به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، صد و هفتاد و یکمین جلسه کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به منظور ارائه گزارش کمیته معماری و طرح های شهری در خصوص پروژه پلازاهای شهری با حضور علی اعطا رییس کمیته معماری و طرحهای شهری، محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران و زهرا نژاد بهرام نایب رییس کمیسیون معماری وشهرسازی شورای شهر تهران و دیگر اعضای این کمیسیون برگزار شد.
در ابتدای این جلسه «علی اعطا» با بیان این که در اواسط سال ۹۷ در کمیته معماری و طرح های شهری تصمیمگیری شد تا روی موضوع توسعه عرصه عمومی و ایجاد فضاهای همگانی تمرکز شود، گفت: با توجه به این که بافت های شهر تهران شکل گرفته و در برخی از مناطق ظرفیت ها و فضاهای خالی وجود دارد که از پتانسیل های قابل قبولی برای تبدیل شدن به فضا های همگانی برخوردار هستند تصمیم بر این شد تا در این فضاها بدون مداخله کالبدی یا حداقل مداخلات بتوانیم ایده میدانگاههای پیاده را اجرایی کنیم.
وی با بیان این که به منظور مطالعه و بررسی ایده میدانگاههای پیاده کارگروهی ذیل کمیته معماری و طرح های شهری تشکیل شد، عنوان کرد: مرکز مطالعات شهرداری تهران موظف شد تا فضاهای دارای پتانسیل ایجاد میدانگاههای پیاده را در مناطق ۲۲ گانه شناسایی کند. ایجاد فضاهای همگانی پیاده در مناطق ۲۲گانه تهران به عنوان یکی از احکام برنامه پنج ساله سوم به تصویب رسیده و ابلاغ شده است.
به گفته رییس کمیته معماری و طرحهای شورای شهر تهران، براساس ماده ۴۸ برنامه پنج ساله سوم، در سال اول اجرای این برنامه باید پنج میدانگاه پیاده در شهر تهران ایجاد شود.
در ادامه این جلسه «بابک شکوفی» در توضیح اقدامات انجام شده به منظور توسعه فضاهای همگانی پیاده در سال ۹۷ اظهار کرد: کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران در سال ۹۷ تصمیم گرفت طرح توسعه فضاهای همگانی پیاده را در دستور کار خود قرار دهد این در حالی است که پیش از این طرحهای توسعه فضاهای پیاده محور در حال کمرنگ شدن بودند.
عضو کمیته معماری و طرح های شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه این اقدام باید طی سه فازانجام شود، گفت: طی سالهای گذشته ساختار شهر تهران تغییر کرده و به دلیل ساختمان سازی های فراوان فضاهای همگانی از بین رفته، این در حالی است که می توان از فضاهای خالی که در میان ساختمانها باقی مانده نیز در جهت افزایش کیفیت زیست شهری استفاده کرد.
وی ادامه داد: در فاز اول نیز قرار بر این شد تا از فضاهای موجود استفاده کرده و از طریق ایجاد سازه های سبک فضاهایی را ایجاد کنیم که شهروندان بتوانند از آن تحت عنوان فضاهای عمومی بهره ببرند، خوشبختانه در قدم اول توسعه میدان گاه های پیاده با استفاده از سازه های سبک موفق بود. در قدم دوم باید سازه های سبک موقتی را به سازههای دائمی تبدیل کنیم و در نهایت در قدم سوم شهرداری باید ضوابطی را تصویب کند که در آن بلوک های اطراف فضاهایی با کاربری گردشگری برداشته شود، این ایده باید از سوی شهرداری پیگیری شود.
شکوفی با بیان اینکه در حال حاضر و با توجه به وضعیت انقباضی شهرداری تهران باید اقداماتی موثر با هزینههای کم اجرایی شود، اضافه کرد: توسعه میدان گاه های پیاده می تواند این ایده را محقق کند، به عنوان مثال برای محقق شدن این ایده می توان از خیابان ولیعصر نام برد، ولیعصراین ظرفیت را دارد که بتوان با هزینه کم تفاوت محسوسی را در آن به وجود آورد.
در ادامه این جلسه «محمد سالاری» با بیان اینکه فضاهای شهری و میدانهای پیاده باعث توجه به عرصه عمومی فضاهای شهری یکی از مهمترین موضوعات جوامع شهری میشوند، گفت: با توجه به حجم بارگذاری در شهر تهران در یک بازه زمانی مشخص وجود میدانگاه های پیاده برای شهروندان تهرانی ضروری به نظر میرسد.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: ایجاد میدانگاه های پیاده در ایام نوروز در قالب نوروزگاه یک آزمایش برای تحقق این ایده بود که براساس مبانی نظری و علمی اتفاق افتاد و البته ایجاد این فضاهای همگانی ناشی از تعامل مناسب بین شورا و شهرداری بوده است.
اعطا در پایان این جلسه با بیان اینکه ایجاد میدانگاههای پیاده و بهرهبرداری از آنها در ایام نوروز پایلوتی برای انجام اقدامات وسیعتر در این زمینه است، عنوان کرد: به منظور ایجاد 5 میدانگاه پیاده در شهر تهران به دنبال اجرای ماده 48 برنامه 5 ساله سوم باید شناسایی فضاهای مناسب در دستور کار شهرداری تهران قرار گیرد.
نظر شما