حجت الاسلام «محمد صادقی» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان و در تشریح چگونگی حاکمیت روحیه جانبازی بر سبک زندگی انسان، اظهار کرد: نکته اساسی در وجود همه انسان ها میل و رغبت به دوست داشته شدن است، یعنی میل به محبوبیت در همه انسان ها هست و به قدری اهمیت دارد که خدای متعال در قرآن کریم آیه ای را به آن اختصاص می دهد تا انسان با آن محبوب قلب ها شود، وقتی می فرماید: «انَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا»(مریم، 96).
این راوی دوران دفاع مقدس تصریح کرد: یکی از برترین اعمال صالح از خودگذشتگی و ایثار است، در واقع فصل زرین کتاب محبوبیت انسان، ایثار و ازخودگذشتگی است؛ از این رو، ایثار امری فطری است نه کاری عجیب و تحمیل شده از بیرون به انسان.
وی اضافه کرد: وقتی به این نکته توجه کنیم، درمی یابیم کسی که انفاق و دیگردوستی و ایثار ندارد، فطرت اش بیمار است. لذا ایثارگران و جانبازان و آنها که از وجود خود برای بقای دیگران هزینه می کنند، به فطرت پاک انسانی خود باز می گردند یعنی همان فطرتی که خدا درباره اش فرمود: «نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُّوحِی».
حجت الاسلام صادقی با بیان اینکه عالی ترین و متعالی ترین انسان ها اهل ایثار هستند، تاکید کرد: اینها نورانیت خاصی دارند چون ندای فطرت شان را پاسخ داده اند برای همین است که طبق بررسی ها، بزهکاری و جرم و جنایت در خانواده ایثارگران و جانبازان به مراتب پایین تر از دیگران است یا آنکه در دوران دفاع مقدس مردم دعا می کردند اهل خطا و خلاف یک بار به جبهه بروند تا به مسیر صحیح هدایت شوند.
این کارشناس مهدوی و پژوهشگر سیره شهدا در پاسخ به این سوال که «چگونه انسان های مختلف از نظر اعتقاد، سیره و روش وقتی در محدوده دفاع مقدس قرار می گرفتند، نورانی می شدند؟»، بیان کرد: همسر شهید سرافزار امیر «سید مسعود منفرد نیاکی»، فرمانده لشکر 92 زرهی خوزستان تعریف می کند: وقتی دخترمان در بیمارستان بستری و بشدت بیمار بود با آقاسید تماس گرفتم و اصرار کردم به تهران بیاید اما ایشان در مقابل اصرارهای من، گفت: مادر، عمو، خاله و ... در کنار فرزند من هستند اما فرزندان امام غریبانه در جبهه جان می دهند. شهید حتی بعد از فوت دخترش تا روز چهل و دوم به خانه نیامد و در روز چهل و دوم نصفه روزی به منزل آمد و بر سر خاک رفت و دوباره به جبهه بازگشت!
حجت الاسلام صادقی اضافه کرد: آیت اللله جزایری، نماینده کنونی ولی فقیه در استان خوزستان، گزارش این ماجرا را به حضرت امام می رساند و ایشان می فرمایند: این بازگشت به فطرت الهی است. در واقع امام راحل درک کردند آن شهید چه کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: این اوج عظمت جانبازی است، جانبازی به دادن چشم و دست نیست جانبازی به احیای فطرت است برای همین جانبازان با نداشتن چشم و دست و پا چنین در آرامش هستند.
این راوی دفاع مقدس درباره تاثیر شخصیت و مقام حضرت عباس(ع) بر روحیه جانبازی رزمندگان، ابراز کرد: اساساً اگر کسی بخواهد با تمایل و الهام از جانبازان بزرگ صدر اسلام فطرت پاک خویش را زنده نگاه دارد، بیراه نیست. باید توجه داشت جانبازان همه از یک خانواده هستند و لذا طبیعی است که جانبازان ما سینه چاک حضرت عباس(ع) آن جانباز بزرگ روز عاشورا بودند.
حجت الاسلام صادقی با اشاره به مقامات بالای حضرت عباس(ع)، خاطرنشان کرد: قمر بنی هاشم(ع) در جانبازی و ایثار تا جایی پیش رفتند که امام حسین(ع) خطاب به ایشان فرمود: «بنفسی أنت»؛ این نشان از عظمت جایگاه است که امام معصوم به غیرمعصوم بگوید من به فدای تو!. لذا ارتباط تمامی ایثارگران و جانبازان با وجود نازنین حضرت عباس(ع) ارتباطی بسیار ساده و عادی اما عمیق است.
نظر شما