دو اِطلاق برای جوانی/جوانان وقت را به عنوان  قیمتی ترین سرمایه خود صیانت کنند

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با اشاره به اینکه دو اطلاق برای جوانی وجود دارد، در خطاب به جوانان مواردی متذکر شد و بر صیانت آنان از وقت به عنوان قیمتی ترین سرمایه تأکید کرد.

آیت الله «احمد شیخ بهایی» به مناسبت ۱۱ شعبان المعظم، خجسته زادروز باسعادت حضرت علی اکبرعلیه السلام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان نامگذاری این مناسبت به روز جوان را الهام بخش دانست و افزود: امام حسین علیه السلام در توصیف حضرت علی اکبر، ایشان را شبیه ترین مردم در قیافه و خلق و خو و منطق به رسول اکرم دانستند لذا جوانی که این روز به نام ایشان است عزت و عظمت و جایگاهش به خاطر شباهت بیشتر داشتن به رسول اکرم است.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه در یک اِطلاق سن میان ۱۷ تا ۲۷ و ۳۰ سالگی را جوانی گفتند که هم قوا و نیروهای ظاهری بدن در اوج است و هم قوای روحی در نشاط و می تواند تکامل پیدا کند؛ گفت: کمتر از این سن را نوجوانی و بالاتر از آن میانسالی است  که در کودکی و نوجواین نشاط و قوا هست اما تجربه نیست و در میانسالی انسان تجربه و فکر دارد اما بدن توان ندارد.

 

 

آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: هر قدر عمر انسان طولانی شود؛ این مقطع-جوانی- اما طولانی نمی شود و هر چه سن بالاتر رود کار{تغییر دادن} مشکل تر می شود پس کسی که می خواهد مهارت آموزی، حفظ قرآن و تمرین ورزش های مختلف و... داشته و در آن پیشرفت کند و اوج شکوفایی یک انسان همین دوره جوانی است و باید قدر لحظه لحظه آن را دانست.

 

 

وی گفت: دشمن نیز اتفاقاً روی همین سن پافشاری می کند زیرا این سن اوج غرائز  هم هست و دشمن و شیطان تلاش می کند اینها را به انحراف بکشاند و استعدادها را از بین ببرند لذا جوانها مراقبت کنند و البته والدین، معلمان، مساجد، روحانیت، کانون هیا فرهنگی هنری و... همه نسبت به این امر مسئولیت دارند.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به اِطلاق قرآن از جوانی هم اشاره و بیان کرد: در این اطلاق کسی که مؤمن تر و از عمل صالح بهتری برخوردار است او جوان تر است همانطور که در آیه ۱۳ سوره کهف اشاره شده در حالیکه آنها در سنین پیری بودند اما خدا از آنها به جوان یاد می کند زیرا ایمان و عمل صالح آنها در اوج بود و در برابر طاغوت زمان خود ایستادند و به غار پناه بردند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: امام علی علیه السلام از سن ۲۰ تا ۶۰ سالگی{در جنگ ها} شمشیر زده و جبرئیل فرمود «لافتی الا علی...» جوانی جز علی نیست در حالیکه ممکن بود جوانان کم سن و سال تر از امام علیه السلام نیز باشند اما جوانمردی منحصر در آن حضرت شد.

 

 

آیت الله شیخ بهایی با یادآوری این مطلب که امام راحل نیز در در شروع انقلاب جوان بود و جوانانه به میدان آمد و تمام انرژی خود را برای اسلام گذاشت، اظهار داشت: در گام دوم انقلاب جوان به هر دو معنا هم در سن و سال و هم اصل جهاد و مبارزه و تلاش همه مردم مخاطب رهبری هستند همانطور که خود ایشان در روحیه جوانی در اوج هستند و بر اهداف انقلاب مجاهدت و پافشاری دارند که این نشانه جوانی است.

 

 

وی نکته ای را هم درباره اشاره آیه ۱۵ سوره احقاف به سن ۴۰ سالگی متذکر شد و بیان داشت: قوای انسان از این سن شروع به تحلیل می کند و تغییر در انسان مشکل می شودز ریرا خمیرمایه وجودی انسان در جوانی شکل می گیرد و هر چه بگذرد خشک تر می شود لذا به تعبیر قرآن قوی ترین و کامل ترین حالت انسان در ۴۰ سالگی خواهد بود که از آن پس دیگر باید تجربیات خود را به کار ببندد تا آنچه به دست آورده را از دست ندهد.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با توصیه به جوانان در صیانت از اوقات جوانی آنگونه که از قیمتی ترین سرمایه خود مراقبت می کنند؛ تأکید کرد: وقت خود را هدر ندهید، بیکار نباشید، تا می توانید دنبال کسب مهارت باشید، در گروه های جهادی، برنامه های فرهنگی، سواد رسانه ای، نویسندگی و.. حضور یابید و سعی در زمینه های کشاورزی، دامداری، صنعت، تحصیلات دانشگاهی و... داشته باشید و از هر چه می توانید برای خود مهارت کسب کنید.

 

وی به ویژه بر انس و ارتباط جوانان با خدا تأکید کرد و با توجه به ماه شعبان افزود: مناجات شعبانیه را جدی بگیرید، مسئله ازدواج را هم؛ آداب ور سوم غلط را رها کنید و این بت ها را بشکنید؛ مسئله فرزندآوری نیز باید جدی گرفته شود توسل و مجاهدت شدید داشته باشد و شدیداً تلاش و از وقت خود مراقبت کنید.

 

 

 

 

 

کد خبر 781737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha