۴۳۶ نقطه سیل خیز در لرستان شناسایی شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان، گفت: ۴۳۶ نقطه سیل خیز در این استان شناسایی شده که نشان می دهد لرستان یکی از پنج استان سیل خیز کشور است

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای لرستان ، «رضا میرزایی»، اظهار داشت: 130رودخانه دائمی و فصلی در لرستان وجو دارد که طول آن‌ها در مجموع به 9 هزار کیلومتر می‌رسد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان، افزود: شهرستان‌ها و بیشتر روستاهای پرجمعیت لرستان یا در کنار رودخانه‌های پرآب قرار دارند یا رودخانه‌ها از وسط شهرها عبور می‌کند.


وی افزود:  ساخت ‌و سازهایی که در ادوار گذشته در حاشیه رودخانه ها انجام‌ شده بیش‌تر در حریم و بستر سیلابی رودخانه‌ها بوده که این موضوع سبب‌شده است ظرفیت آبگذری رودخانه‌ها در داخل شهرها به ‌شدت کاهش یابد و در مواقع بروز سیلاب حتی با دوره‌های بازگشت کوتاه‌مدت پنج و 10 ساله  متحمل خسارت شویم.


میرزایی،  ادامه داد: لرستان به ‌لحاظ شرایط زمین‌شناسی، گسترش سازندهای ریزدانه، توپوگرافی کوهستانی و میانگین بالای بارش‌ها با 436 نقطه سیل‌خیز یکی از پنج استان اول سیل‌خیز کشور است و در بین شهرستان‌های استان نیز به‌ترتیب پلدختر و خرم‌آباد رتبه اول و دوم را دارند.


وی بیان کرد: در سال‌های خشکسالی هم در این دو شهر با مشکلات آب‌گرفتگی معابر روبه‌رو هستیم.

 

میرزایی، اضافه کرد: سیلابی که در پنجم و ششم فروردین رخ داد با دبی سه هزار و 350 مترمکعب در ثانیه خساراتی را به زیرساخت‌های لرستان و به‌ویژه شهرستان‌های خرم‌آباد و پلدختر وارد کرد.


مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان، اظهار کرد: همچنین سیلاب دوم که در هزار سال اخیر بی‌سابقه بود با دبی بیش از پنج هزار مترمکعب در ثانیه باعث شد در حوضه رودخانه کشکان و شهرستان‌های پلدختر، معمولان، خرم‌آباد و روستاهای مسیر خسارات زیادی به‌بار بیاورد.

کد خبر 780438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha