به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «بهنام سعیدی» شب گذشته (شنبه 24 فروردین) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره آخرین وضعیت استان های سیل زده کشو گفت: «خوشبختانه آب در شهر اهواز و استان خوزستان تحت کنترل است. به گفته فرماندار دزفول مشکل آبگرفتگی برطرف شده است. در شعیبیه نیز آب کاملا فروکش کرده و مشکلی نداریم. همچنین در «عین دو» نیز آب فروکش کرده است.»
سخنگوی ستاد مدیریت بحران با اشاره به تخلیه 266 روستا گفت: «با وجود آبگرفتگی هیچ شهری تخلیه نشد فقط روستاها برای حفظ جان مردم تخلیه شدند. 118 هزار نفر در 92 اردوگاه های اضطراری مستقر شدند و در صورت نیاز به تخلیه بازهم اردوگاه ها آمادگی استقرار مردم را دارند.»
وی با اشاره به اینکه از زمان ورود سامانه بارشی و هشدارها، ورودی و خروجی سدها کنترل شده و خروجی سدها تنظیم شده است و تا به امروز مشکل اساسی نداشته ایم درباره نحوه امدادرسانی ها نیز اینگونه توضیح داد: «در شرایط اولیه بحران همیشه بی نظمی هایی وجود دارد اما نمی توان امداد رسانی را قطع کرد. 31 استان ( شامل 2 هزار و 145 شهر و محور کوهستانی) را فقط هلال احمر پوشش داده است و به بیش از 445 هزار نفر امداد رسانی شده است، بیش از 227 هزار نفر اسکان اضطراری پیدا کرده اند و 4 هزار و 487 نفر با بالگرد و نیروهای امدادی به مناطق امن انتقال یافتند.»
سعیدی با اشاره به اینکه هلال احمر پک های یک ماهه در خوزستان توزیع کرده است، افزود: «پایگاه های امداد و نجات مشخص است ولی اگر مواردی در توزیع اقلام مشکلاتی وجود دارد و فردی امکانات را دریافت نکرده است باید به مسئولان هلال احمر مراجعه کنند.»
وی افزود: «هلال احمر حتی در دورترین روستاها و جاهایی که امکان دسترسی وجود ندارد با بالگرد امدادرسانی می کنند حتی با پهپاد کابل های برق را جابجا کرده اند.»
سخنگوی ستاد مدیریت بحران کشور به شایعات پخش شده در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: «درباره سیل بندها، فاضلاب اهواز در فضای مجازی شایعاتی ایجاد شده است که باید بگویم در 16 نقطه مشکل ایجاد شده بود که در 8 نقطه مشکل برطرف شده است و در 3 نقطه نیز مشکل در حال برطرف شدن است و فقط 3 یا 4 نقطه مشکل فاضلاب داریم. وقتی حجم آب زیاد می شود امکان پمپاژ وجود نداردکه یا لوله می شکند که باید با دستگاه پمپاژ تخلیه شود یا اینکه ممکن است ریزش داشته باشیم.»
وی افزود: «لوله فاضلابی که 3 تا 9 کیلومتر زیر زمین است در صورتی که ریزش داشته باشد مشکل اساسی ایجاد می شود ، در پردیس یک و نیم کیلومتر با مشکل مواجه شده بود که برطرف شد همچنین در کیانپارس اهواز نیز 300 متر مشکلی که در فاضلاب ایجاد شده بود برطرف شده است.»
سعیدی در ادامه این برنامه خبری درباره وضعیت استان لرستان نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: «در مدت زمان کوتاه برق هزار و 145 روستادر سیل ویرانگر لرستان قطع برق داشتند که برق هزار و 87 روستا وصل شد. اگر تاسیسات زیربنایی در گلستان از دست رفتند با مشکلات زیربنایی که سیل در استان لرستان ایجاد کرد قابل مقایسه نیست، در گلستان آب گرفتگی ها برطرف و تخلیه شد اما در لرستان خانه ها تا 2 متر گل و لای دارند.»
وی ادامه داد: «در لرستان 11 شهر قطعی آب داشتند که 70 درصد آب وصل شده و 30 درصد باقی مانده زمان بر است به تدریج برطرف می شود. 870 محور راه های ارتباطی روستایی قطع بوده که همه بازگشایی شده اند و فقط 114 محور ارتباطی هنوز مشکل برطرف نشده است. سیل لرستان ویرانگر بوده به طوری که سیل برخی راهها را تا 80 متر از بین برده و نیاز است مجدد راهها احداث شود البته سپاه و ارتش با ایجاد پل های شناور راههای ارتباطی را برقرار کرده اند تا راههای اصلی احداث و راه اندازی شود.»
سخنگوی ستاد مدیریت بحران با بیان اینکه به استان های معین و استان های تحت تاثیر دستورات لازم داده شده است اما لازم است این اطمینان را به مردم بدهیم که مسئولان تا پایان بحران در کنار مردم هستند، گفت: «از مردم نیز درخواست می شود به شایعات فضای مجازی که از روی غرض و ناآگاهاهی است توجه نداشته باشند و منبع اصلی اطلاع رسانی رسانه ملی است.»/
نظر شما