تدوین طرحی برای کاهش سود تسهیلات و سپرده‌ بانکی

نرخ سودهای بانکی یکی از موانع موجود بر سر راه تولید در کشور است که مسئولان از سال گذشته با کاهش آن به دنبال رفع این مانع هستند و به تازگی نیز طرحی در مجلس برای کاهش سود تسهیلات و سپرده‌ بانکی در نظر گرفته شده تا به رونق تولید کمک کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، چند سالی است، بحث کاهش نرخ سود بانکی به بحث روز فعالان اقتصادی، کارشناسان حوزه اقتصاد و مسئولان تبدیل شده است. نرخ بالای سود سپرده های بانکی، باعث شده است تا بانک ها مجبور شوند جهت پوشش آن نرخ بالایی از تسهیلات پرداختی، دریافت کنند در حالی که میزان بازدهی تولید در کشور کمتر از 10 درصد است، نرخ های سود پرداختی تسهیلات بیش از 20 درصد باعث شده بود تا فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در تأمین سرمایه در گردش خود با چالش های جدی مواجه شوند و دریافت تسهیلات برای آنها مشکل ساز باشد بر همین اساس مسئولان و نهادهای مربوطه با کاهش نرخ تورم بر آن شدند تا با کاهش نرخ سودهای بانکی یکی از موانع موجود بر سر راه تولید در کشور را از میان بردارند.

 

بنابراین گزارش شورای پول و اعتبار بر این اساس در سال 96 تصویب کرد که نرخ های سود بانکی کاهش یابد و به دنبال آن بانک مرکزی هم عزم جدی در این حوزه نشان داد و از آن سال تاکنون نرخ سود سپرده بانکی کاهش مناسبی داشته است اما باز هم برای افزایش ظرفیت های تولید نیازمند کاهش در این حوزه هستیم و بر این اساس نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی برای کاهش سود تسهیلات و سپرده‌های بانکی تدوین کرده اند.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس این خبر را اعلام کرده و در این باره به خانه ملت گفته است: «در صورتی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند انقلاب عظیمی در تولید رخ می‌دهد، در حال حاضر بانک‌ها روزانه یک هزار میلیارد تومان سود پول به مردم پرداخت می‌کنند که با طرح مذکور سود پول کاهش پیدا می‌کند، در نتیجه انگیزه مردم برای سرمایه‌گذاری در تولید و صنعت افزایش پیدا می‌کند.»

 

«محمدرضا منصوری» با بیان اینکه تسهیلات بانکی با سود ۱۸ درصد کمر تولیدکننده را شکسته است، گفت: «نقدینگی در جامعه باید با اخذ تدابیر ویژه به سمت تولید سوق داده شود.»

 

بنابراین گزارش با وجود تاثیرات مثبت کاهش نرخ سود سپرده های بانکی بر تولید اما این اتفاق تاثراتی منفی نیز دارد از جمله اینکه باعث می شود سپرده های سرگردان مردم راهی بازاهایی چون مسکن، خودرو، ارز و طلا شود و نابسامانی هایی نیز در این بازها ایجاد کند از این رو دولت و مسئولان باید ترتیباتی داده و راهکارهایی ارائه دهند که این پول ها و سپرده های سرگردان بیشتر به سمت و سوی تولید و کسب و کارها بیایند تا اینکه به سوی سایر بازارها روانه شوند. شاید بتوان یکی از این راهکارها را افزایش بازدهی تولید و بهروری از زیر 10 درصد به نزدیک نرخ سود بانکی مصوب دانست. این کار باعث می شود که سرمایه گذاری در تولید از نظر صاحبان سپرده ها، توجیه اقتصادی داشته باشد و کمتر به روانه کردن پول خود به سایر بازارها فکر کنند.

 

به هر صورت باید منتظر ماند و دی با توجه به عزم نظام بانکی در کاهش نرخ سود و درکنار آن طرح نمایندگان مجلس چه راهکارهایی برای فرار از تأثیرات منفی احتمالی کاهش نرخ سود بانکی اتخاذ می شود./

 

 

 

کد خبر 780175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha