آغاز مهاجرت از کارت‌های بانکی مغناطیسی به هوشمند

توسعه و ایمن‌سازی کارت‌های مغناطیسی در شبکه بانکی دغدغه ۱۰ سال گذشته بانک مرکزی بود که امروز با پیاده‌سازی استاندارد EMV علاوه بر تامین این هدف زمینه مهاجرت از کارت‌های مغناطیسی به هوشمند فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بانک های مختلف بعد از حرکت به سمت بانکداری نوین استفاده از کارت های الکترونیکی را در دستور کار خود قرار داده بودند و در این راستا در حال حاضر بیش از 400 میلیون کارت بانکی در اختیار شهروندان قرار دارد. با توجه به حجم بالای این مارت ها بانک مرکزی تصمیم گرفت به سوی استاندارد EMV و کارت‌های هوشمند و مذاکره با شرکت‌های پرداخت بین‌المللی حرکت کند.

 

بانک مرکزی این موضوع را از 10 سال پیش کلید زده بود که تا امروز موضوع توسعه و ایمن‌سازی کارت‌های مغناطیسی در شبکه بانکی به دلیل مسائل زیرساختی و اقتصادی انجام نشده بود و همچنان بانک ها نسبت به چاپ و ارائه کارت‌های مغناطیسی اقدام می کنند.

 

حجم بالای تعداد کارت های بانکی باعث ایجاد مشکلاتی شده است که از آن جمله می توان به افزایش کلاهبرداری ها اشاره کرد و بر این اساس بانک مرکزی پیرو طرح 10 سال گذشته خود تصمیم گرفت تا امنیت شبکه پرداخت کارت مغناظیسی موجود را ارتقا دهد و در کنار آن زمینه مهاجرت به سمت کارت‌های هوشمند با پیاده سازی استاندارد EMV را فراهم آورد.

 

رییس کل بانک مرکزی خبر فراهم شدن امکان انتقال کارت‌های مغناطیسی بانکی به سمت کارت‌های هوشمند یا EMV را در هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت داده و اعلام کرده بود: «مهاجرت از کارت‌های مغناطیسی به کارت‌های بانکی هوشمند EMV اقدامی است که امکان پرداخت موبایلی را در کشور ایجاد می‌کند و این موضوع در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.»

 

پیاده‌سازی استاندارد EMV در حوزه کارت توسط بانک مرکزی و شرکت خدمات انفورماتیک آغاز شده است و در همین رابطه معاون بازاریابی و فروش شرکت خدمات انفورماتیک به ایبنا گفته است: «پیاده‌سازی استاندارد EMV در حوزه کارت با دستور و تاکید بانک مرکزی آغاز شده و بررسی این استاندارد به منظور مهاجرت به کارت‌های میکروچیپ و هوشمند توسط شرکت خدمات انفورماتیک به عنوان یکی از موضوعات مهم در دستور کار قرار گرفته است.»

 

«فرهاد فائز» ادامه داده است: «در این زمینه با بانک‌های علاقه‌مند در کشور تعاملاتی انجام شده است؛ تغییر زیرساخت کارت در کشور به سوی این فناوری جدید می‌تواند ضمن افزایش امنیت، استفاده از روش‌های پرداخت جدید را ممکن سازد که یک گام بین‌المللی مهم است.»

 

یادآور می شود: EMV روش پرداختی است مبتنی بر یک استاندارد فنی برای کارت‌های پرداخت هوشمند و برای پایانه های پرداخت و خودپردازهایی که با آن سازگار است. بر اساس این استاندارد پایانه‌های پرداخت و خودپرداز می‌توانند این کارت‌ها را بپذیرند. کارت‌های EMV کارت‌های هوشمندی‌اند که داده‌هایشان علاوه بر کارت مغناطیسی (به منظور پشتیبانی از روش‌های گذشته) بر روی مدار مجتمع نیز ذخیره می‌شود.

 

این روش شامل کارت‌های تماسی (کارت‌هایی که باید به صورت فیزیکی در یک کارت خوان وارد شوند) و کارت‌های غیرتماسی (که می‌توانند بدون تماس با کارت خوان و از فاصله نزدیک با استفاده از فناوری RFID خوانده شوند) می‌شود. کارت‌های پرداختی که سازگار با استاندارد EMV باشند بسته به اینکه چه روش اصالت‌سنجی ای توسط صادرکننده کارت اتخاذ شود، اغلب کارت Chip and PIN یا Chip and Signature نامیده می‌شوند.

 

EMV یک استاندارد بین‌المللی و مهم برای کارت‌های نقدی و اعتباری به شمار می‌رود که مخفف عبارت Europay, MasterCard & Visa است و در سال ۱۹۹۴ این استاندارد در حوزه پرداخت و بانکی عملیاتی شد و تا به امروز نیز توسعه پیدا کرده و بسیاری از سیستم‌های بانکی و پرداخت از این زیرساخت و کارت‌های هوشمند استفاده می‌کنند.

 

استاندارد EMV در بیش از  ۱۳۰ کشور دنیا عملیاتی شده و بالغ بر ۷.۱ میلیارد کارت مجهز به میکروچیب و سازگار با استاندارد EMV در دنیا در حال استفاده است./

 

 

 

کد خبر 781559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha