به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر هادی سلیمانیپور، معاون وزیر امور خارجه و رییس مرکز آموزش و پژوهش بینالمللی وزارت امور خارجه در مراسم افتتاحیه همایش ملی روابط ایران و اروپا ضمن یادآوری مناسبات مهم و تأثیرگذار ایران و اروپا در طول تاریخ به عنوان سخنران افتتاحیه این مراسم به ایراد سخن پرداخت.
وی با اظهار امیدواری از اینکه طی این نشست که در 2 روز برگزار میشود بتوان در حوزه یکی از مهمترین سیاستهای بینالمللی کشورمان هماندیشی صورت گیرد، گفت: تلاش خواهیم کرد تا ماحصل این همایش و مقالههای ارایه شده در آن مورد بهرهبرداری دیپلماسی کشورمان قرار گیرد.
وی با بیان تغییرات مختصری که چندی پیش در ساختار وزارت خارجه صورت گرفته است، گفت: مرکز آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه برای بررسی و پژوهش در حوزه مطالعات بینالمللی ایجاد شده است.
معاون وزیر این مرکز را شامل بخشهایی همچون مرکز دانشکده، روابط بینالملل و دفتر مطالعات بینالملل وزارت خارجه معرفی کرد و گفت: از جمله تلاشهای این مرکز ایجاد فضای گفتوگو و تبادل نظر بین صاحبنظران و پژوهشگران حوزههای سیاسی و بینالمللی است که این همایش یکی از تلاشهای مرکز میباشد.
وی در ادامه سخنانش با این ادعا که در دنیای جهانیشده امروز برای غلبه بر بسیاری از معضلات، بحرانهای بینالمللی، معضلات سیاسی- امنیتی، گسترش لجامگسیخته تروریسم و مسایل مرتبط با تجارت جهانی، دولتها نیازمند ایجاد فرصتی برای مشارکت جمعی در مدیریت جهانی هستند، گفت: همه این معضلات و بحرانها بدون تلاش جمعی بینالمللی قابل حل و فصل نخواهد بود.
رییس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه با این اعتقاد که بدون حل و فصل جمعی این مشکلات، مکانیزم و راههای جدیدی برای پیشرفت و شکوفایی ملتها فراهم نخواهد شد، اظهار داشت: به منظور ایجاد صلح پایدار جهانی باید برای حل و فصل این بحرانها، همه دولتها با یکدیگر مشارکت داشته باشند.
وی در همین باره افزود: توفیق بازیگران بینالمللی برای رسیدن به این اهداف تا حدود زیادی به درک تحولات جاری بینالمللی و همچنین چشمانداز آتی آن وابسته است.
وی با اشاره به اینکه رویکردهای منطقی و واقعبینانه و تبیین مواضع عادلانه و منصفانه تأمینکننده چنین شرایطی خواهد بود، گفت: توجه به ریشههای مشکلات جهان امروز و تلاش دستهجمعی برای یافتن سازوکار، راهکارهای مؤثری را پدید خواهد آورد.
وی ایران و کشورهای اروپایی را به عنوان دو بازیگر عمده منطقهای و بینالمللی معرفی کرد و گفت: این دو در کنار یکدیگر میتوانند نقش بسیار مؤثری در رویکردهای مطرح شده داشته باشند و نگاهی مختصر به روابط بین ایران و اروپا در طول تاریخ مؤید این مطلب است.
سلیمانیپور تأثیرگذاری بینالمللی ایران در منطقه و تعامل اروپا در جهان از طرف دیگر را بهترین امکان تعامل بین این دو معرفی کرد و ادامه داد: به رغم بسیاری از اظهارنظرها همین اشتراکات طرفین را مستلزم به نظامبندی در روابط خود کرده است.
وی با بیان اینکه ایران و اروپا به دلیل راهبردیبودنشان نباید و نمیتوانند همدیگر را نادیده بگیرند، ادامه داد: در طی سالهای اخیر معضلات بینالمللی که در سایه سیاستهای نادرست برخی دولتها اتخاذ شده با تعامل سازنده قابل بررسی و رفع میباشند.
وی در همین باره افزود: در سالهای اخیر مراکز مطالعاتی و کانونهای اندیشه به عنوان بازیگران فعال در حوزه سیاستگذاری کشورها نقشآفرینی میکنند و توجه به این مراکز روز به روز در حال افزایش است.
سلیمانی با بیان اینکه دفتر مطالعات به عنوان مرکزی پیشرو تلاش دارد تا در قالب کارشناسی، چالشها و روابط ایران و اروپا را مورد بررسی قرار دهد، ادامه داد: راههای برونرفت از وضعیت فعلی یکی از تلاشهایی است که این مرکز مورد بررسی قرار داده و در نهایت فعالیتهای خود را در سطح بهرهمندی دستگاههای رسمی سیاستگذاری ارایه خواهد کرد.
وی با اشاره به این همایش که فراخوان مقالات آن مردادماه 90 اعلام شده بود، گفت: 150 عنوان مقاله توسط دبیرخانه این همایش دریافت شد که در نهایت 40 عنوان مقاله کامل در ارزیابی داوران پذیرفته شد و در قالب مجموعهای چاپ و منتشر گردید.
وی با بیان اینکه بر اساس برنامهریزی صورت گرفته طی جلسات امروز و فردا به پنج موضوع اصلی مقالات ارایه شده پرداخته میشود، گفت: کلیات روابط جمهوری اسلامی ایران با اروپا، نقش و جایگاه بازیگران بینالمللی در روابط ایران و اروپا، تحولات شمال آفریقا و خاورمیانه و تأثیر آن بر روابط ایران و اروپا، بحث و بررسی متغیرهای تأثیرگذار بر روابط ایران و اروپا و در نهایت چشمانداز روابط ایران و اروپا از موضوعات قابل طرح در این همایش خواهد بود.
گفتنی است، همایش ملی روابط ایران و اروپا، تجارب پیشین، چشمانداز آینده در مرکز مطالعات و پژوهشهای وزارت امور خارجه طی روزهای دوم و سوم آبانماه برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما