نفوذ ‌آمریکا در آلمان برای تحریک برلین علیه تهران

آمریکا که پس از خروج از برجام بر نفوذ خود در آلمان به منظور تحریک این کشور علیه ایران افزود گویی توانسته تا حدودی به نتیجه برسد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «دونالد ترامپ» پس از خروج از برجام تمام تلاش خود را به منظور تحت تاثیر قرار دادن کشورهای اروپایی به کار گرفت تا آن ها را نیز از برجام خارج کند. اما این تلاش های آمریکا نتیجه نداد. او از توطئه گری خود دست نکشید و به منظور تنظیم تحریم ها و محدودیت های جدید از سوی اروپایی ها علیه ایران دست به فتنه گری زد.

 

در این میان آمریکا نماینده خود را در آلمان به مامور ایجاد تحریم علیه ایران کرد و حالا گویی توانسته در این زمینه موفقیت هایی بدست آورد.

 

در این رابطه، یک روزنامه صهیونیستی نوشته است سیاست ضدایرانی سفیر آمریکا در آلمان و تحریم‌های آمریکا علیه این کشور منجر به 9 درصد کاهش در صادرات آلمان به ایران در سال 2018 شده است.

 

طبق ترجمه فارس، روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست با استناد به گفته‌های «اولریخ نوسبائوم»، یکی از مقامات وزارت امور اقتصادی و انرژی آلمان نوشت: سیاست قاطع ضدایرانی سفیر آمریکا در آلمان و تحریم‌های آمریکا علیه این کشور منجر به 9 درصد کاهش در صادرات آلمان به ایران در سال 2018 شده است.

 

به گفته نوسبائوم، صادرات آلمان به ایران از 3.15 میلیارد یورو در سال 2017 به 2.7 میلیارد دلار در سال 2018 رسیده است.

 

وی در خصوص ساز و کار مالی اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران موسوم به اینستکس نیز گفته است که این ابزار در حال حاضر در مرحله عملیاتی‌شدن قرار دارد.


 
بر اساس گزارش فوق، نهادهای مالی بزرگ آلمان از جمله کامرزبانک و دویچه‌بانک تجارت با ایران را از بیم تحریم‌های آمریکا کاهش داده‌اند. بر اساس گزارش «هامبورگر آبندبلات» این امر برای شرکت‌های واقع در ایالت «ساکسونی سفلی» یک چالش بزرگ است. به نوشته این نشریه، از ماه نوامبر گذشته (آبان)، هیچ پولی از ایران برای شرکت‌های واقع در ایالت مزبور ارسال نشده است.

 


«تیلمن برونر»، یک کارشناس تجارت خارجی در مرکز این ایالت می‌گوید که بسیاری شرکت‌ها تمایل دارند که کسب و کار بیشتری با ایران داشته باشند اما قادر به انجام فرآیندهای پرداخت نیستند.

 

به گفته این کارشناس، صادرات از ایالت ساکسونی سفلی در نیمه اول سال 2018 به 197 میلیون یورو در مقایسه با 181 میلیون یورو در مدت مشابه سال قبل افزایش یافت اما در نیمه دوم سال 2018 به خاطر تحریم‌های ایالات متحده به شدت کاهش یافت.

 

برونر تصریح کرده آن دسته شرکت‌ها که تجارت قابل توجه با آمریکا داشته و از اقدامات تلافی‌جویانه این کشور نگران بودند، بازار ایران را ترک کردند.

 

بر اساس گزارش فوق، کاهش تجارت آلمان با ایران همچنین با ورود سفیر واشنگتن، «ریچارد گرنل» به آلمان در ماه مه سال 2018 مصادف شده بود. گرنل همان زمان گفت سیاست آمریکا بر این است که شرکت‌های آلمانی و اروپایی تجارت خود با ایران را متوقف کنند.

 

گفتنی است، قبل از این نیز آمریکا موفق شده بود تا آلمان را به تحریم شرکت هواپیمایی ماهان راضی کند.

 

به گزارش شبستان این در حالی است که پیش از این رویترز گزارش داد که «صادرات آلمان به ایران در ماه اکتبر (11 مهر تا 10 آبان) به رغم تحریم های آمریکا رشدی 85 درصدی نسبت به زمان مشابه سال گذشته داشته است. صادرات آلمان به ایران در ماه اکتبر سال جاری یک ماه پیش از اعمال تحریم های واشنگتن علیه صنایع نفتی و کشتیرانی ایران، رشد چشمگیری داشته است. این رشد حاکی از تمایل شرکت های کوچک و متوسط آلمانی برای تداوم تجارت با ایران با وجود خطر تحریم های آمریکا است.»

 

گزارش های رسمی اداره آمار فدرال آلمان نشان می دهد که مجموع صادرات این کشور به ایران در ماه اکتبر بالغ بر 400 میلیون یورو (455 میلیون دلار) بود که نسبت به سال گذشته رشدی 85 درصدی داشته و بالاترین رقم از سال 2009 به این سو بوده است. حدود هزار شرکت کوچک و متوسط آلمانی روابط تجاری با ایران دارند و 130 مورد از این شرکت ها اقدام به تاسیس نمایندگی در این کشور کرده اند.

 

ایرنا به نقل از «میشائیل توکوس»، عضو اتاق بازرگانی ایران و آلمان نوشته است: «بیشتر صادرات آلمان به ایران را شرکت های کوچک و متوسط انجام می دهند. محصولات شیمیایی نیمی از صادرات و ماشین آلات و تجهیزات صنعتی یک سوم آن را تشکیل می دهد.»

 

توکوس با بیان اینکه صادرات آلمان به ایران در 10 ماهه اول سال 2018 با 4 درصد رشد به 2.4 میلیارد یورو رسید، ابراز امیدواری کرد که میانگین ماهانه آن در سال آینده میلادی 200 تا 250 میلیون یورو باشد.

 

یادآور می شود،‌ چندی پیش هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که اروپا تسلیم تهدیدهای آمریکا در بحث تجاری نخواهد شد.

 

هایکو ماس تاکید کرد که اروپا می خواهد این مشکل از طریق گفتگو حل شود.

 

این اظهارات پیش از سفر جان کلود جانکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به واشنگتن برای گفتگو درباره همین مسئله عنوان شد.

 

ماس افزود: خیلی خوب است که جانکر فردا برای انجام گفتگوها و پیدا کردن یک راه حل در واشنگتن است اما ما با فشار وارد مذاکرات نمی شویم.

 

وزیر امور خارجه آلمان همچنین گفت:فکر نمی کنم که تهدیدها ما را به راه حل نزدیک تر کند.

 

وی افزود: ما در اروپا باید با هم باشیم. من امیدوارم که در حل این مسئله از طریق یک اجماع موفق باشیم اما تهدید را نمی پذیریم و به راحتی تسلیم نمی شویم./

 

 

کد خبر 776369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha