به گزارش خبرنگار شبستان، بهزاد احمدی، مدیر ارتباطات بینالمللی و مدیر کتاب اروپا مؤسسه ابرار معاصر تهران در همایش ملی روابط ایران و اروپا روابط جمهوری اسلامی ایران و آلمان در پرتو بهار عربی را مورد نقد و بررسی قرار داد.
وی در ابتدای سخنانش با اشاره به خیزشهای مردمی در برخی از کشورهای عربی منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه اظهار داشت: این خیزشهای مردمی اتحادیه اروپا را با چالشهای داخلی و خارجی جدیای در زمینههای اقتصادی، اجتماعی، انرژی، امنیتی و سیاسی روبرو ساخت.
احمدی بر این باور بود که در این بین آلمان به عنوان یکی از موتورهای پیشبرنده همگرایی اروپایی واکنشهای متزلزل و ضد و نقیضی نسبت به تحولات مذکور نشان داده و سیاست خاورمیانهای آن بیش از پیش مورد انتقادات داخلی و خارجی قرار گرفته است.
وی با طرح سؤالی در ادامه پرسید: در این راستا باید دید که روابط ایران و آلمان تا چه حد تحت تأثیر پیامدهای ناشی از بهار عربی قرار گرفته است و چه تغییری در مسایل مطرح بین دو کشور صورت خواهد گرفت.
احمدی با معرفی مقاله خود اظهار داشت: این مقاله نخست به واکنش اتحادیه اروپا و آلمان به تحولات ناشی از بهار عربی میپردازد و با بررسی چالشها و مسایل آلمان در این زمینه، تأثیر آنها را در مسایل بین ایران و آلمان نظیر مسئله فلسطین و آینده صلح خاورمیانه، آرایش سیاسی و امنیتی منطقه، آینده دموکراسیسازی در منطقه و ... تبیین و تحلیل میکند.
وی با این ادعا که مشکل اساسی اتحادیه اروپا و در چارچوب آن آلمان، ابهام در اتخاذ رهیافتی که بر اساس آن بتوانند دو مؤلفه تغییر و ثبات را با هم جمع کنند، افزود: نقطه ثقل سیاستهای آلمان در قبال خاورمیانه و شمال آفریقا در گذشته، ثبات، امنیت، بهرهبرداری اقتصادی و حفظ این وضعیت موجود بوده و حال با توجه به بهار عربی این کشور مجبور است تا در رهیافت خود تجدیدنظر کند.
احمدی بر این باور بود که تحولات بهار عربی تا به امروز باعث افزایش اهمیت ایران چه مثبت یا منفی و نه الزاما وزن آن در مفهوم افزایش نفوذ شده است.
احمدی در پایان سخنانش در همینباره افزود: در این چهارچوب چنانچه جمهوری اسلامی ایران بتواند از فرصتهای به دست آمده به خوبی استفاده کند با پیکرهبندی جدید و نهایی، سیاسی و امنیتی در منطقه، تحولی جدی در روابط ایران با اتحادیه اروپا و به تبع آن روابط دوجانبه ایران و آلمان به وقوع خواهد پیوست.
گفتنی است، همایش ملی روابط ایران با اروپا، تجارب پیشین، چشمانداز فرارو روزهای دوم و سوم آبان در معاونت آموزش و پرورش وزارت امور خارجه برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما