دولت توان جبران خسارات حاصل از سیل را ندارد/ نهادهای بین المللی و مردم در کنار دولت قرار گیرند

بنایی با بیان اینکه برآورد خسارات وارد شده به کشور در حادثه سیل های اخیر ۵۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: دولت توان جبران این خسارت را ندارد و می طلبد که نهادهای بین المللی و مردم در کنار دولت قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «حمید بنایی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین که برای بررسی حادثه سیل اخیر با حضور مسئولان و وزرای مربوطه برگزار شد، گفت: علیرغم اینکه اقدامات و تلاش های خوبی برای کمک به حادثه دیدگان سیل انجام شد اما ما شاهد یک بی مدیریتی و ولنگ و باری در حوزه مدیریت بودیم. در سال 89 مسئولان هواشناسی اعلام کردند که ما فقدان راهدارهای هواشناسی برای پیش بینی بارش ها را داریم چرا بعد از 10 سال این تجهیزات مهیا نشد؟

 

نماینده مردم گناباد و بجستان اظهار داشت: ما در حوزه نظارت و علم و فناوری در حوزه زیرساخت ها کم گذاشتیم، حاشیه رودخانه ها را تخریب کردیم و نظارت کافی در بحث صدور مجوزها در حریم رودخانه ها را نداشتیم.

 

وی با اشاره به کمبود شدید اعتبارات در حوزه وزارت نیرو گفت: یک و نیم میلیون هکتار از جنگل های شمال کشور و 1.6 میلیون هکتار از جنگل های لرستان تخریب شد و به دلیل عدم وجود جنگل آب به سمت پایین دست سرازیر شد و باعث بروز چنین بحرانی در کشور شد.

 

وی اظهار داشت: خسارت برآورد شده در سیل اخیر 50 هزار میلیارد تومان است که از توان دولت خارج است، ما از نهادهای بین المللی و مردم می خواهیم در کنار دولت قرار گیرند تا این خسارات جبران شود.

 

بنایی خاطرنشان کرد: خسارات حاصله از سیل های اخیر در استان خراسان رضوی 300 میلیارد تومان است.

 

همچنین، محمدرضا ملک شاهی راد، نماینده خرم آباد نیز تصریح کرد: الان که تجربه و فناوری به اندازه کافی وجود دارد نباید سیل این قدر ویرانگر بود، قطعا این موضوع ناشی از سوء مدیریت و برنامه ریزی است.

 

وی اظهار داشت: اقدامات ویرانگر کارشناسان نفوذی و جاسوس چنین بلایی بر سر سدهای استان لرستان آورد، مصوبه هایی در مورد سدسازی در دولت های مختلف باعث وجود چنین بحرانی در استان شد.

 

ملک شاهی تصریح کرد: باید خائنان و کسانی که در این موضوع مقصر هستند به مراجع ذیصلاح معرفی شوند تا به خیانت آنها رسیدگی شود و وزارت نیرو باید خسارت کامل را به مردم بپردازد، دولت نیز باید در مورد اسکان مردم و حل مشکلات آنان تلاش کند.

 

ملک شاهی تصریح کرد: تعداد 35 هزار مسکونی تخریب شدند، یازده روستا زیر آب رفته است و 350 کیلومتر جاده در الیگودرز تخریب شده است.

 

همچنین، اکبر رنجبرزاده، نماینده اسدآباد نیز در این زمینه گفت: ستاد مدیریت بحران تمام تلاش خود را در بحث سیلاب های اخیر انجام داد اما گله مندی بسیاری در مورد عملکرد این ستاد وجود دارد چرا که پیش بینی های لازم جهت پیشگیری انجام شده بود.

 

وی تصریح کرد: استان همدان جزو سومین استان پر بارش کشور بود ولی به علت تلاش های مسئولان و دستگاه های ذیربط و مردم کمترین آسیب به استان و مردم وارد شد.

 

وی تصریح کرد: بیش از سه هزار و 293 میلیارد و 700 میلیون تومان خسارت هزینه ای به این استان وارد شده است، 1500 راس دام تلف شده است، پنج نفر جان خود را از دست داده اند، اثر تاریخی و فرهنگی یخچال میرفتاح در ملایر تخریب شده و هشت هزار واحد مسکونی نیز آسیب دیدند.

 

همچنین، علی کاظمی، نماینده اردل و فارسان نیز گفت: در استان چهارمحال و بختیاری از سوم فروردین بارش های سیل آسا به وجود آمد که بارش های شدید همراه با ذوب شدن برف ها باعث طغیان رودخانه های استان شد.

 

وی تصریح کرد: ما شاهد خسارات جانی با تلاشی که از سوی مدیران استانی و مردم انجام شد در این استان نبودیم اما خسارت مالی شدیدی با استان وارد شد، 1500 منزل مسکونی تخریب، باغات و مزارع استان ویران شد و شیلاتی که حکم ماهیان سردابی در کشور است بیش از 600 میلیارد تومان خسارت دید./

کد خبر 780795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha