به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدباقر علوی تهرانی» استاد حوزه به مناسبت ولادت حضرت ابوالفضل(ع) در حسینیه آیتالله حق شناس به سخنرانی پرداخته و گفت: بر اساس آیات قرآن کریم هدف از خلقت انسان بندگی خداوند است.
وی با بیان اینکه بندگی خداوند سه شاخصه دارد، عنوان کرد: یکی از این شاخصهها خضوع و خشوع مقابل خداوند است؛ خضوع صرفا باید در مقابل خداوند باشد و در مقابل غیر خدا زشت و قبیح است.
حجت الاسلام علوی تهرانی با اشاره به شاخصه دیگر بندگی الهی، اظهار کرد: خداوند هر عیب و نقصی به دور است؛ بنده واقعی به این امر اعتقاد دارد و میداند که او نیازمند بندگی خداوند است و خدا نیازی به بندگی او ندارد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به شاخصه دیگر بندگی خداوند، ابراز کرد: همه کمال به صورت اتم آن صرفا مختص خداوند است و انسان به صورت فطری به کمال مطلق گرایش دارد؛ بنده واقعی به این ویژگیهای الهی اعتقاد دارد.
وی با بیان اینکه عبادت الهی به دو دسته تکوینی و تشریحی تقسیم میشود، عنوان کرد: در عبادت تکوینی چون ارادی نیست انسان اهل بهشت نمیشود اما در عبادت تشریحی چون انسان با اختیار و اراده خود بندگی الهی را به جا میآورد اهل بهشت میشود.
حجت الاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه عبادت روزه، نماز، خمس، زکات، جهاد، حج، امر به معروف و نهی از منکر از جمله عبادات عبادت تشریحی هستند، گفت: عبادات تشریحی را صرفا در دنیا میتوان انجام داد و با مرگ به پایان میرسد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به نوعی دیگری از عبادت تشریحی، اظهار کرد: عبادت شهودی یا لقاالله نامحدود است که برای رسیدن به آن بسیار باید تلاش کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حقیقت بندگی خداوند در عبادت شهودی و لقاالله است که بنده در این مقام به فقر و خوف خود از خداوند اعتراف دارد.
نظر شما