وی با قرائت آیاتی از سوره طلاق؛ «فَاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ آمَنُوا قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا»، «رَسُولاً يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِ اللهِ مُبَيِّنَاتٍ لِيُخْرِجَ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَمَنْ يُؤْمِنْ بِاللهِ وَيَعْمَلْ صَالِحًا يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ..» قرآن را از مقوله قرائت دانست و عنوان کرد: اولین جایی که در قرآن لفظ «قرآن» به کار رفته در سوره مزمل است که می فرماید «يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلًا نِصْفَهُ أَوِ انْقُصْ مِنْهُ قَلِيلً أَوْ زِدْ عَلَيْهِ وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلًا..» قرآن را شمرده شمرده و آرام بخوانید به گونه ای که مفهوم آن را هم خود بدانید و هم به دیگران القا کنید چون خداوند در همین سوره می فرماید: ما قول سنگین و پرمفهوم بر تو القا کرده ایم.
وی تاکید کرد: قرآن از مقوله قول و قرائت است. قائل آن حق تعالی است و قاری آن پیامبر اکرم (ص) است.
دکتر خاموشی در بخش دیگری از سخنانش افزود: بنده فکر می کنم مقدمه فهم قرآن طهارت باطنی است. باید مودب به آداب الهی بشویم؛ متقی باشیم تا قرآن را بفهیم. اگر کسی خودش را به آن انسان واقعی که قرآن می فرماید نزدیک نکند قرآن را هم درک نخواهد کرد. تقوی مقدمه فهم قرآن است.
وی در ادامه به آیات سوره تحریم اشاره کرد و ضمن تبیین چگونگی قرآنی زندگی کردن، یادآور شد: قرائت قرآن و حفظ قرآن مقدمه فهم قرآن است و فهم قرآن باید مقدمه عمل به قرآن باشد و عمل به قرآن اصلاح کننده زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهان پیش روی ماست.
خاموشی در پایان تصریح کرد: از اینکه دعوت جمهوری اسلامی را پذیرفتید ممنون و مچکریم. ان شا الله سفیران خوبی باشید برای این مسابقات و دیگران را هم تشویق کنید که در این مسابقات شرکت کنند و این مسابقات پرشورتر از گذشته هر سال برگزار و بر رونق آن افزوده شود. یکایک شما ستارگانی در جهان معاصر هستید. کسی که با قرآن است نورانیت دارد. قدر خود را بدانید.
نظر شما