استان لرستان یکی از پنج استان سیل خیز کشور است

مدیرعامل آب منطقه ای استان لرستان، با بیان اینکه لرستان یکی از پنج استان سیل خیز کشور است، گفت: ساخت و ساز در حریم رودخانه از عامل های خسارت گسترده سیل در لرستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، «رضا میرزایی»، امروز(25 فروردین) در جمع خبرنگاران، افزود: بارش باران در فروردین ماه امسال بویژه روزهای 11 و 12 فروردین در استان لرستان بی سابقه بوده است.

 

مدیرعامل آب منطقه ای استان لرستان، با اشاره به گستردگی خسارت سیل در استان لرستان، اظهار داشت: ساخت و ساز در حریم روخانه ها از عامل های خسارت سیل در استان بود.

 

وی با اشاره به اینکه استان لرستان یکی از پنج استان سیل خیز کشور است، بیان کرد: 436 نقطه سیل خیز در این استان شناسایی شده است.

 

میرزایی، با اشاره به وجود 130 رودخانه دائمی و فصلی در استان لرستان، بیان کرد: طول رودخانه های استان بالغ بر 9 هزار کیلومتر است که متاسفانه بیشتر شهرستان ها و روستاهای پرجمعیت استان در کنار رودخانه های پر آب استان  قرار دارند.

 

وی همچنین با اشاره به عبور رودخانه از وسط بسیاری از شهرهای استان لرستان، ادامه داد: ساخت و ساز در اطراف رودخانه ها از عامل های خسارت گسترده سیل در استان لرستان است.

 

میرزایی ،با بیان اینکه در بین شهرهای استان لرستان، به ترتیب پلدختر و خرم آباد رتبه های اول و دوم سیل خیزی را دارند، گفت: در این دو شهرستان حتی در زمان خشکسالی هم با بارش باران دچار مشکلاتی چون آبگرفتگی معابر و سیلاب می شدیم.

 

وی با بیان اینکه سیل 12 فروردین در استان لرستان طی هزار سال اخیر بی‌سابقه بوده است، افزود: در پی سیل 12 فروردین دبی رودخانه ها به  بیش از پنج هزار مترمکعب در ثانیه افزایش یافت و خسارت های زیادی در شهرستان پلدختر، معمولان، شهرستان خرم آباد و روستاهای مسیر رودخانه کشکان برجای ماند.

 

ساختمان سدهای لرستان در پایدار کامل قرار دارد

 

مدیرعامل آب منطقه ای استان لرستان، در ادامه با اشاره به سر ریز شدن برخی سد های استان لرستان در سیل 12 فروردین، افزود: به حمدالله به بدنه سدهای استان خسارتی وارد نشده است.

 

میرزایی،با اشاره به اینکه بالغ 206 مترمکعب آب در تعداد6 سد استان لرستان آبگیری شده است، افزود: حجم آب مخازن سدهای لرستان شامل کزنار، خان آباد و حوضیان الیگودرز، مروک دورود، ایوشان خرمآباد و هاله کوهدشت در ابتدای سال آبی جاری (اوایل مهر ماه 97) معادل 47 میلیون مترمکعب بوده است.

 

وی ادامه داد: از 6 سد استان تعداد چهار سد کزنار، خان آباد، حوضیان و مروک با حجم مخزن حدود 151 میلیون متر مکعب در حوضه آبریز دز و 2 سد ایوشان و هاله با حجم مخزن حدود 55 میلیون مترمکعب در حوضه آبریز کرخه قرار دارند.


مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان اظهار کرد: به حمد الله هم اکنون ساختمان همه سدهای استان لرستان از نظر فنی و سازهای سالم است و در پایداری کامل قرار دارند.

کد خبر 780835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha