به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گوشت قرمز در سال 98 برنامه ریزی هایی انجام داده است. توسعه پرورش گاوهای دومنظوره (گوشتی و شیری)، ارائه تسهیلات، فراهم کردن بستر لازم برای افزایش جمعیت دامهای سبک پربازده که اصلاح شده، چندقلوزا و دارای رشد بالا هستند و همچنین پایهگذاری ورود دامهای پایهپروار به خصوص گوساله در نقاط مختلف کشور از جمله پروژههایی است که معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گوشت قرمز در سال ۹۸ پیشبینی کرده است.
حالا در ادامه برنامه ریزی های دولتی برای افزایش تولید گوشت قرمز در داخل کشور از این پس در راستای اجرایی شدن مصوبه سال گذشته دولت، واردات گوشت قرمز فقط با ارز نیمایی انجام میشود.
براساس مصوبه هیات دولت در سال گذشته حقوق ورودی واردات انواع گوشت قرمز به نرخ ارز در سامانه نیما ۴ درصد اعلام شده است. «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیسجمهوری این مصوبه را با موضوع تعیین حقوق ورودی واردات انواع گوشت قرمز با حقوق ۴ درصد به وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرده است.
در این تصویب نامه آمده است: هیات وزیران در جلسه ۱۷/ ۱۱/ ۹۷ به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرده است که واردات انواع گوشت قرمز با حقوق ورودی ۴ درصد و ارز به نرخ سامانه نیما مجاز است. همچنین این تصویب نامه از تاریخ تصویب لازمالاجرا است.
به دنبال آن در جلسه 17 بهمن 97 هیئت دولت که به ریاست حجت الاسلام «حسن روحانی»، رئیس جمهوری برگزار شد، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد نسبت به توزیع مناسبتر گوشتهای وارداتی با ارز یارانهای اقدام کند.
هیئت وزیران همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی را موظف کرد با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تسریع در مراحل ترخیص گوشت از بنادر اقدام کند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار در این باره به رسانه ملی گفته است: «هدف از اجرایی شدن این مصوبه، جلوگیری از کاهش تولید گوشت قرمز در داخل کشور و ایجاد انگیزه برای افزایش تولید از سوی تولیدکنندگان دام و همچنین حذف رانت ناشی از اختلاف قیمت گوشت در بازار است.
«محمدرضا کلامی» با بیان اینکه واردات و عرضه گوشت قرمز ارزان و نصف قیمت، متوقف شده است، افزود: «همزمان با واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی، قیمت این محصول در بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود و همین موضوع باعث نزدیک شدن قیمت گوشت داخلی به وارداتی می شود. تحقق اهداف سیاست جدید دولت، منوط به اجرای اقداماتی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، از جمله واردات دام مولد، بره پرواری و توزیع آن بین تولیدکنندگان صنعتی و سنتی است. با اجرای این سیاست از سوی وزارت جهاد کشاورزی، مقادیر تولید و عرضه دام در بازه زمانی حدود شش ماهه به تعادل میرسد و انتظار میرود با افزایش عرضه، قیمتها کاهش یابد.»
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تنظیم بازار با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی هر شرکت صلاحیت دار میتواند گوشت با ارز نیمایی وارد کشور کند، گفت: «در این بین وزارت کشور، گمرک و سایر دستگاههای مسئول در حوزه قاچاق نیز باید اقدامات خود در حوزه قاچاق دام را تشدید کنند تا با مشکل خروج دام زنده و در نتیجه کاهش عرضه داخلی مواجه نشویم.»/
نظر شما