تلاش خود را برای تقویت دانشگاه جامع علمی کاربردی انجام داده ایم

غلامی با بیان اینکه تلاش خود را برای تقویت دانشگاه علمی و کاربردی انجام داده ایم گفت: وزارت علوم حمایت های خوبی را برای ایجاد رشته های کاردانی و کارشناسی مهارتی در دانشگاه علمی کاربردی داشته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه بعدازظهر امروز سه شنبه (27 فروردین) مجلس شورای اسلامی سوال «محمد حسین فرهنگی»، نماینده مردم تبریز از وزیر علوم در مورد علت عدم توجه به توسعه و تصویب رشته‌ها و حمایت از آموزش‌های کاربردی و مهارتیو مرتبط با مشاغل موجود در کشور مطرح شد.

 

«منصور غلامی» در پاسخ به این سوال ، با بیان اینکه حمایت های خوبی برای توسعه دانشگاه جامع علمی کاربردی ایجاد شده است، گفت: وزارت علوم حمایت های خوبی را برای   ایجاد رشته‌های کاردانی و کارشناسی مهارتی داشته است و در کنار آن به حمایت از طرح‌های مهارت‌افزایی نیز توجه داشته است.

 

وی ادامه داد: ما همچنین ایجاد رشته‌های جدید، تجدیدنظر در رشته‌های قبلی و حمایت از تشکیل و تکمیل آزمایشگاه‌های فنی را داشته‌ایم و در رابطه با حمایت از این دوره‌ها برنامه داریم. البته لازم است مشوق‌هایی برای استقبال از داوطلبان ورود به دانشگاه و دوره‌های مهارتی داشته باشیم تا رغبت آنها افزایش پیدا کند.

 

غلامی با بیان اینکه با انتقال دانشگاه فنی و حرفه‌ای از آموزش و پرورش به آموزش عالی عدم تطابق‌هایی را داشتیم  یاداور شد: ما تلاش خود را برای تقویت این دانشگاه به کار بردیم که از جمله آن افزایش واحدهای مربوطه در شهرستان‌ها و همچنین ایجاد شورای برنامه‌ریزی آموزش‌های عالی فنی در دانشگاه‌ها بود.

 

وی با اشاره به افزایش تعداد کل رشته ها دراین دانشگاه ،اضافه کرد: در سال ۱۳۹۵، ۳۳۴ رشته کارشناسی ناپیوسته مهارتی داشتیم که تعداد آنها در سال ۱۳۹۷ به ۶۶۲ رشته کارشناسی ناپیوسته رسید. بنابراین در جهت تقویت این دانشگاه و ارتقای مهارت‌های کاری تلاش کردیم و ۱۰ رشته کارشناسی جدید را به این دانشگاه دادیم که کار نسبتاً خوبی بود.

 

غلامی با اشاره به موافقت وزارت علوم با ایجاد واحدهای جدید در شهرستان‌های مختلف اظهار کرد:  توقف مراکز دانشگاه علمی – کاربردی عموماً در مورد واحدهای وابسته به دستگاه‌های دولتی بوده که نوعاً به کارمندان و مستخدمین دستگاه‌ها مدرک می‌دادند که خیلی وقت‌ها هم مرتبط نبوده است اما مراکز خصوصی مورد حمایت قرار گرفته و اساسنامه جامع برای آنها تدوین شده و تلاشمان این است که دانشجویان در محیط کار واقعی آموزش ببینند.

 

محمدحسین فرهنگی در طرح سوال خود گفت: متأسفانه بسیاری از رشته‌های ما با مشاغل مورد نیاز و نیازهای اقتصادی منطبق نیست و در مقابل وزارتخانه در خصوص برخی از مراکز آموزشی رفتار مناسبی ندارد، آنها را محدود و فاقد ارزش علمی معرفی می‌کند. در حالی که باید نسبت به رسمیت دادن دوره‌های کاربردی استانداردسازی و نظارت بر آنها مبادرت شود و مسیر منطبق با مصالح کشور پیگیری شود.

 

وی با انتقاد  از کاهش آموزش‌های مهارتی اظهار داشت: تعداد دانشجویان رشته‌های مهارتی از ۶۰۰ هزار نفر در سال ۹۲ به ۲۴۰ هزار نفر در سال ۹۵ و ۱۳۰ هزار نفر در سال ۹۷ کاهش یافته است. در حالی که ۹۰ درصد این افراد جذب بازار کار می‌شوند. در مقابل رشته‌هایی که صرفاً به آمار فارغ‌التحصیلان بیکار اضافه می‌کنند مورد حمایت قرار دارند و مشکل بودجه و اعتبار ندارند.

 

وی ادامه داد: تعداد دانشجویان مهارتی طبق چشم انداز باید به یک میلیون و ۲۰۰ هزرا نفر برسند که این اتفاق نیفتاده است ، برخی از واحدهای علمی و کاربردی که تعطیل شدند بعضاً از دیوان عدالت اداری حکم گرفتند تا به کار برگردند یعنی نه وزارت علوم بلکه یک نهاد قضائی مدافع آنها بوده است،این واحدها که تعطیل شده اند ازدولت ریالی دریافت نکرده اند و تمامی هزینه ها را از دانشجویان دریافت می کنند.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس تصریح کرد: بسیاری از دوره‌های مورد پذیرش وزارت علوم که کاربردی نیستند و ما به ازای اقتصادی ندارند فارغ‌التحصیل بیکار تولید می‌کنند در حالی که باید دوره‌های جدید مناسب نیاز بازار کار ایجاد شود.

 

در پایان سخنان وزیر علوم ،فرهنگی اعلام کرد که از پاسخ های وزیر قانع نشده است اما پاسخ های وزیر را نیز به رای مجلس نمی گذارد./

کد خبر 781671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha