به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، دقایقی قبل «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن، سپاه را یک سازمان تروریستی خارجی در نظر گرفته است. ترامپ در این بیانیه آورده است: «امروز به طور رسمی برنامه دولتم برای تروریستی اعلام کردن نیروهای سپاه پاسداران ایران از جمله نیروهای قدس را ذیل بند ۲۱۹ قانون مهاجرت و تابعیت اعلام میکنم. این گام بیمانند نشانگر آن است که ایران نهتنها یکی از حامیان اصلی تروریسم است بلکه فعالیتهایی که سپاه پاسداران در آن دخیل است، تروریسم را ترویج و حمایت مالی میکند. سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران وسیله اصلی این کشور برای اعمال و حمایت از کمپین جهانی تروریسم است.»
این در حالی است که چندی پیش روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال گزارش داده بود که دولت آمریکا در حال فراهم کردن مقدماتی است تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را سازمانی تروریستی اعلام کند. این نخستین بار است که آمریکا نیروهای مسلح یک حکومت را گروه تروریستی میخواند.
تابناک در یادداشتی درباره اینکه سپاه در کدام «فهرست تروریستی» ایالات متحده قرار می گیرد، آورده است: «قرار گرفتن در لیست سیاه وزارت دفاع آمریکا به این معناست که گروهی از نظر ارتش آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده و همان برخوردی با آن میشود که با گروه های دیگر تروریستی میشود.
این لیست شامل دو فهرست مختلف است. فهرست اول شامل نهادهای تروریستی خارجی (FTO) است. معنای قرار گرفتن در این فهرست، رویارویی نظامی و دفاعی با نیروهای آمریکایی است. سازمان منافقین قبلا در این فهرست قرار داشت، اما حالا نام این گروه حذف شده است. آمریکا از سال ۱۹۹۷ تا کنون نام بسیاری از گروه ها را در این فهرست قرار داده است. گروه جماعت النصرت الاسلام و المسلمین، آخرین گروهی است که نامش در این فهرست ثبت شده است. داعش، جندالله، حماس، القاعده و... در این فهرست هستند.
لیست دوم شامل اشخاص یا نهادهای معرفی شده با نام تروریست جهانی (SDGT) است. این فهرست نسبت به فهرست فوق یک درجه از اهمیت کمتری برخوردار است (از نظر میزان خطر برای آمریکا). این لیست از سال ۲۰۰۱ بر اساس فرمان اجرایی جورج بوش شکل گرفت. گروه های اسلامی لیبی، برخی گروه های مبارز کلمبیا و ارتش سرخ ژاپن در این فهرست قرار گرفته اند. وال استریت ژورنال مدعی است، ترامپ میخواهد سپاه را در این لیست قرار دهد. پیش از این سپاه قدس در این لیست قرار گرفته بود.»
مسئولان کشورمان نسبت به عواقب چنین کاری هشدار دادهاند. سردار سرلشکر پاسدار «محمدعلی جعفری»، فرمانده کل سپاه در روز گذشته درباره واکنش سپاه در قبال این اقدام امریکایی گفته بود: «اگر امریکاییها دست به چنین حماقتی بزنند و امنیت ملی ما را به مخاطره بیندازند، مطابق سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهیم داد. در چنین شرایطی دیگر ارتش و نیروهای امنیتی امریکا در منطقه غرب آسیا از آرامش امروز برخوردار نخواهند بود.»
همچنین «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان نیز امروز (دوشنبه 19 فروردین) در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته است: «چنین اقدامی خطرات زیادی ایجاد میکند. اگرچه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش نبوده و نیست، لیکن چنانچه آمریکا چنین تصمیمی بگیرد، جمهوری اسلامی ایران نیز عمل متقابل خواهد کرد. در این راستا اقدامات وزارت امور خارجه از جمله ارسال یادداشت به سفارت سوئیس در تهران( حافظ منافع آمریکا) را در بر میگیرد.»
یادآور می شود: بحث تروریستی خواندن سپاه توسط ایالات متحده آمریکا، نخستین بار در شهریور ۱۳۹۶ مطرح شد که در آن مقطع زمانی با تصویب قانون ضد ایران، روسیه و کره شمالی موسوم به کاتسا، مسکوت گذاشته شد/.
نظر شما