به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «اسماعیل نجار» شب گذشته (پنجشنبه 8 فروردین) با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اقدامات این نهاد برای مقابله با سیل گفت: «مدیریت بحران کار یک دستگاه خاص نیست بلکه همه دستگاههای اجرایی کشور در زمان عادی باید در صدد پیشگیری از حوادث غیر مترقبه باشند.»
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حضور رییس جمهوری و برخی از معاونین وی و وزرا 9 فروردین در خوزستان برای رسیدگی به اقدامات انجام شده مربوط به سیل در این استان گفت: «در حال حاضر به جز خوزستان، وضع سایر استان های سیل زده با ثبات است.»
وی در ادامه این برنامه خبری به دلایل وقوع سیل در استان گلستان اشاره کرد و در این باره اینگونه توضیح داد: «پر شدن سدهای «گلستان» و «وشمگیر»، لایروبی نکردن مصب رودخانه ها و محدود بودن خروجی آب به سمت دریا از جمله علت های وقوع سیل در مناطق مسکونی است.
نجار با بیان اینکه پس از تثبیت حادثه و فروکش کردن سیل، ارزیابی های مقدماتی میزان خسارت برآورد شد و نتیجه آن در جلسه هیئت دولت در روز چهارشنبه اعلام شد، گفت: «10 هزار مسکن در گلستان ارزیابی خسارت شد و بنیاد مسکن ماموریت بازسازی مسکن در گلستان را بر عهده دارد و در مازندران اولین تسهیلات مسکن به مردم سیل زده مازندران پرداخت شده است.»
رییس سازمان مدیریت بحران کشور نجار با بیان اینکه برآوردهای دقیق تر خسارات سیل، ممکن است رقم وام ها را افزایش دهد، افزود: بر اساس ارزیابی های انجام شده در بخش کشاورزی در دو استان گلستان و مازندران 3 هزار و 500 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
نجار با اشاره به اینکه میزان خسارت ها در بخش مسکن در استان گلستان 10 هزار واحد و در استان مازندران 6 هزار و 500 واحد مسکونی است، گفت: «قانون گذار 5 درصداز اعتبارات کل بودجه سالیانه کشور و 3 درصد برای پیشگیری و 2 درصد برای مقابله با حوادث به دولت اختیار داده است. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تجربه ای که اندوخته است برای بازسازی شروع به تقسیم وظایف کرده است.»
وی با اشاره به اینکه اعتبارات ساخت مسکن روستائیان 10 میلیون تومان کمک بلاعوض و در مجموع 15 میلیون تومان معیشتی 4 درصد است، افزود: «برای جبران خسارت های مسکن شهر 50 میلیون تومان با کارمزد 5 درصد و 12 میلیون تومان بلاعوض در نظر گرفته شده است.»/
در ادامه این برنامه خبری «شهرام آدمنژاد»، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این وزارت از یک هفته قبل به واحد های مربوطه اعلام آماده باش کرده بود، گفت: «از 26 اسفند 97 که سامانه جدید و فعال هواشناسی وارد کشور شد، وزارت راه و شهرسازی آماده مقابله و مدیریت این حوادث ناگوار بودند. در حال هر 11 بنادر اصلی کشور اکنون فعال هستند.»
وی مهمترین خسارت ها را 112 مورد تخریب و ریزش کوه و کولاک اعلام کرد و گفت: «نزدیک به 11 هزار کیلومتر اختلال در ترافیک و 314 پل تخریب شده است. 1280 میلیارد تومان برآورد خسارات اولیه بجز مسکن شده است. در مجموع 1200 میلیارد تومان برآورد خسارات راه ها شده است. 80 میلیارد تومان در خصوص خسارت به خطوط ریلی وارد شده است.»
آدم نژاد با اشاره به اینکه پیش بینی سیل به سیستم های مدرن تر هواشناسی و رادارهای پیشرفته بستگی دارد، گفت: «اطلاع رسانی صدا و سیما از خسارات بیشتر جلوگیری کرد. اطلاع رسانی رسانه ملی در کاهش خسارات بسیار موثر بوده است.»/
نظر شما