«محمد عرب» با تشریح خدمات ستاد سفرهای نوروزی این شهرستان به خبرنگار شبستان گفت: ۲ هزار و ۹۶۰ نفر در اقامتگاههای بوم گردی شهرستان اقامت داشته اند و مهمانسراهای ادارت، زائرسراهای امامزادگان، خانه معلم و مراکز اسکان، کمپ های اسکان موقت و جاذبه های گردشگری شهرستان از جمله کویر سه قلعه، دشت لاله ها، دره سبزرود و منطقه گردشگری مصعبی کریمو و مناطق و روستاهای ییلاقی شمال شهرستان پذیرای ۴۳ هزار و ۷۵۵ نفر به عنوان اقامت کننده در شهرستان سرایان بوده اند.
به گفته وی برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی در کنار معرفی آداب و رسوم، پخت نان و غذاهای محلی، اسب سواری، بازی های بومی و محلی، ایستگاه سلامت و ایستگاه اطلاع رسانی در ورودی شهر سرایان با چاپ بیش از سه هزار نقشه راهنمای گردشگری و توزیع بیش از 500 جلد کتابچه راهنمای سفر استان در محل نمایشگاه انجام شده و تا 10 فروردین 11 نوروزگاه در سطح شهرستان برگزار شده است و نوروزگاه در محل نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی شهرستان هر روز از ابتدای سال جدید برگزار شده است.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان ادامه داد: نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی و آداب و رسوم با رویکردی متفاوت با سالهای گذشته نیز در ورودی شهر سرایان با استقبال بی نظیر گردشگران و مسافران و میهمانان نوروزی مواجه گردید، این نمایشگاه با معماری سنتی و بومی منطقه و با اقتباس از بنای تاریخ بازارچه دائمی صنایع دستی میثم و چند بنای تاریخی دیگر که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند، طراحی و ساخته شده و شامل 15 غرفه، ساباط و سایبان محلی است.
وی گفت: آهنگری سنتی و زنگوله سازی، تولید ابزارآلات فلزی، سوغات محلی، فروش تولیدات صنایع دستی، خراطی سنتی، سماور زغالی، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، جاجیم بافی، سفالگری و ... در قالب 14 غرفه صنایع دستی که 6 غرفه بصورت ورکشاب هستند در نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارند.
به گفته عرب، علاوه بر 14 غرفه صنایع دستی، سیاه چادر عشایری و نمایش آداب و رسوم، پخت نان محلی، تولید و عرضه لبنیات محلی، غذاهای سنتی مثل آش، تولید نان ها و شیرینی های محلی مثل نافته و تافتون، قهوه خانه و فروش دم نوش های گیاهی منطقه در محل نمایشگاه عرضه می شود.
عرب ادامه داد: احیای سنت های کهن و معرفی آداب و رسوم از برنامه های هرساله ستاد سفر شهرستان بوده که معرفی و اجرای زنده روش کار خرمنکوب قدیمی یا به گویش محلی برد و از دیگر برنامه ها بوده که نفطه عطف نمایشگاه امسال بوده و بسیار مورد استقبال گردشگران و مردم محلی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: اسب سواری در محل نمایشگاه از دیگر برنامه ها می باشد و کسانیکه به محل نمایشگاه مراجعه می کنند می توانند به راحتی اطلاعات اولیه در مورد مناطق گردشگری ، راه ها و... را دریافت کنند، استقرار کمپ اطلاع رسانی هلال احمر و ایستگاه سلامت اورژانس و پیش بینی فضای بازی کودک و نصب بنرهای راهنمایی و اطلاع رسانی نیز در محل نمایشگاه انجام شده و سعی بر آن بوده تا ضمن معرفی تمام ظرفیت های گردشگری شهرستان، لحظات خوب و با نشاطی برای گردشگران فراهم شود.
نظر شما