باید به نتایج رسانه ای سفر عبدالمهدی به ایران امیدوار بود

مطهرنیا گفت: باید به نتایج رسانه ای سفر نخست وزیر عراق به ایران بیش از نتایج دیگر دل بست.

«مهدی مطهرنیا» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص سفر نخست وزیر عراق به ایران گفت: روابط ایران با کشورهای همسایه تحت تاثیر نشانگان متفاوت منطقه ای و بین المللی قرار دارد.

 

کارشناس سیاست خارجی با بیان این که تهران و بغداد در مصاحبه های گوناگون مسئولان این کشورها سخن از اتحاد برای ایجاد یک فضای مناسب تجاری به میان آورده اند و این مساله یک امر واقعی است، افزود: اما واقعیت امر آن است که در وضعیت کنونی جمهوری اسلامی ایران تحت فشار بین المللی ناشی از تحریم هاست و از سویی دیگر هم نقص های موجود در ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران وجود دارد.

 

وی ادامه داد: از این سو زمینه های همکاری های مستمر، مداوم و مبارک برای ایران و پایتخت های کشورهای دیگر فراهم نمی شود. در چهل ساله اخیر فضاهای گوناگون از همکاری های دو جانبه و چندجانبه در قالب های متفاوت بین ایران با پاکستان، عراق، ترکیه و افغانستان به وجود آمده اما اگر ما به بررسی ابعاد گوناگون آن ها بپردازیم و تاریخچه قراردادها و تفاهمات را مورد توجه قرار دهیم خواهیم دید که همکاری های محدود و بیشتر به نفع پایتخت کشورهای مقابل شکل گرفته است.

 

استاد دانشگاه عنوان کرد: ماجرای خط لوله صلح، همکاری ایران و ترکیه در قالب اکو از جمله این هاست. دستاورد اصلی این همکاری ها تبلیغات سیاسی برای خروج از انزوای بین المللی برای ایران بوده و از نظر اقتصادی دستاورد خاصی به وجود نیاورده است.

 

مطهرنیا به سفر «عادل عبدالمهدی» به تهران اظهارداشت: این دیدار نیز در وضعیت کنونی با توجه به تحریم ها و تلاش برای به انزوا کشاندن ایران نمی تواند برای لایه های گوناگون افکار عمومی چندان قابل اتکا باشد.

 

وی یادآور شد: از سویی دیگر هم عراق با عربستان بسیار نزدیک شده و نیازهای ضروری خود را از بازار تهران تامین نمی کند. باید پرسید که آیا عراق با توجه به احاطه ایالات متحده آمریکا بر کلیت نظام و ساختار حرکتی این کشور و تحت فشار قرار دادن آن می تواند به ایران برای دور زدن تحریم ها کمک کند؟ به نظر می آید پاسخ چندان روشن نیست و نمی توان در این زمینه اطمینان داشت.

 

مطهرنیا خاطرنشان کرد: به هر ترتیب باید بپذیریم که دو پیمان امنیتی بسیار مستحکم میان آمریکا و عراق وجود دارد و نفوذ ایالات متحده در بغداد بسیار زیاد است و چندان نباید به نتایج عملی این دیدار دل ببندیم و باید به نتایج رسانه ای آن بیشتر دلبسته باشیم.

 

گفتنی است، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق در پاسخ به دعوت رئیس جمهوری ایران امروز در تهران حضور یافت. این در حالی است که در سال گذشته «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق نیز به تهران سفر کرده بود و پس از آن «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان هم 20 اسفند راهی بغداد شد و سه روز را در آن کشور گذراند./

کد خبر 777241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha