خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل:شبه نظامیان در غرب لیبی درگیری با نیروهای تحت فرماندهی «خلیفه حفتر» را یک روز پس از آنکه او برای تصرف «طرابلس» اعلام حمله کرد را آغاز کردند.
این درگیری ها ترس از بروز دوباره جنگ داخلی در کشور نفت خیز لیبی را به وجود آورده است.
بالاگرفتن دوباره درگیری ها در لیبی پس از یک دوره آرامش نسبی،سازمان ملل را نیز متعجب کرده است.
«آنتونیو گوترش»،دبیر کل سازمان ملل برای کمک به ترتیب دادن کنفرانس مصالحه ملی که برای آخر ماه جاری برنامه ریزی شده است در پایتخت لیبی حضور پیدا کرد.
اما ارتش ملی خودخوانده متعلق به ژنرال حفتر روز پنج شنبه منطقه «غیران» در حدود 80 کیلومتری جنوب طرابلس را پس از درگیری با نیروهای متحد با «فایض السراج»،نخست وزیر مستقر در طرابلس،تصرف کردند.
آنها سپس روز جمعه به سمت شمال حرکت کرده و با پیش آمدن تا نزدیکی 40 کیلومتری طرابلس،درگیری هایی ایجاد کرده و «سوک الخمیس» را تصرف کردند.
عصر روز جمعه ارتش ملی خودخوانده حفتر اعلام کرد که فرودگاه سابق بین المللی طرابلس را که از زمان درگیری در این شهر در سال 2014 میلادی بسته شده و همچنین مناطق «قصر بن قشیر» و «وادی الربیع» در نزدیکی فرودگاه و در حومه های جنوبی طرابلس را تصرف کرده است.
«احمد مسماری»،سخنگوی ارتش خودخوانده ژنرال حفتر همچنین به خبرنگاران گفت که نیروهایش کنترل «ترحونه» و «عزیزیه»،در روستا در نزدیکی طرابلس را به دست گرفته اند.
اما ارتش ملی خودخوانده حفتر موفق به تصرف ایست بازرسی در 30 کیلومتری غرب طرابلس برای بستن راه ساحلی به تونس نشد.
بر اساس گزارش رویترز،گروه مسلح وابسته به ارتش ملی خودخوانده لیبی ،نیمه شب از دروازه 27 عقب نشینی کرد.
«محمد الحضیر» ،یکی از فرماندهان غربی به رویترز گفت که در یک عقب نشینی دیگر،نیروهای متحد با طرابلس 145 نیروی ارتش ملی ژنرال حفتر را در «زاویه» دستگیر کرد.
حضیر اعلام کرد که 60 خودرو هم از سوی این نیروها ضبط شد.شبه نظامیان از شهرهای غربی «زاویه» و «میسراتا» می گویند که برای مقابله با حفتر بسیج شده اند.
آنها در یک بیانیه ویدئویی که به صورت آنلاین منتشر شده بود،گفتند: «ما انقلابیون و بزرگان هستیم...ما اعلام می کنیم که در بسیج کامل و جنگ با نیروهای حفتر هستیم».
گروهی از شبه نظامیان متحد به نام مشترک «نیروی حفاظت مشترک طرابلس» مستقر در منطقه اطراف پایتخت لیبی اعلام کردند که آنها هم برای مقابله با نیروهای حفتر،نیرو مستقر کرده اند.
چشم انداز جنگ دوباره در حالی پدیدار شد که گوترش بازدید خود از لیبی را روز جمعه با قلبی سنگین و نگرانی های عمیق پس از دیدار با حفتر به پایان رساند.
دبیر کل سازمان ملل در یک پیام توئیتری نوشت: «من لیبی را با قلبی سنگین و نگرانی عمیق ترک می کنم.من هنوز امیدوارم که اجتناب از یک مقابله خونین در داخل و اطراف طرابلس امکان پذیر باشد.»
وی افزود: «سازمان ملل متعهد به تسهیل راه حل سیاسی است و هر اتفاقی که بیفتد سازمان ملل متعهد به حمایت از مردم لیبی است.»
تلویزیون «العربیه» اعلام کرد که حفتر به گوترش گفته است،عملیات تا زمان شکست تروریسم ادامه پیدا خواهد کرد.
به گفته شاهدان عینی،گوترش که پنج شنبه شب را در مقر سازمان ملل در حومه طرابلس گذرانده بود به بنغازی و به پایگاه حفتر رفت.
او پیش از آن به «تبروک»،یکی دیگر از شهرهای شرق لیبی رفته بود تا با رئیس مجلس نمایندگان که متحد با حفتر است دیدار کند.
گوترش در یک پیام توئیتری نوشت : «هدف من تنها و تنها اجتناب از مقابله نظامی است.»
شاید مشکل اصلی در لیبی را بتوان نبود یک قدرت مرکزی دانست به این دلیل که گروههای قبیلهای و سیاسی مختلف در لیبی کماکان به دنبال منافع خودخواهانه خود در داخل این کشور هستند.
با همه این ها به نظر می رسد که تبدیلشدن لیبی به یک کشور متحد تنها در تئوری امکانپذیر است و در عمل سناریویی که در لیبی پیاده میشود، ادامه جنگ قبیلهای در این کشور است.
نظر شما