خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: «حجت الاسلام حسین حقیقت» به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در مورد ویژگی های هنرمند انقلابی گفت: امام خمینی (ره) پیام معروفی در سال 67 داشتند. ایشان فرمودند«خون پاک صدها هنرمند فرزانه در جبهه هاى عشق و شهادت و شرف و عزت سرمایه زوال ناپذیر آن گونه هنرى است که باید به تناسب عظمت و زیبایى انقلاب اسلامى، همیشه مشام جان زیبا پسند طالبان جمال حق را معطر کند.» در حقیقت امام(ره) رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس را هنرمندان واقعی معرفی کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر اظهار داشت: نویسندگان، شاعران، نقاشان، فیلمسازان و تمام کسانی که در زمینه هنر فعالیت می کنند ، می توانند از شهید آوینی سرمشق بگیرند. شهید آوینی گفته بود نوشته ها و متن هایم را دور ریختم چون فکر کردم برای خود نوشتم. بعد از انقلاب این شهید بزرگوار دست نوشته های خود را کنار گذاشت و با این کار ، عملکرد هنرمند انقلابی را نشان داد. در حقیقت شهید آوینی با این کار خود نشان داد که هنرمند واقعی و انقلابی باید از خود بگذرد و آنچه برای خدا و جامعه اسلامی است را ببیند.
وی با بیان اینکه هنرمند انقلابی نگاه موشکافانه دارد، عنوان کرد: هنرمند متعهد و انقلابی مسایلی را می بیند که دیگران نمی بیند زیرا دید تیز بینی دارد. چنین هنرمندی خوبی و کاستی ها را با هم می بیند و به مردم نشان می دهد. هنرمند انقلابی فقط نقاط قوت را نمی بیند بلکه به نقاط ضعف هم توجه دارد زیرا تا کاستی ها مشخص نشود، اصلاحی صورت نمی گیرد. در واقع هنرمند انقلابی یک قدم جلوتر از دیگران است.
حجت الاسلام حقیقت در تعریف هنر انقلاب اظهار داشت: اینکه هنر را فقط برای هنر ببینیم ، می شود هنری که مشاهده می کنیم. اگر از هنر برای جلوه بخشیدن به مفاهیم انسانی و اخلاقی استفاده کنیم دیگر این هنر ، هنر معمولی نیست. اگر نقاشی، شعر ، داستان، رمان و فیلم اسلام ، انقلاب و ارزشهای اسلامی را به مردم معرفی کند، هنر انقلابی محسوب می شوند. به فرموده امام خمینی(ره) ، هنر انقلابی باید اسلام آمریکایی را به مردم معرفی کند تا مردم متوجه شوند که این اسلام دروغین چه ضربه هایی به اسلام ناب محمدی زده است. امام (ره) فرمودند«هنر در مدرسه عشق نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات سیاسی، اجتماعى، اقتصادى و نظامى است. هنر در عرفان اسلامى ترسیم روشن عدالت ، شرافت ، انصاف و تجسم تلخکامى گرسنگان مغضوب قدرت و پول است.»
این نویسنده و پژوهشگر با اشاره به اینکه هنر انقلابی عدالت اجتماعی و کرامت انسانی را به مردم نشان می دهد، بیان کرد: هنر انقلابی نیازمند پشتوانه علمی است.یک اتاق فکر متشکل از اندیشمندان برای تولید محتوای هنر انقلاب برای هنرمندان انقلابی باید تشکیل شود.
نظر شما