گزارش شبستان از  بررسی سیلاب‌های اخیر کشور با حضور سه وزیر در مجلس

بررسی موضوع بارندگی ها وسیلاب های اخیر کشور با حضور مسئولان مربوطه و وزرای راه، کشاورزی و نیرو از مهمترین اخبار امروز (یک شنبه ۲۵ فروردین) مجلس شورای اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بررسی موضوع بارندگی ها وسیلاب های اخیر کشور با حضور مسئولان مربوطه و وزرای راه،کشاورزی و نیرو از مهمترین اخبار امروز (یک شنبه ۲۵ فروردین) مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

«محمد اسلامی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین و در ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده از سوی وزارت راه در استان های درگیر سیلاب های اخیر گفت: وزارت راه به لحاظ مسئولیتی که دارد در ایام نوروز ستاد سفرهای نوروزی را تشکیل می دهد و همواره فعال ترین دوره خدمت همکاران ما در بخش های خصوصی و عمومی در ایام نوروز اتفاق می افتد و در سال جاری وقوع سیلاب باعث شد که همکاران ما با تلاش مضاعفی نقش خود را ایفا کنند.

 

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: از 26 اسفند 97 تا 17 فروردین 98 در 24 استان به تناوب، 213 شهرستان و  269 شهر با مسئله سیلاب مواجه بودیم و بخش مهم وظیفه ای که در وزارت راه انجام شد در ستاد بحران ایفا شد و این ستاد به صورت فعال و شبانه روزی نقش  خود را ایفا کرد.

 

وی بیان کرد: با توجه به اخطارهای سازمان هواشناسی برای مقابله با سیل تمهیدات ویژه ای اتخاذ کردیم و در سراسر  کشور تمام راهدارخانه ها را در این زمینه به صورت آماده باش درآوردیم، حدود 12 هزار نیروی راهداری و 9 هزار ماشین آلات برای انجام عملیات برف روبی و عملیات های راهداری و مقابله با تهدیدات سیل همزمان به فعالیت پرداختند.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: خسارات وارد شده به جاده ها و خطوط ریلی کشور ۳۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است

 

«سحر تاجبخش» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین و در ارایه گزارشی در مورد پیش بینی های سازمان هواشناسی قبل از وقوع سیلاب های اخیر در کشور گفت: از 25 اسفند تا 13 فروردین 98 سامانه فعال جوی بر روی کشور فعال شد که در برخی از استان های کشور باعث سیلاب شد. سامانه اول قسمت شرقی دریای خزر و غرب کشور، سامانه دوم بخش هایی از رشته  کوه های زاگرس و سامانه سوم نیز در همین مناطق یعنی بخش هایی از زاگرس را تحت تاثیر قرار داد.

 

رییس سازمان هواشناسی اظهار داشت: طی سال های زراعی 97 و 98 مجموع کل بارش 204 میلی متر بود که حدود 22 درصد نسبت به دوره بلندمدت افزایش داشت و میزان بارش کشور در زمستان 97، 119 میلی متر بود که نسبت به دوره بلندمدت 20 درصد افزایش داشته است.

 

وی بیان کرد: تقریبا برای یک بازه یک ساله 65 درصد کشور تحت تاثیر خشکسالی و برای بازه شش ساله 94 درصد کشور تحت تاثیر خشکسالی است و این نشان می دهد که ما همچنان در دوره خشکسالی هستیم و وارد دوره ترسالی نشده ایم و این بارش ها فقط در اثر تغییرات اقلیمی اتفاق افتاده است.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: کشور همچنان در دوره خشکسالی به سر می برد/ ۴۸ ساعت قبل هشدارها را در اختیار کاربران قرار دادیم

 

«علی اصغر پیوندی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین در ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده از سوی سازمان هلال احمر در حادثه سیل های اخیر گفت: جمعی هلال احمر بر اساس وظایف ذاتی در حوادث سیل و زلزله تلاش می کند در نخستین ساعات حادثه در کنار حادثه دیدگان باشد، از تاریخ 25 اسفند تا 23 فروردین که 31 استان کشور درگیر سیلاب بودند ما تلاش کردیم در پنج محور امداد و نجات، اسکان اضطراری، توزیع اقلام غذایی و زیستی، درمان اضطراری و خدمات فرهنگی و اجتماعی به آسیب دیدگان کمک کنیم.

 

رییس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۲ هزار و 45 روستا، بخش، شهر و شهرستان تحت تاثیر سیلاب بودند، اظهار داشت: امداد و نجات وظیفه اصلی سازمان جمعیت هلال احمر است و ما در این حوزه و در این مدت 445 هزار عزیزی را که درگیر سیلاب بودند از مهلکه خارج کرده و به جای امن منتقل کردیم. در این مدت با توجه به محاصره آب امداد هوایی همانند زلزله کرمانشاه خوش درخشید و بحث تخلیه آب و رهاسازی آن به صورت گسترده را در استان های مختلف انجام دادیم.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: یک یورو کمک نقدی از فدراسیون جهانی، اتحادیه اروپا به دلیل تحریم ها دریافت نکردیم

 

«رضا اردکانیان» در جلسه علنی امروز 25 فروردین در صحن علنی مجلس گفت: خشکسالی نتیجه کم بارشی و سیل در نتیجه بارش شدید است که هر دو اجتناب ناپذیر است و این دو موضوع در تمام دنیا اتفاق می افتد و خسارت های مالی زیادی را در پی دارد.

 

وزیر نیرو گفت: به مدد دانش و اطلاعات و تجربیات موجود تلاش کردیم تا صدمات و خسارات سیل را کاهش دهیم.

 

وی در مورد عوامل تعیین کننده در شدت سیل گفت: شدت بارش، طول بارش و وسعت بارندگی از عوامل ایجاد سیل است و آنچه که در سه هفته گذشته در کشور رخ داده است، ترکیبی از این سه موضوع است.

 

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: 23 استان کشور درگیر سیل شدند. با نگاهی به میزان بارش ها در سال گذشته در آمار نشان می دهد که سال گذشته در دو هفته اول فروردین میزان بارش سه میلی متر بوده و متوسط بارش در پنج سال 20.8 میلی متر است اما امسال میزان بارش در دو هفته اول فروردین 19 برابر سال گذشته بوده و 57 برابر متوسط پنج سال گذشته است.

 

وی افزود: 198 میلی متر بارش ها در حوزه آبریز وارد کرخه شدند. سیل در مناطق پر بارش خسارت و صدمه بر جای گذاشته است.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: چهل تالاب کشور در سیل اخیر سیراب شدند/ ۳۴۰ شهر در سال گذشته دچار تنش کم آبی بودند

 

«محمود حجتی» در جلسه علنی امروز 25 فروردین در صحن علنی مجلس گفت: در حوادث اخیر سیل هموطنان آسیب های جدی دیدند. در بخش مادی و روحی باید سعی کنیم با کمک مجلس و آحاد مردم رنج آنها را کم کنیم. سیل اخیر برکات زیادی در کشور داشته است که آثار آن در سال های آینده و امسال مشخص می شود.

 

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: بارش های اخیر بی سابقه بود، این بارش ها در گلستان و مازندران صدماتی را بر جای گذاشت در حالی که می توانست با زهکشی 280 هزار هکتاری از صدمات آن کم کرد.

 

وی با اشاره به موضوع مانده آبی ها در اراضی کشاورزی در استان گلستان گفت: این امر در سیل اخیر صدمات زیادی را بر جای گذاشت.

 

وی با بیان اینکه دولت در یک ماه گذشته اقداماتی را در خصوص برآورد خسارت سیل انجام داده است، گفت: در بخش کشاورزی قریب به دو هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است و در مجموع تا امروز در بخش کشاورزی 13 هزار میلیارد خسارت به زمین های کشاورزی وارد شده است که سه هزار میلیارد مربوط به استان خوزستان است.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: ۲ هزار هکتار گندم در سیل اخیر از بین رفت/ ۶۰۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در سیل اخیر دچار خسارت شدند

 

«صدیف بدری» در جلسه علنی امروز 25 فروردین در صحن علنی مجلس گفت: سال پرآبی 97-98 برخلاف سال های قبل به لحاظ میزان بارش بی سابقه بوده است، میزان بارندگی کشور 181 درصد بیش از سال قبل بوده و 46 درصد بیش از متوسط 50 سال گذشته است.

 

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: تنها با پیش بینی علمی می شد میزان بروز سیل و خسارات آن را کاهش داد. با پیش بینی های دقیق می توانستیم از توسعه خسارات سیل جلوگیری کنیم. سه وزارتخانه راه و شهرسازی، نیرو و کشور مسئولیت اساسی در سیل را بر عهده دارند و از سوی دیگر هواشناسی نیز باید اطلاعات لازم مربوط به اقلیم و الگوی بارشی را در اختیار سازمان ها و نهادها می گذاشت.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: عدم لایروبی رودخانه ها از جمله دلایل اصلی سیل است

 

«احمد علی کیخواه» در جلسه علنی امروز 25 فروردین در صحن علنی مجلس گفت: علت اصلی سیل تغییر اقلیم است که شکی در آن نیست و قطعا سیلاب هایی مانند سیلاب اخیر در آینده خواهیم داشت. اطلاعیه هایی که در استان لرستان از سوی سازمان هواشناسی مشاهده کردم نمی تواند به صورت کمی بگوید با چه حجمی از سیلاب مواجه هستیم.

 

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: مهمترین مشکل در کاهش خسارت سیل تقویت سازمان هواشناسی است تا بتواند پیش بینی های دقیق و کمی ارایه دهد. در حال حاضر پیش بینی های ما دقیق و کمی نیست و ملاحظات زیستی را در این پیش بینی ها رعایت نکردیم.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: سازمان برنامه و بودجه مقصر اصلی در توسعه نیافتگی و گرفتاری در بحران سیل است

 

«محمد جواد کولیوند» در جلسه علنی امروز 25 فروردین در صحن علنی مجلس با اشاره به تصویب لایحه مدیریت آموزش بحران در شانزدهم اسفند 97 گفت: این لایحه در این تاریخ به شورای نگهبان ارجاع شد و 10 ایراد بر آن گرفته شد و مجددا به مجلس ابلاغ و تصحیح شد.

 

رییس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در مورد مزیت های این لایحه گفت: تهیه و اجرای دستورالعمل خطرپذیری سیل در تمام دستگاه ها، ایجاد سامانه هشدار سریع، تخصصی بودن مدیریت بحران از جمله مزیت های این لایحه است.

 

وی اظهار کرد: در حادثه اخیر سیل اسکان موقت یک تا دو سال در ساخت مسکن مد نظر قرار گرفته است که باید به زودی از اسکان اضطراری خارج شده و با تجدید نظر در جانمایی مسکن ها از این وضعیت خارج شویم.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: ضرورت ایجاد کمیسیون مشترک میان کمیسیون عمران، کشاورزی و برنامه و بودجه

«فریدون حسنوند» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین که برای بررسی حادثه سیل با حضور مسئولان و وزرای مربوطه برگزار شد، گفت: سوال مهم این است که آیا وزارت نیرو و مسئولان و دست اندرکاران در جریان وقوع سیلاب و سیل رخ داده قرار گرفته بودند یا نه؟ آیا پیش بینی و پیشگیری قابل تحقق بود؟ آیا کاهش خسارت جزو دستور بوده است؟ 

 

رییس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در تاریخ 17 بهمن یعنی دو ماه قبل از وقوع سیلاب مسئولان وزارت نیرو و سایر دست اندرکاران در این وزارتخانه را در جریان کار قرار دادیم و در این تاریخ نامه ای به وزیر نیرو نوشتم و اعلام کردم که با توجه به پیش بینی های انجام شده وضعیت سد کرخه در شرایط خطرناکی است و اگر تمهیداتی اندیشیده نشود احتمال یک فاجعه ملی و منطقه ای قابل تصور است.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: ۱۷ بهمن ۹۷ هشدارها در مورد سد کرخه را به وزیر نیرو دادم

«سید حمیدرضا کاظمی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین که برای بررسی حوادث سیل های اخیر در کشور با حضور مسئولان و وزرای مربوطه برگزار شد، گفت: یکی از نگرانی های مردم این است که بیش از سه هزار نفری که حدود 20 ساعت در بالای منازل در پلدختر و معمولان در محاصره سیل بودند، چرا برای نجات شان با بالگرد اقدام نشد؟

 

نماینده مردم پلدختر در مجلس اظهار داشت: در پلدختر و معمولان بیش از 14 هزار واحد مسکونی تخریب شده است، 40 روستا ارتباط شان کامل قطع است، 15 هزار خانوار اسباب و اثاثیه شان از بین رفته است، 1500 واحد تجاری دچار خسارات شدید شدند، راه ها و پل های شهرها نیز تخریب شده است.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: خسارت وارد شده به پلدختر پنج هزار میلیارد تومان برآورد شده است

 

«نبی هزار جریبی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین که برای بررسی حادثه سیل در کشور با حضور مسئولان ذیربط برگزار شد، گفت: خواسته ما از دعوت از وزرا برای حضور در جلسه امروز این بود که مقصران حادثه سیل باید مشخص شوند و با آنها برخورد شود، در حوزه انتخابیه بنده در استان گلستان کوتاهی ها و ضعف مدیریت باعث شد این اتفاق بیفتد.

 

نماینده مردم گرگان و آق قلا اظهار داشت: عدم لایروبی رودخانه های گرگان و قره سو و خراب بودن پمپاژها باعث چنین بحرانی در استان شد. وقتی به فرماندار گفتیم که سیل در راه است وی گفت خیال تان راحت باشد سیل می آید و عبور می کند.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: فرماندار گرگان گفت خیال تان راحت باشد سیل می آید و عبور می کند

 

«حمید بنایی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین که برای بررسی حادثه سیل اخیر با حضور مسئولان و وزرای مربوطه برگزار شد، گفت: علیرغم اینکه اقدامات و تلاش های خوبی برای کمک به حادثه دیدگان سیل انجام شد اما ما شاهد یک بی مدیریتی و ولنگ و باری در حوزه مدیریت بودیم. در سال 89 مسئولان هواشناسی اعلام کردند که ما فقدان راهدارهای هواشناسی برای پیش بینی بارش ها را داریم چرا بعد از 10 سال این تجهیزات مهیا نشد؟

 

نماینده مردم گناباد و بجستان اظهار داشت: ما در حوزه نظارت و علم و فناوری در حوزه زیرساخت ها کم گذاشتیم، حاشیه رودخانه ها را تخریب کردیم و نظارت کافی در بحث صدور مجوزها در حریم رودخانه ها را نداشتیم.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: دولت توان جبران خسارات حاصل از سیل را ندارد/ نهادهای بین المللی و مردم در کنار دولت قرار گیرند

 

«عبدالرضا رحمانی فضلی» در صحن علنی امروز یکشنبه 25 فروردین مجلس گفت: در حال حاضر 25 استان درگیر سیل شدند؛ پل ها، جاده ها و مغازه ها، منازل، اراضی کشاورزی و احشام خسارت دیدند.

 

وزیر کشور افزود: با توجه به هدف گذاری هایی که انجام شده است و با جابجایی جمعیت در 250 روستا خسارت جانی به حداقل رسیده است که می توانست این خسارت بیش از آمار موجود باشد.

 

رحمانی فضلی اظهار کرد: حجم سیلاب ها بسیار شدید بوده است و در کرخه هزار متر مکعب دبی آب پیش بینی شده است که تا دو هزار و 800 متر مکعب آب جاری شده است و در گرگان رود نیز بیش از پیش بینی های انجام شده تا 800 متر مکعب آب جاری شد.

 

وی ضمن تشکر از نیروهای نظامی، ارتش و سپاه برای حضور از دقایق اولیه سیل در امدادرسانی مردم اظهار کرد: از امدادرسانی این نیروها و همراهی با دستگاه های کشوری تشکر می کنیم. این نیروها به عنوان اعضای ستاد بحران در تمام مراحل ما را یاری کردند و هماهنگی خوبی میان دستگاه ها ایجاد شده است.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: خطر سیل برج های تهران را تهدید می کند/ خسارت رهاسازی آب در زمین های کشاورزی پرداخت می شود

 

 

 

 

 

 

کد خبر 780761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha