گزارشی از اقدامات پلیس فتا/مردم مراقب کلاهبرداران اینترنتی و تلفنی باشند

فرهنگ سازی و افزایش سطح آگاهی و ارتقاء اطلاعات افراد جامعه برای جلوگیری از وقوع جرائم رایانه ای را از اهداف مشترک این پلیس فتا و رسانه خواند و با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده، بر ضرورت توجه به کلاهبرداری های ایرنتنتی و تلفنی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سرهنگ امین یادگار نژاد، رئیس پلیس فتا ستادفرماندهی انتظامی استان، امروز(۲۵ فروردین)در نشست خبری فرهنگ سازی و افزایش سطح آگاهی و ارتقاء اطلاعات افراد جامعه برای جلوگیری از وقوع جرائم رایانه ای را از  اهداف مشترک این پلیس فتا و رسانه خواند.

 

 

وی افزود: به علت رشد ضریب نفوذ اینترنت و دسترسی بیشتر مردم به این فضا و افزایش کاربران فضای مجازی در پی انجام امور روزمره توسط مردم به دلیل ویژگی های فضای مجازی اما این افزایش کاربران توأم با عدم آگاهی و دقت لازم  منجر به وقوع جرایم سایبری را دربردارد.

 

 

یادگار نژاد «عدم رشد شاخص های امنیتی به موازات رشد سامانه های رایانه ای» و «عدم آگاهی و دقت کاربران برای استفاده از فرصت های این فضا» را دو دلیل عمده برای افزایش وقوع جرایم سایبری عنوان کرد و گفت: با همکاری آموزش و پرورش، فنی حرفه ای، سپاه، ارتش، بانک ها، کمیته امداد و... ۵۰۱ کارگاه و برنامه آموزشی در سال گذشته برگزار و ۹۳۱ هشدار آموزشی منتشر و ۷۶ مصاحبه رادیویی و تلویریونی و ۹۷ نمایشگاه سایبری در سطح استان برگزار شد.

 

 

وی با اشاره به اینکه رد سال گذشته همچنین بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ نشان گاه حاوی مصادیق مجرمانه شناسایی و در اختیار مقامات مربوطه قرار گرفت و ۱۰ طرح شناسایی و مبارزه با جرایم با موضوع فروش دارو، مبارزه با مواد مخدر، قاچاق کالا، فروش مواد محترقه، قمار و شرط بندی در سطح استان انجام و ۴۸۳ نشان گاه مجرمانه کشف شد. 

 

 

رئیس پلیس فتا به ۱۲۲۶ بازدید از نت سراها و کشف ۱۳ نت سرای متخلف اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از این تخلف ها وجود فایل جعلی از شناسنامه و نامه های اداری و...بود که سیستم های رایانه توقیف و مسئول آن نت سراها در اختیار مقامات قضایی قرار گرفت؛ اظهار داشت: آزمایشگاه ادله دیجیتال را ارتقا دادیم و ۵۴۱ پرونده از سایر پلیس ها به ما واصل شد که ۳۸۵۶ سخت افزار مورد بررسی و جهت احقاق حق شاکیان ارائه به مقامات قضایی شد.

 

 

وی درباره وقوع جرایم سایبری در سالی که گذشت توضیح داد: در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۵ درصد وقوع جرایم سایبری افزایش یافت که ۲۵ درصد مربوط به برداشت های غیر مجاز اینترنتی بود که نسبت به سال قبل از آن تقریباً ثابت بود و کلاهبرداری ها ۲۵ و ۶۱ دهم درصد از جرایم را به خود اختصاص داد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ افزایش داشت.‌

 

 

یادگار نژاد با اشاره به اینکه کلاهبرداری اینترنتی بیشترین جرم رایانه ای است که تاکنون شناسایی شده، تصریح کرد: مجرمان معمولاً از روش مشابه استفاده می کنند و چون نیاز به دسترسی اطلاعات بانکی افراد قربانی دارند اولین روش ایجاد وبلاگ ها و صفحات فروش کالا و...است و اخیراً با سایت همدم یابی و همسریابی و... سایت های تبلیغ فروش کالا و... کلاهبرداری می کنند.

 

 

وی ادامه داد: در سایت دیوار با وعده پرداخت اعطای وام، ۲۵۳ میلیون تومان کلاهبرداری شده بود که مجرم شناسایی و در اختیار مقام قضایی قرار گرفت و در یک مورد دیگر با تماس تلفنی و ادعای برنده شدن سفر عتبات عالیات و کشاندن فرد پای دستگاه خودپرداز، ۴۷ میلیون تومان از حساب او برداشتند و بین چند حساب جابجا و در نهایت به کیف پول منتقل کردند که پس از مراجعه شاکی و پیگیری پلیس فتا شناسایی و پول برگردانده و متهم دستگیر شد.‌

 

 

رئیس پلیس فتا استان کرمان با اعلام اینکه بیش از ۱۳ درصد جرائم مذکور مزاحمت های اینترنی و بیش از ۴ درصد نشر اکاذیب است که بیش از ۷ درصد نسبت به سال ۹۶ کاهش داشته؛ در خصوص کسب اطلاعات از طریق اسکیمر در کنار دستگاه کارتخوان به ویژه درایام نوروز و تعطیلات هم هشدار داد و گفت: ۱۵۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از حساب شخصی یک فرد با همین روش برداشته شد؛ این فرد در حوالی قزوین از یک میوه خریده بود و اطلاعات او به سرقت رفته بود که مسئله توسط پلیس فتا آن استان پیگیر شد.

 


وی توصیه کرد: به دلیل شرایط جوی و بارندگی های اخیر با نشر اکاذیب و بازنشر اخباری که صحت ندارد روبرو هستیم که کاربران فضای مجازی حتماً از نشر اکادیب خودداری کنند زیرا طبق ماده ۱۸ قانون جرایم سایبری مجرم شناخته می شود لذا مردم کمک های خود را هم به مراجع رسمی مانند هلال احمر و.. تحویل دهند.

 


یادگار نژاد در پایان اشراف اطلاعاتی در فضای مجازی با هم افزایی رصد و پایش فضای سایبری در تعامل با دیگر نهادها، تلاش برای افزایش کشف پرونده های سایبری، آموزش و اطلاع رسانی همگانی در خصوص شیوه و شگردهای مجریان در تعامل با رسانه، راه اندازی پلیس فتا در شهرهای بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و افزایش توان علمی را از راهبردهای سال ۹۸ برای افزایش خدمت به مردم و کاهش جرایم اینترنتی عنوان کرد.

 


 

کد خبر 780814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha