به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان،« پورمحمدی» در حاشیه جلسه هماهنگی کنترل لیشمانیوز جلدی روستایی در شهرستان دامغان با اعلام این مطلب گفت: بیماری سالک تاکنون در بیش از 17 استان و بالغ بر 88 شهرستان کشور مشاهده شده و متاسفانه در شهرستان دامغان نیز این بیماری به صورت بومی است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان ،به ماده 55 قانون شهرداري و دهیاری ها که طبق آن مبارزه با جوندگان از اهم وظايف شهرداري ها و دهياري ها تعيين شده استاشاره کردوافزود: شبکه بهداشت و درمان با پیگیری های مستمر و مجدانه در سنوات گذشته و همچنین در سال جاری در راستای تامین تجهیزات، دارو و روشهای پیشگیری و کنترل بیماری از جمله مبارزه با مخزن و ناقل سالک نهایت تلاش خود را انجام داده است.
وی طرح مبارزه با جوندگان را یکی از اقدامات مهم دراین راستا برشمردو افزود: تا شعاع حداقل 500 متری حاشیه شهر و اطراف روستاهای مورد نظر از اواخر فروردین ماه و به مدت 14 روز با نظارت مستقیم کارشناسان واحد بیماریها، مهندسان بهداشت محیط و نیروهای محیطی این شبکه، شروع شده است.
پورمحمدی از راههای دیگر کنترل جوندگان به از بین بردن لانه جوندگان به وسیله شخم زدن، آبگیری و استفاده از دود اگزوز برای کشتن موشها در برخی کشورها یاد و تصریح کرد: شبکه بهداشت و درمان، برنامه ریزی های لازم جهت مبارزه با ناقل بیماری [پشه خاکی] را نیز انجام داده و در موعد مقرر این برنامه نیز در سطح شهرستان عملیاتی خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان،ضمن اشاره به نبودهمکاری مناسب نهادها و دستگاههای مرتبط دراین شهرستان اظهارداشت:کاهش تعداد موارد بیماری سالک در شهرستان به تنهایی توسط شبکه بهداشت و درمان امکانپذیر نبوده و لذا سایر ادارات و نهادهای مرتبط به خصوص شهرداریها، دهیاریها، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و... همگام با این شبکه، فعالیت های خود را در موعد مقرر انجام داده تا ان شاءالله شاهد اقدامات موثرتری در جهت کاهش موارد بیماری در سال جاری باشیم.
نظر شما