به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سالانه در دنیا ۳۲۰۰ تن طلا استخراج میشود و ۱۲۱ کشور در امر استخراج طلا مشارکت دارند که چین با ۴۴۰ تن، بزرگترین تولیدکننده به شمار میرود و ایران با تولید سالانه بیش از پنج تن در رتبه ۴۳ جهان قرار دارد.
همچنین حداقل ۱۶ محدوده طلایی در کشور وجود دارد که بیش از هزار محدوده امیدبخش برای طلا توسط سازمان زمینشناسی کشف شده که از این هزار محدوده در زمینه ۱۰۰ محدوده کار اکتشافی انجام شده است. طبق نتیجه اکتشافات این ۱۰۰ محدوده، در ۲۱ استان وجود معدن طلا محرز شده است و از این ۲۱ استان ۱۲ استان به گواهی کشف و معدن رسیدهاند.
در حال حاضر۲۴ معدن طلا فعال در کشور داریم که ذخایر قطعی آنها ۲۵۰ تن و ذخایر احتمالیشان ۳۴۰ تن است که به زودی به استخراج هشت تن طلا در سال نزدیک میشوند. معدن زرشوران بزرگترین ذخیره طلا کشور در کلاس جهانی است. این معدن قصد دارد به تولید سه تن طلا در سال برسد. بعد از معدن زرشوران، معدن ساریگونی در صورت تکمیل اکتشاف، جزو ذخایر بزرگ کشور محسوب میشود که این معدن از سال 96 به تولید سالانه سه تن طلا رسیده است.
بنابراین گزارش، عمدهترین استفاده از طلا در ایران ساخت جواهرات است و کشورمان در این حوزه مهارت های قابل توجهی دارد و با توجه به نیاز سایر کشورها به ویژه کشورهای منطقه که با آنها مراودات تجاری گسترده ای داریم می تواند از این پتانسیل برای ارزآوری استفاده کند بر همین اساس بنا به گفته رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران توافقاتی با عراق در این زمینه صورت گرفته و طلاسازان ایرانی برای صادرات محصولات و مشارکت در تولید آن با این کشور آمادگی خود را اعلام کرده اند.
«سیدحجت شفایی» در این باره به ایبنا گفته است: «ظرفیت های خوبی برای صادرات طلا به عراق و همچنین ترانزیت آن به سوریه از طریق این کشور وجود دارد و طرف عراقی نیز تمایل بالایی برای این موضوع از خود نشان داده است. در حال حاضر کشورهای ترکیه و امارات در بحث صادرات طلا به کشور عراق وارد شده اند اما عراقی ها به دلیل حمایت ایران از این کشور در زمان مبارزه با داعش تمایل بیشتری برای همکاری با کشورمان دارند.
شفایی خاطرنشان کرد که ممنوعیتی در زمینه صادرات طلای ساخته شده به عراق وجود ندارد اما عمده ترین چالش مربوط به مسائل بانکی می شود که بعد از برطرف شدن آن می توان صادرات و همکاری در تولید را آغاز کرد.
بنابراین گزارش، ایران و عراق در سال های اخیر مراودات گسترده ای را داشتند. رییس جمهوری کشورمان سال گذشته سفری به عراق داشت و در حاشیه این سفر ۵ سند مهم اقتصادی میان طرفین به امضا رسید به دنبال آن در روزهای اخیر نخست وزیر عراق به دعوت رسمی رییس جمهوری کشورمان سفری به ایران داشت و در این سفر که تیم اقتصادی عراق نخست وزیرشان را همراهی می کرد دیدارهایی با وزرای اقتصادی کشورمان صورت گرفت و دو کشور عزم خود را برای رساندن حجم مبادلات به ۲۰ میلیارد دلار نشان دادند.
این در حالی است که برای توسعه بهتر مراودات تجاری و اقتصادی قرار شده است مبادلات میان ایران و عراق از طریق ارزهای ملی انجام شود و قرار است با سفری که رییس بانک مرکزی کشورمان در روزهای آتی به این کشور دارد زمینه انجام این کار فراهم شود./
نظر شما