضرورت مهم دانست و عنوان کرد: اگر خود ما بتوانیم با زدودن این پیرایه های غلط و غیر واقعی، این ساحه مقدس را با واقعیت های عینی و درست آراسته کنیم، آن وقت خواهیم توانست حتی دست وهابیت را نیز کوتاه کنیم. 

 

علیزاده، اذعان داشت: تکرار بیش از حد این خرافه ها، باعث شده، گاهی در آثار بزرگان شعری نیز، اشعار خرافی و غیر مستند ظهور کند.

 

وی مبارزه با شیوع این خرافه ها، و زدودن آسیب از ساحت ادبیات آئینی و دینی را از وظایف اساتید و بزرگان علمی و دینی دانست و توضیح داد: این امر، جرات، همت و صداقت می خواهد.

 

یادآور می شود، کارگاه آموزشی شعر و قطعات ادبی جشواره گلدسته های سپید دوم و سوم آبان، با حضور شعرا و علاقه مندان عرصه شعر و ادبیات دینی و آئینی کانون های فرهنگی هنری مساجد به همت کانون تخصصی آموزشی علامه طباطبایی و با حمایت دبیرخانه هماهنگی فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 78195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha