به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر «محمدرضا نیستانی» در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه اصفهان به جایگاه مساجد و کارکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و اظهارداشت: مساجد از مراکز مهم اجتماعی است و از صدر اسلام تاکنون و در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز مساجد از اهمیت و جایگاه مهمی برخوردار بوده اند.
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان افزود: مساجد مرکز تصمیم گیری های مهم اجتماعی بوده است و از جمله کارکردهای مهم مساجد، برنامه ریزی برای تحقق آرمان های اسلامی، تکامل و تشکیل جامعه و دولت اسلامی برای دستیابی به امت اسلامی می باشد.
وی تحقق چنین ملت و امت اسلامی را نیازمند وجود مساجد طراز اسلامی دانست و تصریح کرد: برای تحقق این موضوع باید متولیان و فعالان فرهنگی و اجتماعی در مساجد نقش خود را به خوبی ایفا نموده و به سمت تحقق مسجد طراز اسلامی حرکت نمایند.
حجت الاسلام نیستانی با اشاره به فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای جذب اقشار مختلف به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان به مساجد گفت: این مراکز فرهنگی و هنری با جذب افراد به مسجد و انجام فعالیت های شاخص زمینه احیا کارکردهای این مراکز دینی را فراهم می سازند.
وی با اشاره به اجرای طرح های فرهنگی، طرح شنبه ها با کتاب، دوره های آموزشی، نهضت نهج البلاغه خوانی در مساجد و طرح مسجد و هنر انقلاب اسلامی، اظهارداشت: فعالیتهای فرهنگی و مذهبی در صورت اتحاد و همافزایی و مساعدت تمامی دستاندرکاران و فعالان مساجد اعم از بسیج، هیئت امنا، هیئات مذهبی و کانونهای فرهنگی قابل تحقق و به ثمر نشستن است.
وی به فعالیت های هنری کانون های مساجد نیز اشاره نمود و گفت: تربیت هنرمند ارزشی و متعالی که جامعه را به سمت اعتلای فرهنگی سوق دهد از دیگر اهداف کانون هاست که در این راستا گروههای نمایش و سرود کانون های فرهنگی شناسایی و تقویت شده اند و در سایر بخش های هنری مانند خوشنویسی و نقاشی نیز شاهد فعالیت آنها هستیم.
دکتر نیستانی اضافه کرد: سه هزار نفر به صورت هم زمان در استان اصفهان سه سرود انقلابی را در روز 12 بهمن همزمان با سالروز ورود حضرت امام(ره) به کشور اجرا کردند.
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان ادامه داد: آموزش هنرمندان عضو گروه های سرود و تئاتر جزء برنامه های کانون های مساجد است که اثر گذاری زیادی در انتقال مفاهیم اصلی اسلامی و انقلابی دارد.
وی با اشاره به فعالیت 16 مرکز دیجیتال در استان اصفهان خاطرنشان کرد: به روز نبودن ما در فعالیت های فرهنگی مانع از خدمت رسانی مناسب و کیفیت لازم در فعالیت ها می شود و در همین راستا باید به جایگاه فضای مجازی و فناوری های نوین نیز توجه کرد.
وی به حوزه بین المللی اشاره کرد و گفت: طرح اخوت بین مساجد کشورهای اسلامی در حال اجرا است و این برنامه در سال 98 نیز ادامه می یابد که موجب تقویت و پیوند بین مساجد ایران با جهان اسلام خواهد شد.
حجت الاسلام نیستانی با اشاره به فعالیت هزار و 900 باب کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان اصفهان یادآورشد: بیش از 330 هزار نفر عضو این مراکز هستند که خالصانه فعالیت های فرهنگی و هنری انجام می دهند.
وی اضافه کرد: از میان کانون های مساجد استان اصفهان 55 باب کانون در مصلی ها، بیش از 40 باب کانون تخصصی، 16 مرکز دیجیتال، 13 باب کانون در مساجد دانشگاهی، 119 مرکز خانه نور، یک هزار و 300 کتابخانه در مساجد استان داریم.
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان خاطرنشان کرد: سال گذشته هزار و 200 کانون به عنوان پایگاه های اوقات فراغت در سطح مساجد استان فعالیت داشتند.
وی طرح سفیران کارآفرینی، طرح ملی شهید حججی در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی، جشنواره قرآنی مدهامتان، مسابقه ملی دوقدم مانده به صبح به منظور آشنایی با انقلاب، طرح مساجد دوستدار سلامت در راستای پیشگیری از بیماری های صعب العلاج، طرح مساجد دوستدار خانواده در راستای ازدواج و داوری اختلاف خانوادگی از دیگر طرح های اجرا شده و یا در حال اجرا در کانون های مساجد بیان کرد./
نظر شما