«افراطی گری صهیونیستی» کلید انتخابات «۹ آوریل»

رقابت در انتخابات کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی برای انکار وجود ملت فلسطین و حقوق مشروع آنها و حرکت به سمت افراط گری مضاعف تر در حق فلسطینی هاست.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: رژیم صهیونیستی فردا(سه شنبه 20 فروردین 1398 مطابق با 9 آوریل 2019) میلادی وارد نبرد انتخاباتی کنست(پارلمان) می شود، رقابت در این انتخابات بین احزاب صهیونیستی نه برای صلح یا جنگ نیست، بلکه برای انکار وجود ملت فلسطین و حقوق مشروع آنهاست.

نبرد انتخابات کنونی با انتخابات پیشین در این رژیم متمایز است. این تفاوت و تمایز در انتخابات کنست رژیم صهیوینستی را می توان در با سه شاخص مشخص کرد. نخستین مسئله تحریک نژادپرستی ضد فلسطینی ها داخل سرزمین های اشغالی با پیام های انتخاباتی نامزدها، دومین مسئله استفاده نامزدها از شبکه های ارتباط اجتماعی به عنوان عامل اصلی در نبرد انتخاباتی که تبلیغات حزبی به یک زمان محدود نمی شود، و تبدیل آن به میدان جنگ و درگیری بدون رعایت هیچ ضوابط اخلاقی یا قانونی و سومین مسئله، خبرسازی های دروغین است.

 

در این انتخابات تغییر ایدئولوژی صهیونیستی به سمت افراط گری و فاشیسم، بیشتر مشخص شده است، اگرچه این تغییر در طول و پس از انتفاضه دوم فلسطین و با آغاز نخست وزیری«آرئیل شارون» در سال 2001 آغاز شد و از سال 2009 تاکنون وخیم تر شده است.

برهمین اساس، در انتخابات امسال رژیم صهیونیستی 43 حزب با یکدیگر به رقابت می پردازند که حزب «لیکود» به ریاست «بنیامین نتانیاهو» و ائتلاف «آبی – سفید» به ریاست بنی گانتس از مهمترین رقبا به شمار می آیند.

نتانیاهو برای نخستین بار در سال 1996 با پیروزی بر رقبای خود دولت را تشکیل داد که تا 1999 ادامه یافت، پس از غیبت 10 ساله در دولت، در سال 2009 میلادی، سه بار به طور متوالی نخست وزیر شد. حال نتانیاهو تلاش می کند باوجود پرونده های باز فسادش برای پنجمین بار رئیس دولت شود. اما این بار با یک رقیب سخت مواجه است و این رقیب کسی جز«بنی گانتس» فرمانده پیشین ارتش صهیونیستی نیست که جایگاه وی را با تهدید مواجه کرده است.

اما نتانیاهو به مانند گذشته بر احزاب دینی حساب ویژه ای بازکرده است، به طوری همه دولت های خود را با تکیه بر ائتلاف با احزاب دینی تشکیل داده است. چرا که یک حزب نمی تواند دولت را بدون ائتلاف با احزاب دینی تندرو تشکیل داد.

نتانیاهو به خوبی این را می داند که رویکرد اسرائیلی ها نسبت به احزاب دینی در رژیم صهیونیستی چگونه است؛ باوجود اینکه داخل رژیم صهیونیستی اختلاف هایی وجود دارد، اما به طوری کلی می توان گفت که دین در میان اسرائیلی ها در سرزمین های اشغالی نقش مهمی ایفا می کند، به همین دلیل وقتی خاخام یهودی حکم قتل فلسطینی ها را صادر می کند، یهودیان افراطی بر اساس این حکم به کشتار فلسطینی ها اقدام می کنند.

 

با این حال، مسئله پرونده های فساد نتانیاهو برای وی دردسرساز شده است، به همین دلیل برای رقابت با رقیب خود و بیرون کردن گانتس، وی را متهم به همکاری با احزاب عربی کرده است؛ اما گانتس این ادعا را رد کرد و گفت با احزاب غیر صهیونیستی تعامل نمی کند.

نتانیاهو همه تلاش خود را برای کسب آرا می کند، به طوری که یک روز پیش از پایان مهلت تبلیغاتی در سخنرانی وعده الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی را داد تا بدین ترتیب بتواند از آرای گانتس بکاهد و آرای خود افزایش دهد.

اما نظرسنجی ها انجام شده نشان می دهد که این دو رقیب دوشادوش یکدیگر هستند و رقابت تنگاتنگی در این نبرد انتخاباتی انجام می دهند. چرا که در برخی از نظر سنجی ها نتانیاهو و در برخی دیگر گانتس پیش است.

به طوری در نظرسنجی سی. ان. ان عربی درباره انتخابات رژیم صهیونیستی آمده است که بنی گانتس و حزب آبی – سفید پیشرو است. در نظرسنجی دیگر آمده است که اختلاف حزب نتانیاهو و گانتس تنها در یک تا شش کرسی کنست است.

برهمین اساس، در صورت پیروزی لیکود یا آبی – سفید، باید برای پیروزی بر رقیب خود با احزاب کوچکتر ائتلاف کنند تا نصف + 1 یعنی 61 کرسی را برای تشکیل دولت به دست بیاورند.

 

از این رو، به نظر می رسد حمایت احزاب دینی و راستگرایان تندرو از نتانیاهو و حتی حمایت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان در دوره نتانیاهو و حمایت های تبلیغاتی دیگر به نفع وی باعث خواهد شد که بتواند بر رقیب خود پیروز شود؛ اما پیروزی نتانیاهو یا گانتس، وضعیت فلسطینی ها را تغییر نمی دهد و چه بسا با حضور هرکدام از آنها، فلسطینی ها وضعیت بدتری را داشته باشند.

کد خبر 778978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha