قانون مدیریت بحران کشور ابلاغ می شود

لایحه مدیریت بحران به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی و همت نمایندگان با انجام تغییرات ضروری اواخر سال گذشته به تصویب رسید و حالا بنا به گفته علی لاریجانی به زودی قانون مدیریت بحران کشور ابلاغ می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، قانون آزمایشی مدیریت بحران کشور در سال ۸۷ تصویب و بنا شد که به مدت ۵ سال این قانون اجرایی شود. بنابراین مهلت قانونی آن در سال ۹۳ به پایان رسید که یک سال نیز تمدید شده و تا پایان سال ۹۴ قانون اولیه اجرا شد. از سال ۹۴ قانون تمدید نشده بود در عین حال از همان ایام، لایحه جدید مدیریت بحران کشور نیز به مجلس شورای اسلامی ارسال شده و از سوی نمایندگان در حال بررسی بود.

 

سرانجام سال گذشته بعد از حدود سه سال این لایحه در بررسی‌های کمیسیون های تخصصی مجلس تاییدیه های لازم را اخذ کرده و برای رأی گیری و بررسی به صحن مجلس شورای اسلامی آمد. تعیین سهم مدیریتی و مسئولیت دستگاه‌های مختلف و وظیفه مند کردن آنها، شفاف سازی هزینه‌ها و اعتبارات و تشدید عامل نظارتی و پاسخگو کردن دستگاه‌ها و نظارت بر نحوه انجام وظایفشان از ویژگیهای قانون جدید است.

 

بنابراین گزارش، به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی و همت نمایندگان لایحه مدیریت بحران با تغییراتی که ضروری بود اواخر سال گذشته به تصویب رسید. پس از تصویب در شورای نگهبان، اجرای آن آغاز می‌شود. در این قانون تمام مسائل مورد نیاز در مدیریت بحران به طور مفصل و کارشناسی دیده شده است و بنا به گفته نمایندگان این قانون مترقی‌ترین قانون در حوزه مدیریت بحران است و می‌تواند بسیار راهگشا باشد.  

 

حالا در ادامه مسیر این لایحه برای اجرا «علی لاریجانی» عصر روز گذشته (13 فروردین ماه) در حاشیه سفر به استان مرکزی و بازدید از برخی مناطق سیل زده شهر اراک  اعلام کرده است که «اخیرا قانونی در مجلس در خصوص ساختار مدیریت بحران در کشور تصویب شده است که به زودی ابلاغ می شود.»


وی گفته است: «نحوه مدیریت بحران ، تقویت استان ها از نظر تجهیزاتی و تامین منایع برای اجرای طرح ها  زیرساختی به منظور کاهش خسارت ها و تامین منابع لازم برای طرح های پیشگیرانه از جمله موارد پیش بینی شده در این قانون است.»

 

گفتنی است: مدیریت بحران از اصطلاحات حوزه مدیریت و به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها، چاره جویی‌ها و دستورالعمل‌هایی گفته می شود که در مواجهه با چالش و بحران انجام می شود و هدف آن کاهش روند، کنترل و رفع بحران است به طور کلی مدیریت بحران به معنای هدایت هدفمند جریان پیشرفت امور به روالی قابل کنترل و انتظار بازگشت امور در اسرع وقت، به شرایط قبل از بحران است.

 

سازمان ملل متحد در اسفندماه 94 چارچوب سندی برای کاهش خطر بلایا را تصویب و اولویت‌های جهان را تا‌ سال 2030 مشخص کرد. این سند به امضای همه کشورها از جمله کشور ما رسیده بود. موضوع مدیریت بحران برای جامعه جهانی آن‌قدر مهم بوده که این موضوع به‌عنوان یکی از چهار اولویت این سند انتخاب شده است. تصویب این سند در اسفندماه ‌سال 93 با بازنگری در قانون مدیریت بحران کشور همزمان شد./

 

کد خبر 776833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha