به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، «سورنا ستاری»، معاون علمی فناوری رییس جمهوری، شامگاه( ۱۹ فروردین)در جلسه ستاد فرماندهی اقتصادمقاومتی با محوریت شرکت های دانش بنیان که در استانداری برگزار شد؛ با متذکر شدن این نکته که تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یادگرفتنی است، افزود: اگر قرار بود کسی با پول صاحب تکنولوژی شود، عربستان می شد.
وی ادامه داد: ما در اقتصادنفتی با پول اَدای فعالیت هایی که در اقتصاد مدرن است در می آوریم و مفاهیم توسعه را که اشتباه می گیریم اینجوری می شود اما اقتصاد دانش بنیان را یک محیط و اکوسیستم درست می کند زیرا صنعتی که می خواهد مونتاژ کند صنعت نیست، کارخانه است و در کرمان هم همین است.
ستاری با بیان اینکه صنعتی نیاز به دانشگاه دارد که خود بخواهد ماشین سازی کند، خط تولید محصول داشته باشد و....تصریح کرد: این در حالی است که در اقتصاد نفتی همه چیز را با پول می سنجیم و مثل کسی که صاحب مدرک شده اما صاحب دانش نیست؛ گفت: خام فروشی در هر شکل منجر به توسعه نمی شود و یک ضرر پنهان دارد و مفاهیم توسعه را وارونه می کند.
وی به صراحت اظهار داشت: دولت ها و حکومت های نفتی خیلی چاق و بروکراتیک هستند، کارآفرینی را سرکوب و نیروی انسانی را نابود می کنند در حالیکه نیروی انسانی یک موهبت الهی است، افزود: هیچ اقتصادِ برتری بر اساس منابع زیرزمینی جلو نمی رود.
معاون علمی فناوری رییس جمهوری ادامه داد: آن کارمندی که برای کارآفرینی که چراغ ۳۰۰ خانواده را روشن کرده و حقوق می دهد، مانع ایجاد می کند چه تصوری از ۳۰۰ حقوق دارد؟! این جای تاسف دارد، وقتی به شرکت داخل استان رحم نمی کنید آیا از منِ دولتی که در تهران پشت میز نشستم انتظار دارید رحم کنم؟
وی بیان داشت: معنی رونق تولید همین اکوسیستم است که باید شکل بگیرد، ما با پول نفت و مالیات مردم سر ماه حقوق می گیریم اما آیا می فهمیم که یک کارگر ۱۰ ماه حقوق نگیرد یعنی چه؟ در دولت کشویی وجود دارد که قوانین را تسهیل می کند و یک کشو هم حال همه را می گیرد؛ همه باید بخواهند کارآفرین و دانشگاه جایگاه های خود را پیدا کنند.
ستاری با تاکید بر این نکته که دانشگاه بداند با پول دولتی سقف پروازها و آرزوهای او محدود است لذا دانشگاهی موفق است که از محل فروش تکنولوژی خود درآمد کسب کند؛ گفت: ما بزرگترین استارت آپ های منطقه را داریم و در حوزه های مختلف جا برای کار زیاد است و ما هم برنامه داریم.
وی با اشاره به اینکه ما در پژوهش جزو کشورهایی هستیم که زیاد پول می گذاریم اما این پول حساب نمی شود چون صرف استخدام نیروی انسانی می شود، تصریح کرد: محصول پژوهش زمانی مورد استفاده مردم است که بخش خصوصی سرمایه گذاری کند.
رییس بنیاد ملی نخبگان از افزایش ۷۰ درصدی بودجه پارک های علم و فناوری و افزایش ۸۰ درصدی پارک کرمان خبر داد و برای افزایش این ۸۰ درصد اعلام آماگی کرد و بیان داشت: همچنین برنامه گسترده ای برای اقلام تحریمی داریم که تا یکسال و نیم آینده دارویی نیست که بیش از یک و نیم میلیون دلار پول واردات بدهیم.
وی در پایان بار دیگر با متذکر شدن اینکه نتیجه پژوهشی که با پول دولت درست شود به درد مردم نمی خورد، افزود: جوانان شما باید مشکلات استان را حل کنند به شرطی که بستر را برای آنان فراهم کنید؛ در کشوری که رهبرش اینقدر به کارآفرین اهمیت می دهد زشت است کارمندش مانع ایجاد کند.
محمدجوادفدایی، استاندار کرمان هم با فهرست کردن بخشی از ظرفیت های استان در بخش های مختلف معدنی، تولید محصولات جالیزی و کشاورزی، صنعتی، گردشگری و....گفت: در 25 شاخص زیر متوسط کشور هستیم و معنای آن، این است این منابع و امکانات نتوانسته نقش موثری در اقتصاد و افزایش درآمد مردم استان داشته باشد و به معنای آن است که نیاز به جهش و حرکت صحیح داریم.
وی اظهار داشت: درآمد خانواده های شهری در استان 25 مییلون تومان و در کشور 36 میلیون تومان است.
نظر شما