«حسین کنعانی مقدم» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد نامگذاری سال ۹۸ با عنوان رونق تولید گفت: بحث رونق تولید یکی از بخشهای رونق اقتصادی است که برای رسیدن به رونق اقتصاد باید به سمت رونق تولید حرکت کرد و رهبر انقلاب در 10 سال گذشته قطعات و پازل هایی از اقتصاد پویا را ترسیم کردند که از سال گذشته موضوع حمایت از کالای ایرانی را مطرح کردند که مقدمه ای برای حمایت از تولید و اقتصاد بود.
دبیر کل حزب سبز با بیان اینکه نیروی کار جوان و متخصص دارای انگیزه در پیشرفت و آبادانی کشور بسیار موثر است، افزود: یکی از عوامل تولید نیروی انسانی است که هر چقدر کارآمدتر، متخصص تر و فعالتر باشد قطعا می تواند اقتصاد کشور را به سمت رونق در تولید هدایت کند.
کنعانی مقدم اظهار کرد: عامل دوم تولید، فناوری و تکنولوزی است. خوشبختانه ما در مسیر علم و دانش به سمتی حرکت کردیم که می توانیم اقتصاد کشور را به اقتصاد دانش بنیان گره بزنیم و این امر نشان می دهد که ما توانایی آن را داریم که در موضوع تولید، یک کشور غنی باشیم.
وی با بیان اینکه سرمایه یکی دیگر از عوامل رونق تولید است، گفت: سرمایه های کوچک اگر شکل تولید به خود بگیرد می تواند رونق تولید را در پی داشته باشند و با شکل گیری تعاونی های تولید، توزیع و مصرف می توانیم نیازمندیهای اقتصادی و بازرگانی کشور را حل کنند.
عضو خانه احزاب تصریح کرد: مواد اولیه از دیگر اولویت های تولید است و خوشبختانه کشور ما از جهت منابع و مواد اولیه کشوری غنی است. بازار فروش نیز از دیگر بخشهای مهم اقتصاد در رونق تولید است که ما دارای یک بازار 80 میلیونی در داخل کشور و یک بازار 300 تا 400 میلیونی در خارج از کشور هستیم و می توانیم ادعا کنیم که با رونق تولید، بازار فروش برای کالاهای خود را داریم.
این فعال اصولگر ادامه داد: اما موانعی هم در این راه وجود دارد که قبل از آن نمی توانیم بگوییم که تولید موثر در رونق اقتصادی داریم، زیرا ممکن است با داشتن مواد اولیه و نیروی انسانی با وجود موانع رونق تولید میسر نمی شود یکی از این موانع مجوزهایی است که از طریق دستگاهها و نهادها ارایه می شود.
وی گفت: منابع نقدی امروز بیشتر به سمت دلالی و واسطه گری و کارهای غیرمولد حرکت می کند که این امر خود از موانع تولید محسوب می شود و منابع تولید را در خود می بلعد و در نهایت از اختلاس سر در می آورد. دسترسی به بازارهای خارجی نیز برای رونق تولید باید به راحتی انجام شود در غیر اینصورت چرخه تولید و اقتصاد یک چرخه معیوبی خواهد بود و عواقب آن متوجه اقتصاد کشور است.
کنعانی مقدم اظهار کرد: گسستگی زنجیره تولید نیز از جمله موانعی است که می تواند رونق اقتصادی را کم کند. ارزش افزوده تولید به این امر بستگی دارد که زنجیره های تولید بتواند در کنار یکدیگر هماهنگ و همراه باشند تا ارزش افزوده تولید ایجاد شود. فروش نفت به کشورهای دیگر در حالی که به قیمت کمتری خریداری کنند و در چرخه تولید آنها با بازدهی بالا ارایه شود موجب می شود تا ارزش افزوده در تولید برای این کشورها فراهم شود.
وی ادامه داد: در این میان رشد سلطان های مختلف نیز از دیگر موانع تولید است که مانع از رشد اقتصادی است و یک روز سلطان شکر، سلطان سکه، سلطان کاغذ و مرغ و خروس و گاو هم پیدا می شوند به نظر می رسد قوه قضاییه باید پیشگیری کند تا این سلطان ها و انحصارها در اقتصاد رشد نکند زیرا فقط مبارزه در اقتصاد معنا ندارد.
دبیر کل حزب سبز گفت: بزرگترین ضربه در اقتصاد و تولید کشور انحصار طلبی برخی جریان های اقتصادی است که می توانند با واردات بی رویه و در اختیار قرار داشتن شرایط اقتصادی، تولید کننده را وادار کنند تا محصولات خود را با قیمت نازل به بازار عرضه کند و دچار ورشکستگی در تولید شوند./
نظر شما