فضای مجازی رقیب مطالعه نیست

مختار پور گفت: امروزه ساکنان شهرها و روستاهای دور از مراکز می توانند با استفاده از فضای مجازی از تازه های نشر مطلع شوند، کتاب بخرند و نقدهای کتاب های مختلف را مطالعه کنند.

 خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری:  «علیرضا مختار پور» در پاسخ به این سئوال که فضای مجازی در کاهش آمار کتابخوانی تاثیر گذار است، گفت: فناوری جدید و فضای مجازی و گسترش دسترسی یکی از بهترین کمک ها را می تواند به کتابخوانی کند.  زمانی در بسیاری از شهرها و روستاهای دور افتاده کشور ما اطلاعی از انتشار کتاب نداشتند. امروز افراد ساکن در شهرها و روستاهای دورافتاده می توانند با استفاده از فضای مجازی از تازه های نشر اطلاع پیدا کنند و حتی می توانند از طریق فضای مجازی سفارش کتاب بدهند.

 

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار داشت: امروزه کسانی که در دورترین نقاط کشور هستند، می توانند از طریق فضای مجازی کتاب بخرند ، با کتاب های مختلف آشنا شوند، نقد های کتاب های مختلف را بخوانند و گزارش های خبرنگاران و نویسندگان را در مورد کتابهای مختلف مطالعه کنند. ساکنان شهرها و روستاها به خصوص نوجوانان و جوانان با استفاده از فضای مجازی می توانند از آدرس کتابخانه ها و اینکه کدام کتاب در کدام کتابفروشی است، مطلع شوند، کتاب الکترونیک بخرند و دانلود کنند و یا کتاب صوتی خریداری کنند.

 

وی با بیان اینکه فضای مجازی امکانات زیادی را فراهم می کند، عنوان کرد: فضای مجازی هم مثل هر امکان دیگری یک سری آسیبها و آفت هایی دارد. به عنوان مثال یکی از آسیب های فضای مجازی این است یک نفر ممکن است کتابی که نویسنده ای نوشته و یا مترجمی ترجمه کرده و ناشر آنرا منتشر کرده است، بدون اجازه و بدون پرداخت حقوق نویسنده، مترجم و ناشر آن کتاب را در فضای مجازی بگذارد و به نوعی قاچاق کتاب ترویج پیدا کند.

 

مختار پور خاطر نشان کرد: یکی دیگر از آسیب های فضای مجازی این است که فرد فقط برای پرداختن به شایعات ، دروغ و سرگرمی صرف وقت خودش را صرف فضای مجازی کند. در این صورت فرد تنها دچار کم بینایی و اتلاف وقت شود. خیلی مهم است که دقت کنیم در مقایسه بین فضای مجازی و مطالعه، اصلا فضای مجازی رقیب مطالعه نیست. به نظر بنده فضای مجازی بهترین مددکار و یاور مطالعه است به شرطی که از آن درست استفاده شود، از آن به درستی بهره برداری شود و به خوبی از آن کمک گرفته شود. بنابراین حتما باید به کارکرد دوگانه فضای مجازی توجه شود در غیر این صورت در یک ورطه اغراق و افراط در قضاوت می افتیم.

 

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در پاسخ به این سئوال که چه نهادهایی باید در مورد استفاده درست و بهینه از فضای مجازی فرهنگسازی کنند تا آسیبی از این فضا متوجه نوجوانان نشود، بیان کرد: مهم ترین و نخستین نهاد  که در تمام امور فرهنگی حائز اهمیت است، خانواده است، سپس رسانه ها و بعد نظام آموزشی کشور چه در مدارس و چه در دانشگاه ها. در این سه نهاد باید در مورد طرز استفاده صحیح از فضای مجازی، تاثیر متقابل مثبت فضای مجازی و فضای حقیقی در مطالعه و رعایت حقوق قانونی مردم ، نویسندگان، مترجمان و ناشران تبلیغ و ترویج داشته باشیم. اگر این سه نهاد بتوانند در این حوزه ها فعالیت کنند ، تصور می کنم در ظرف چند سال آینده به یک رشد عمومی قابل توجهی در این زمینه خواهیم رسید.

 

 

کد خبر 774412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha