مقایسه مفتی های سعودی با علمای شیعه در عربستان

یک پژوهشگر عربستانی با انتشار مقاله ای در القدس العربی مفتی های وهابی و شیعیان در عربستان با یکدیگر مقایسه کرد و صدور فتواهای افراطی از سوی مفتی های وهابی را عامل اختلافات مذهبی و تفرقه در این کشور برشمرد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر "مضاوی الرشید" نویسنده و پژوهشگر عربستانی با انتشار مقاله ای در روزنامه القدس العربی به مقایسه مفتی های وهابی و شیعه در این کشور پرداخته و آورده است که  مفتی های اهل تسنن عربستان با سخنرانی هایشان به تفرقه افکنی و صدور فتواهای افراطی اقدام می کنند و مسئول اختلافات مذهبی در ای کشور هستند.

الرشید در مقاله خود به بهار عربی در منطقه اشاره می کند و می افزاید: بهار عربی زمینه را برای به وجود آمدن درگیری های خونین میان رژیم های سرکوبگر و ملت ها را فراهم کرد؛ ملتهایی که پس از چندین دهه به حاشیه رانده شدن و تحمل انواع ظلم؛ خواستار آزادی، عدالت و بخش هایی از ثروت های کشورهایشان هستند.

وی تاکید می کند: جدای از بهانه های رژیمهای سرکوبگر برای ظلم علیه ملت هایشان تحت عناوین مختلف، مشاهده می کنیم که بیشتر ملت های عرب در سایه وجود رژیمهایی زندگی کرده اند که از ابتدایی ترین حقوق اولیه بشر محروم بوده، و این رژیم ها همواره امنیت و بقای خودشان را بر حقوق مردم ترجیح داده اند.

مضاوی الرشید خاطرنشان کرد: عربستان نیز از این وضعیت مستثنی نبوده است. زیرا در منطقه الشرقیه اعتراضاتی به وقوع پیوست که آخرین نمونه آن حوادث العوامیه بود؛ علت اصلی وقوع آن سرکوب و به حاشیه راندن برنامه ریزی شده شیعیان از سوی نظام آل سعود بود. به دنبال این حوادث آل سعود، بدون ذکر نام ایران، این کشور را به دست داشتن در این حوادث متهم و آن کشور را مسئول تحریک افکار عمومی شیعیان این منطقه معرفی کرد.

این نویسنده عربستانی خاطرنشان کرد: عوامل رژیم آل سعود بر روی منابر خواستار سلب تابعیت شیعیان و سرکوب شدید آنها و حتی ریشه کنی و کشتار دسته جمعی آنها شدند تا به زعم خودشان پایگاههای کفر، مزدوری برای بیگانگان و تهدید امنیت ملی را از ریشه برکنده و آن را پاکسازی کنند. در همین حال شیخ نمر النمر به یاوه سرایی های این افراطیون مزدور نظام پاسخ داد و سرسپردگی و وابستگی شیعیان عربستانی به کشورهای دیگر را رد و اعلام کرد: ما فقط بنده و سرسپرده ذات الهی هستیم و بدین ترتیب ادعاهای نظام را نقش بر آب کرد و از آنها خواست اگر در ادعاهایشان راستگو هستند روابط دیپلماتیک شان را با کشوری که مدعی دست داشتن آن در حوادث العوامیه هستند، قطع کنند و به جای سرکوب شیعیان عربستانی و محروم کردن آنها از حقوق شهروندی و اجتماعی و ستون پنجم دانستن آنها؛ به طور علنی علیه آن کشور اعلام جنگ کنند.

مضاوی الرشید در ادامه نوشت: چالش مطرح شده اخیر شیخ النمر در وضعیت تشدید اختلافات فرقه ای در شبه جزیره عربستان و به دنبال حوادث بحرین، از سوی مدعیان رهبری اهل سنت و کسانی که وی را تحت عنوان آیت الله نمر و شخصیتی به دور از درگیری های فرقه ای می شناسند، پذیرفتنی نبود.

مضاوی الرشید اظهار داشت: ما بر این باوریم که امروزه میان مدعیان رهبری اهل سنت و شیخ النمر تفاوت اساسی وجود دارد. زیرا آنها نه تنها در برخورد با مشکل اختلافات فرقه ای و حل آن عاجز بوده اند بلکه همواره آتش اختلافات مذهبی را روشن نگه داشته، و با صدور فتاوای تحریک کننده و افراطی به آن دامن می زنند.

مضاوی الرشید تاکید کرد: این افراد اگرچه ممکن است در برخورد با برادران دینی شان تظاهر به قهرمان بازی کنند، اما همواره از امر مهمی به نام رهایی از بندگی فارغ بوده اند و هر کدام از علمای عربستانی که به موضوعی غیر از تحریم اختلاط زن و مرد، ممنوع بودن رانندگی زنان و سایر مسائل ساختاری و شکلی پرداخته باشد،راهی زندان می شود و هم اکنون نیز شمار زیادی از آنها به خاطر دفاع از حقوق مردم یا بیان حقایق در سیاهچال های آل سعود به سر می برند.

مضاوی الرشید اظهار داشت: رژیم آل سعود توانسته است نیروهای سنی اصلاح طلب را در این کشور با متهم کردن به حمایت از تروریسم یا زندانی کردن آنها بدون محاکمه از میدان خارج کند، و امروزه جز افرادی که منابر را به عرصه ای برای تبلیغ فقه اطاعت مطلق از حکام و تحریم هر گونه اعتراض مسالمت آمیز تبدیل کرده، و اصلاح طلبان را به آتش دوزخ وعده می دهند در میدان حضور ندارند.

مضاوی الرشید خاطرنشان کرد: آنها امروز در حالی  به انتقاد از شیخ النمر می پردازند که علمایشان مفاهیمی را ترویج می کنند که دیگر در مقابل انتشار افکار آزادی خواهانه و مطالبه حقوق مردم در میان شهروندان عرب حرفی برای گفتن ندارند.

این نویسنده عربستانی خاطرنشان کرد: آنچه موجب رسوایی بیش از پیش عالمان درباری در وضعیت کنونی شده است، وضعیت تاریخی و سیاسی منطقه عربی است که از چندین دهه پیش تاکنون شاهد چنین شرایطی نبوده است و بی تردید همانگونه که شیخ النمر سیاست ها و اقدامات تبعیض آمیز آل سعود را افشا کرد وضعیت کنونی منطقه نیز به رسوایی بسیاری از شخصیت های دینی عربستانی خواهد انجامید.

مضاوی الرشید گفت: ملت های عرب عملا به سیر مبارزات ملت های تأثیرگذار در جهان پیوسته اند. این در حالی است که تا چندی پیش گمان می شد که این ملت ها از خواب غفلت بیدار نخواهند شد. اما امروزه شاهد بیداری این ملتها و شکستن بندهای بندگی از دست و پایشان هستیم که سالیان درازی نیروهای غارتگر خارجی و داخلی برای حفظ وضعیت موجود و نگه داشتن آنها در یوغ بندگی تلاش کرده بودند.

مضاوی الرشید تاکید کرد: شیخ النمر در اظهارات اخیر و چالشی خود از مسأله متفاوت و عجیبی پرده برداشت که باعث سنگینی وظیفه همه ملت های عرب به ویژه مردم شبه جزیره عربستان شد و زمینه را برای مطرح شدن مجدد فقه آزادی خواهی و قیام در مقابل حکومت های تمامیت خواه و اقدامات غیر قانونی آن در فضای بسته عربستان فراهم کرد.

این نویسنده عربستانی تاکید کرد: امروزه که ملت ها برای دستیابی به حقوق مشروعشان قیام کرده و سکوتشان را شکسته اند، دیگر علمای درباری قادر نخواهند بود مردم را بار دیگر به زیر چنگال قدرت خودشان و دربارها دربیاورند و در آینده شاهد حوادث پیش بینی نشده ای خواهیم بود که نداهای علمای درباری برای به یوغ کشیدن مردم در مقابل آن دوام نخواهند آورد.
پایان پیام/

کد خبر 77897

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha