به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، امیر حجت نوروزی در آستانه روز جهانی اتیسم با اشاره به اینکه عوامل متعددی میتوانند در بروز اختلال اتیسم نقش داشته باشند، در جمع خبرنگاران گفت: اوتیسم اختلالی است که از هر یکصد کودک یکی را مبتلا می کند و والدین باید در راستای شناسایی این اختلال و مراجعه به هنگام به کارشناسان و پزشکان اطلاعات کافی را کسب کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه اتیسم اختلالی است که در سه سال اول زندگی کودک نمایان میشود، افزود: مهمترین علائم آن نقص در برقراری ارتباط، مشکل در تعاملات اجتماعی، وجود الگوهای محدود و تکراری در رفتار، علائق و فعالیت ها است.
این مقام مسئول ادامه داد: باید توجه داشت که اگر کودک دچار تأخیرهای رشدی شدید باشد، قبل از 18 ماهگی نیز این اختلال قابلتشخیص خواهد بود.
وی بیان کرد: اختلال طیف اوتیسم در تمامی نقاط دنیا، بروز پیدا میکند وعوامل متعددی مانند عوامل ژنتیکی، وراثت، مشکلات محیطی، سبک زندگی و ... میتوانند در بروز این اختلال نقش داشته باشند.
نوروزی ضمن تاکید بر آگاهی خانواده در رابطه با این اختلال اضافه کرد: در صورت مشکوك بودن والدین به رفتار کودك بهترین اقدام ممکن این است که سریعاً کودك خود را نزد یک روانشناس متخصص کودک یا روانپزشک کودک و نوجوانان ببرند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی با تاکید بر اینکه حتماً باید کودك را یک روانشناس متخصص یا روانپزشک با تجربه بهدقت مورد مشاهده و ارزیابی قرار دهند، گفت: والدین باید بدانند که هیچ دارویی براي درمان اختلال طیف اتیسم وجود ندارد و داروها فقط نشانههای جانبی این اختلال را کاهش میدهند.
نوروزی با بیان اینکه کودك دارای اختلال طیف اتیسم بعد از ارزیابی همهجانبه، باید مجموعهای از خدمات آموزشی و توانبخشی را دریافت کند، افزود: این کودكان نیازمند آموزشهای لازم درزمینه های رفتاردرمانی، گفتاردرمانی، کاردرمانی، آموزش مهارتهاي اجتماعی، آموزش و مشاوره با والدین و ... هستند.
این مقام مسئول اضافه کرد: مداخلات باید برای کودك، والدین، همسالان، مراکز آموزشی و ... صورت گیرد و ارزیابی و آموزش تیمی و همهجانبه ضروری است.
دوم آوریل، ۱۳ فروردین، روزجهانی اوتیسم است اختلالی که از هر ۱۰۰ نفر یکی به آن مبتلا است.
نظر شما