به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، «جعفر توفیقی» در اجلاس سراسری کارگروه های تخصصی برنامه ریزی و گسترش وزارت علوم که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین چالش های اخیر آموزش عالی این است که طی چهل سال گذشته ما با یک دوران شتاب در سیاست گزاری و تصمیم گیری در عرصه آموزش عالی روبرو بودیم که باعث شد تا با یک سری عقب ماندگی ها مواجه شویم.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: شتاب هایی که در سیاست گزاری و تصمیم گیری وجود داشت به دلیل جبران برخی از کاستی ها بود که موجب شد تا با توسعه کمی آموزش عالی مواجه باشیم.
وی ادامه داد: تصمیم گیری و سیاست گزاری های شتاب زده بر اساس دانش جلسه ای صورت می گرفت که البته این دانش جلسه ای بی ارزش نیست اما برای سیاست گزاری بلندمدت به هیچ عنوان کافی نیست چون نمی تواند به سیاست های پایدار و باثبات منجر شود.
وزیر اسبق علوم تصریح کرد: سیاست گزاری مبتنی بر دانش جلسه ای موجب شد تا تقاضای دانش وجود نداشته باشد و رشته ها نیز بر اساس دانش راه اندازی نشوند.
وی افزود: برای نمونه سیاست گزاری علم و فناوری عمری بیش از 12 سال در کشور ندارد و اجتماعات بر اساس اندیشه ورزی و تفکر انقلابی ایجاد نشد، به گونه ای که انجمن های علمی در کشور اهمیت های لازم را ندارند و هنوز نیز در عرصه سیاست گزاری دیده نمی شوند.
وی یکی از دلایل عدم ارتباط گیری بین دانشگاه و صنعت را سیاست های متزلزل و بی ثبات دانست و گفت: وقتی سیاست گزاری به صورت شتاب زده باشد، معضلات آن در همه حوزه های حاکمیتی بروز پیدا می کند و با ضعف تقاضای دانش مواجه می شویم.
وی به وزارت علوم توصیه کرد تا در تدوین قوانین، سیاست گزاری و استانداردسازی و نظارت قرار بگیرند و این فرصت را به دانشگاه ها بدهند تا در استقلال کامل برنامه ریزی کنند.
نظر شما