به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سازمان خصوصیسازی، شرکت سهامی دولتی و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و زیر مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی است. رئیسکل این سازمان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، دبیر هیأت واگذاری و عضو شورای عالی سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی است.
سازمان خصوصیسازی 29 فروردین 80 به استناد ماده (۱۵) قانون برنامه سوم توسعه و به موجب مصوبه شماره ۷۸۵۸/ت/۲۳۷۰۸ ه مورخ ۱۳۸۰/۰۲/۲۶، با تغییر اساسنامه سازمان «مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی» تشکیل شد.
بنابراین گزارش، با ابلاغ سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی و قانون اجرای سیاستهای یاد شده در تیر ماه سال ۱۳۸۷، وظایف و اختیارات این سازمان دچار تغییر و تحول اساسی شد. اعمال نمایندگی وزارت امور اقتصادی و دارائی در امر واگذاریها، عرضه هرگونه سهام، سهم الشرکه، حق تقدم ناشی از سهام و حقوق مالکانه متعلق به دولت و شرکتهای دولتی، اجرای طرح توزیع سهام عدالت به منظور افزایش ثروت و ایجاد درآمد دائمی برای خانوارهای نیازمند با حفظ و تکریم شخصیت انسانی آنان و متکی به خود نمودن خانوارهای نیازمند، انجام وظایف دبیرخانهای هیأت واگذاری و سایر وظایف مرتبط با امر واگذاری سهام از اهم وظایفی میباشد که بر عهده این سازمان گذاشته شدهاست.
با روی کار آمدن دولت یازدهم و با عنایت به ضرورت خاتمه واگذاریها تا پایان سال ۱۳۹۳، تغییرات اساسنامه این سازمان به منظور انجام وظایف و مسئولیتهای جدید، مجدداً در دستور کار قرار گرفتهاست. حالا در ادامه مسیر واگذاری ها سازمان خصوصی سازی برنامههای واگذاری بنگاهها در سال ۹۸ را اعلام کرده است.
روابط عمومی سازمان خصوصی سازی در این باره به نقل از «میرعلی اشرف پوری حسینی» آورده است: «باید بنگاه های دولتی تا سال ۹۳ واگذار می شد و هیات واگذاری سال ۹۴ تصویب کرد که هر بنگاهی که وجود دارد در لیست واگذاری ها قرار گیرد. اگر کسانی بخواهند که بنگاه ها از واگذاری ها خارج شوند باید دولت، گروه بندی این بنگاه ها را تغییر دهد یا اگر نمی توان گروه آنها را از سه به یک تغییر داد باید دولت پیشنهاد دهد و مجلس تصویب کند که این شرکت ها دو تا سه سال واگذار نشود.»
رییس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: «مجلس می تواند برخی از بنگاه ها را برای مدتی معین از لیست واگذاری ها خارج کند یا هیات دولت، گروه بندی برخی از شرکت ها را تغییر دهد و چنانچه این اتفاق بیافتد شرکت ها از لیست واگذاری خارج می شود و این محل اختلاف نیست. حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا بقیه شرکت هایی که در لیست واگذاری ها قرار دارند واگذار می شوند؟ سال گذشته ۶۰۰ شرکت در لیست واگذاری بود که تنها ۵۰ شرکت یا واگذار یا از لیست واگذاری ها خارج شد. اگر با این وضعیت ادامه دهیم ۱۱ سال زمان نیاز است که بقیه شرکت ها واگذار شوند که این آمار جالبی نیست.»
وی گفت: «روال عادی این است که همه در لیست واگذاری باشند و امیدواریم هیات واگذاری ترتیبی اتخاذ کند که در طول سال ۹۸ سازمان خصوصی سازی، فعال باشد؛ چرا که هیات واگذاری باید مصوبه بدهد و سازمان خصوصی سازی نیز ۶ ماه عقب ماندگی نیمه دوم سال ۹۷ را جبران کند.»/
نظر شما