«شهرود امیرانتخابی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: کشتی گیلهمردی به عنوان یک نماد و نشانه پهلوانی و مردانگی و به دلیل اهمیت آن در فرهنگ گیلان زمین به همراه آیین نیایش آن در سال۱۳۹۰ به شماره ۴۱۴ در فهرست آثار معنوی ایران به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان افزود: هرچند ثبت جهانی این میراث معنوی نیازمند تلاشهای فراوانی در عرصه داخلی و خارجی است، این اداره کل با همکاری دستگاههای متولی امر مراحل ثبت جهانی و تهیه پورپوزال پرونده را در دست تهیه دارد.
وی ادامه داد: به همین منظور نشستی با حضور رئیس انجمن ورزشها و بازیهای سنتی جهانی، رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و عشایری کشتی کشور، رئیس انجمن کشتی گیله مردی و جمعی از پیشکسوتان کشتی گیلان در هتل معین فومن برگزار شد.
امیر انتخابی در ادامه گفت: این کشتی به طور سنتی در پایان فصل کشاورزی در تابستان یا حین بازدید چهرههای دولتی یا در پایان مراسم مذهبی، (مثلاً در حین علم وَچینی در حیاط امامزادهها در آغاز محرم برگزار میشود، همچنین تا ادوار اخیر، کشتی بین چند ورزشکار ویژگی معمول همیشگی ازدواجهای روستایی بود.
گفتنی است، سیبیل توکی، پسا لنگ، تک موشت، سر جیگیر، سرفوشان، دس به لنگ، دس به چکره، ران پوشی از جمله فنون کشتی گیلهمردی است
نظر شما