اجرای بزرگ ترین طرح سرشماری نفوس و مسکن در کشور کلید خورد

طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن از امروز در سراسر کشور آغاز شد و خانوارها باید به 60 پرسش موجود در پرسشنامه خانوار پاسخ دهند؛ این طرح تا 22 آبان ماه ادامه خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، 21 میلیون و 200 هزار خانوار با جمعیت حدود 75.5 میلیون نفر در این سرشماری به اطلاعات مورد نظر پاسخ خواهند داد. همچنین ‌114 هزار نفر نیرو که 54 هزار نفر آن آمارگیر هستند با پیمایش بیش از 50 میلیون کیلومتر مسافت اطلاعات لازم را جمع‌آوری خواهند کرد.
 

تا پایان آذرماه اطلاعات میانی سرشماری استخراج و تا اردیبهشت سال آینده نتایج نهایی آن مشخص خواهد شد.
‌اساس کار در این طرح، خوداظهاری است؛ اگرچه در صورت نیاز مدارک شناسایی افراد برای ثبت اطلاعات دریافت خواهد شد اما این مدارک پس از ثبت اطلاعات فرد بازگردانده می‌شود. هم‌چنین هیچ گونه اطلاعات محرمانه از افراد درخواست نخواهد شد.
 

درباره خانوارهای غایب نیز این گونه عمل می‌شود که فرد آمارگیر چند بار به در خانه مراجعه می‌کند و شماره‌ی تماس خود را نیز در محل خواهد گذاشت، با این وجود اگر درنهایت کسی برای پاسخگویی حضور نداشته باشد خانوار غایب برای او ثبت خواهد شد.
 

براساس آنچه در فرم شماره 2 سرشماری عمومی نفوس و مسکن که درواقع پرسش‌نامه خانوار است دیده می‌شود، سوالاتی در حوزه مشخصات فردی، تاریخ تولد، مهاجرت، میزان تحصیل، وضعیت فعالیت و زناشویی و نوع مسکن خانوار پرسیده خواهد شد.
 

بر این اساس تعداد افراد خانوار، نام و نام خانوادگی، بستگی آن‌ها با سرپرست خانوار، تاریخ تولد، وضعیت اقامت، محل اقامت احتمالی افراد در مکان دیگر، مهاجرت افراد از آبان ماه سال 1385 تاکنون و علت تغییر محل اقامت پرسیده می‌شود.
 

در بخش دیگری از پرسشنامه از افراد پرسیده می‌شود که آیا در 12 ماه گذشته حداقل یک بار از اینترنت استفاده کرده‌اند یا خیر؟
 

همچنین وضعیت تحصیل افراد با پرسش‌هایی از قبیل آیا در حال حاضر تحصیل می‌کنید، وضع سواد، پایه،‌ دوره یا مدرک تحصیلی، رشته تحصیلی و محل تحصیل سنجیده می‌شود.
 

واقعه فوت در خانوار با طرح‌ سوال‌هایی مانند آیا از آبان گذشته تاکنون در این خانوار فردی فوت شده است، آیا فرد فوت شده زن یا دختر بوده است و آیا سن فرد فوت شده بین 10 تا 60 سال بوده است پرسیده می‌شود.
 

بهره‌برداری کشاورزی نیز از دیگر سوالات این سرشماری است. به طوری که فرد باید به این سوال پاسخ دهد که خانوار دارای کدام یک فعالیت‌های کشاورزی زراعت، باغداری، دام، طیور یا تولید گلخانه‌ای است.
 

داشتن موتورسیکلت، خودروی سبک، رایانه، استفاده از گاز طبیعی،‌ گاز مایع، نفت سفید، گازوئیل، برق، سوخت جامد، شبکه‌ آبرسانی عمومی، چاه،‌ چشمه یا قنات، تانکر یا آب بسته‌بندی شده از دیگر امکاناتی است که استفاده از آن در پرسش‌نامه گنجانده شده است.
 

برای خانوارهای ساکن در واحد مسکونی آپارتمانی و غیر آپارتمانی نیز سوالاتی از جمله نحوه تصرف محل سکونت خانوار اعم از ملکی، استیجاری، در برابر خدمت یا رایگان، تعداد اتاق، حال و پذیرایی، تعداد خانوار ساکن در واحد مسکونی داشتن برق، تلفن ثابت،‌آب و گاز لوله کشی، دستگاه حرارت مرکزی، آشپزخانه، ‌حمام و توالت، مساحت زیربنای واحد مسکونی، نوع اسکلت بنای واحد مسکونی، مصالح عمده به کار رفته در بنای واحد مسکونی، سال اتمام بنای مسکونی و محل دفع فاضلاب آن در پرسش‌نامه گنجانده شده است.
 

وضعیت فعالیت و زناشویی برای افراد 10 ساله و بالاتر نیز از سوالات موجود در پرسش‌نامه است. در این بخش از افراد پرسیده می‌شود که آیا در هفت روز گذشته کار کرده‌اند و نحوه دریافت دستمزد برای انجام آن کار پرسیده می‌شود. هم‌چنین وضعیت جست‌وجو کار در 30 روز گذشته، وضعیت آمادگی برای کار،فعالیت اصلی محل کار، شغل و وضعیت زناشویی از سوالاتی است که افراد باید به آن پاسخ دهند.
 

وضعیت باروری برای زنان 10 ساله و بالاتر نیز جزو سوالات پرسش‌نامه است. براین اساس از این عده پرسیده می‌شود که آیا تاکنون فرزند زنده‌ای به دنیا آورده اند یا تعداد فرزندان زنده به دنیا آورده آن‌ها تاکنون چه تعداد است.
 

در بخش دیگری از پرسش‌نامه وضعیت معلولیت افراد خانوار پرسیده می‌شود که در آن گزینه‌های نابینا، ناشنوا، اختلال درصدا و گفتار، نقص دست، قطع دست، قطع پا، نقص پا،نقص تنه و اختلال ذهنی وجود دارد. همچنین پیروی افراد از ادیان مسلمان، مسیحی، آشوری یا کلدانی، ارمنی، کلیمی و زرتشتی مورد پرسش قرار می‌گیرد.
 

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، تابعیت افراد از جمله ایرانی، افغانی،‌عراقی، پاکستانی و ترکیه‌ای در پرسش‌نامه گنجانده شده است. این پرسش‌نامه شامل 60 ردیف سوال است و در پایان شماره تلفن خانوار پرسیده می‌شود.
 

به گفته مسوولان مرکز آمار ایران پر شدن این پرسش‌نامه توسط مامور سرشماری به طور متوسط 20 دقیقه زمان خواهد برد. ماموران سرشماری با لباس فرم در فاصله روزهای دوم تا بیست و دوم آبان ماه برای پر کردن فرم‌ها به منازل مراجعه خواهند کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 77454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha