نوازنده خسته دلان/ مهمان نوروزی امامزاده شاهزاده علی(ع) طبس شوید

امامزاده شاهزاده علی(علیه السلام) طبس یکی از مکان‌هایی است که در طول سال بر اساس یک سنت قدیمی و حسنه پذیرای خیل عظیم عاشقان و دلباختگان ائمه اطهار(علیه السلام) است تا لحظاتی را به دور از هیاهوی زندگی شهری غبار دل بزدایند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ امامزادگان همواره مأمنی برای انسان‌هایی هستند که دل در گرو اعتقادات و باورهای دینی داشته و ارادتی ویژه به نوادگان ائمه‌اطهار (علیه السلام) دارند. امامزادگان در پیشگاه خداوند به خاطر محبوبیت، تقوا و معنویت صاحب قرب و منزلت رفیعی هستند و در یک کلمه وجیهاً عندالله می‌باشند. نقش امامزادگان در القاء آرامش و تقویت باورهای دینی در بین مردم بر کسی پوشیده نیست به طوری که از قدیم‌الایام اقشار مختلف مردم پس از حضور در بارگاه و آستان امامزادگان و تبرک و توسل به آنها، به آرامش خاطر رسیده و گویی بار سنگین مشکلات و ناملایمات را به یک باره زمین گذاشته‌اند.

 

استان خراسان جنوبی از قدیم‌الایام از شهرتی برجسته در حوزه‌های فرهنگی، هنری و مذهبی برخوردار است و هرجای این استان قدم بگذاری بوی معنویت و عشق به اهل بیت (علیه السلام) به مشام می‌رسد خراسان جنوبی یکصد بقعه مبارکه و امامزاده را در آغوش پر مهر خود جای داده و به وجود چنین دُرهای گران‌بهایی بر خود می‌بالد. روستای امامزاده علی که به شاهزاده علی نیزمعروف است دارای آب و هوای معتدلی بوده و این به خاطر قرار گرفتن آن در دامنه های شمالی رشته کوه شتری است.
 

 

راه دسترسی به امامزاده
برای رفتن به این امامزاده بزرگوار از طبس پس از طی حدود 80 کیلومتر به دیهوک بروید. مسیر جاده را به سمت جاده فردوس ادامه دهید راه انحرافی که در سمت چپ جاده است شما را به سمت ارسک و بشرویه و امامزاده علی هدایت می کند. پس از گذشت چند کیلومتری تابلوی امامزاده علی را در سمت چپ جاده خواهید دید از دیهوک تا روستای امامزاده علی حدود 16کیلومتر است.
 

 

در ابتدای روستا شیب تندی وجود دارد. در زمان شلوغی امامزاده مخصوصا در اواخر شهریورماه که سیل جمعیت به آنجا می‌آیند بهترین محل برای توقف در همین مکان است. پیاده وارد روستا شوید و پس از طی حدود 100 متر به امامزاده زیدبن علی خواهید رسید. در جلوی در ورودی به حرم دفتر امامزاده وجود دارد که خادم این امامزاده جوابگوی سؤالات و برطرف کننده مشکلات شما است.

 

 

 

اگر قصد آشپزی نیز داشتید آشپزخانه امامزاده کار را برای شما آسان می‌کند. در اطراف حرم چند مغازه را نیز می‌توان مشاهده کرد. اطراف روستا و حرم در محاصره کوه‌های کوتاهی قراردارند. در شرق روستا که انتهای روستا نیز هست حرم مطهر امامزاده زید بن علی قرار دارد. ساختمان آن دارای دو قسمت است صحنی که حرم امامزاده در ان قرار دارد و قسمتی که صحن مسجد به حساب می‌آید، این قسمت برای نماز جماعت و در مراسم های مختلف از آن استفاده می شود.

 


اشاره ای به بنای امامزاده
گنبد زیارتگاه حدود ۹ متر بلندی دارد. در ارتفاع چهار متری طاق نماهای بزرگ به هشت ضلعی تبدیل و گنبد نیم‌ دایره‌ای بر روی آن بنا شده، از فراز گنبد چهل چراغی بر بالای ضریح آویزان است، در دو طرف گنبد دو گلدسته دیده می‌شود. در اطراف ضریح چهار قاب مستطیل شکل گچ‌بری شده و آیاتی از قرآن و سخنانی از رسول اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) درباره ائمه(علیه السلام) مشاهده می‌شود.

 

 

در دو طرف شرق و غرب حرم دو مسجد به نام حضرت زهرا(سلام الله علیها) جهت نیایش بانوان و مسجد حضرت علی(علیه السلام) برای برادران احداث شده است. در محل حرم امامزاده تعدادی عَلَم دیده می‌شود که از گذشته های دور زوّار با نیّات مختلف آنها را به دور ضریح می‌چرخاندند. یکی از این عَلَم‌ها بر توق آن علامتی نصب شده که مردم بر توق آن آب می‌ریزند و آب آن را به عنوان تبرک و تیمن و شفای بیماران به شهر و دیار خود می‌برند.
 

 

زیبایی‌های امامزاده
بیرون از حرم در محوطه حیاط کتیبه ای با کاشی‌کاری زیبا و به خط کمالی نصب شده است. سالیان متمادی امامزاده به شاهزاده علی معروف بوده است تا اینکه در بررسی‌ها و تحقیقات نوشته‌هایی مربوط به قرن هشتم بدست آمد که در آن نام امامزاده زید بن علی ثبت شده بود.
 

 

از مکان‌های دیدنی این روستا قدمگاه امامزاده است این محل حدود 50 متر مانده به حرم امامزاده قراردارد. این قدمگاه در قسمت غربی و در ارتفاه کوتاهی در روی یک تخته سنگ قرار دارد. گفته می‌شود که این محل جای پای امامزاده می باشد که بر روی این سنگ نقش بسته است. این مکان نیز مانند خود امامزاده دارای ارزش معنوی در بین زوار است و برای دیدن این محل نیز بر روی تپه می روند.

 

 

 

اجرای سنتی 100 ساله در جوار امامزاده
این امامزاده یکی از مکان هایی است که در طول سال بر اساس یک سنت قدیمی و حسنه پذیرای خیل عظیم عاشقان و دلباختگان ائمه اطهار(علیه السلام) است که به صورت کاروانی یا خانوادگی به این مکان سفر می کنند تا لحظاتی را به دور از هیاهوی زندگی شهری غبار دل بزدایند و با خدای خود راز و نیاز کنند.

 


همه ساله در دهه آخر شهریور تمامی اهالی شهرستان بشرویه با توجه به رسم دیرینه و سنت حسنه ای که سابقه ای بیش از صد سال دارد، در قالب قافله ای که به قافله بشرویه ای ها معروف است در جوار بقعه حاضر شده و ویژه برنامه های فرهنگی و مذهبی را در جوار آن بقعه برگزار می کنند.

 


در گذشته نیز مردم بشرویه هر سال در نیمه دوم شهریور ماه برای زیارت این بقعه متبرکه قصد زیارت دسته جمعی را می کردند و در زمان سابق با بستن محمل و کجاوه بر شتران و یا پیاده به سوی این مکان حرکت می کردند و با توجه به شرایط مناسب آب و هوا و استفاده از شب های مهتابی مدت سه شبانه روز را به حرکت ادامه داده و شب ها را بیتوته می کردند و برنامه های دعا و زیارت را اجرا می نمودند. در روز سوم به زیارت مشرف شده و مدت هفت تا ده روز را در کنار این امامزاده اقامت کرده و از برنامه های مذهبی و فرهنگی و بویژه تعذیه و شبیه خوانی ایام عاشورا بهره می‌بردند.
 

 

 

نذرهایی برای تمنا و حاجت
چشمه آبی در کنار این زیارتگاه دیده می شود که آب آن را زائران به عنوان تبرک و جهت شفای بیماران با خود می برند و ارزش بالای این آب در بین مردم سرایان ضرب المثل است که می گویند «آب شاهزاده علی که نیست».
 

 

طبق شواهد و مستندات این امامزاده لازم التعظیم دارای کرامات و برکات بسیاری بوده اند که باعث شده تا زائرین از اقصی نقاط شهرهای خراسان و سایر شهرهای ایران اسلامی برای بهره گیری معنوی به این مکان زیارتی سفر نمایند و سالانه توسط افرادی گوسفند نذر و قربانی این مکان مقدس می شود.
 

 

حجت‌الاسلام «دادخدا خدائی» رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس با بیان اینکه بقعه متبرکه امامزاده شاهزاده علی(علیه السلام) یکی از بقاع شاخص و محوری شهر طبس است، اظهار داشت: این امامزاده از نوادگان امام زین العابدین (علیه السلام) با یازده واسطه است.
 

 

وی بیان داشت: با توجه به فرمایشات رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری توجه به امامزادگان و بقاع متبرکه سبب آرامش زندگی و تبدیل شدن به قطب فرهنگی می شود.
 

 

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس با اعلام اینکه در شهرستان طبس مجموعا هشت بقعه وجود دارد که زیر نظر اداره اوقاف شهرستان هستند، گفت: در بعضی از روستاها و شهرها بقاعی مشاهده می شود که مورد اعتقاد مردم‌اند ولی زیر نظر مدیریت و تولیت اوقاف درنیامده لذا باید به صورت کارشناسانه تحت نظر اداره اوقاف قرار بگیرند.

 

 

امکانات رفاهی امامزاده
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس از وجود 40 زائر سرا، هشت سوئیت و دو سالن چند منظوره ویژه کاروان‌های زیارتی را از امکانات این امامزاده ذکر کرد و افزود: در این بقعه متبرکه دو مسجد به نام های امیرالمومنین(علیه السلام) و حضرت زهرا(سلام الله علیها) و آشپزخانه جهت رفاه حال زائران موجود است.

 

حجت الاسلام خدائی از وجود یک باب کتابخانه در جوار این امامزاده خبر داد و افزود: کتابخانه موجود حدود سه هزار جلد کتاب دارد و کتب درخواستی زائران در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

 

وی درخصوص اقدامات انجام شده در آستان مبارک امامزاده زید بن علی(علیه السلام) گفت: آیینه کاری ضریح این امامزاده با هزینه کرد 100 میلیون تومان انجام شده که مهمترین اقدام طی مدت زمان اخیر بوده است.

 

 

کد خبر 775688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha