چهارشنبه سوزی باور غلطی که سایه بر آئین کهن انداخته است

چهارشنبه سوری به عنوان آئینی برگرفته از پیشینیان با باورهای غلط همچون ترقه پراکنی، آتش سوزی و خطرات ناشی از موادمحترقه پیوند می خورد و فصلی از اضطراب و دلواپسی را به خانواده ها ارزانی می کند، آن هم درست همزمان با آغازین روزهای سال جدید.

خبرگزاری شبستان البرز- فاطمه دانایی: این طور است که چهارشنبه سوری به عنوان آئینی برگرفته از پیشینیان با باورهای غلط همچون ترقه پراکنی، آتش سوزی و خطرات ناشی از موادمحترقه پیوند می خورد و فصلی از اضطراب و دلواپسی را به خانواده ها ارزانی می کند، آن هم درست همزمان با آغازین روزهای سال جدید.

 

و اینکه این باور غلط برگرفته از کدام آموزش و دست های پنهان است، بماند. مهم این است که خیل کثیری از نوجوان و جوانان در سایه این باور شب چهارشنبه آخرسال را با گمانه های تأثربار یکی می کنند و سوختن و سوزش را در کمانه سفره هفت سین می نشانند.

 

انتخاب روزی با عنوان چهارشنبه سوری می تواند انتخاب فرخنده ای باشد، اگر در سایه باورهای غلط چهارشنبه سوزی نماند و از این فرآیند پرخطر سر سلامت به در برد.

 

شهر آبستن صداهای مهیبی است که هر از گاه دلهره و اضطراب را ایجاد می کند. صداهایی که فرارسیدن شب چهارشنبه سوری را خبر می دهد و این میان دلواپسی خانواده ها و آمادگی دستگاه های نیروی انتظامی را برای این ساعات دلهره آور بیش از پیش ساخته است.

 

کلانشهر کرج به عنوان مرکز استان البرز همچنین شهرستان فردیس با جمعیتی معادل استان ایلام از منظر مردم بیشترین سهم را در برپایی آئین چهارشنبه سوزی دارد. علت عمده این جریان رشد جمعیت نامتناسب با زیرساخت ها در این دو شهر تلقی می شود.

 

« مهرداد بابایی» در خصوص گزارش های ویژه چهارشنبه سوری به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: از ابتدای اسفند ماه تا به امروز در کرج شاهد جراحت و آسیب به ۶ نفر بودیم که کوچکترین فرد یک کودک ۶ ساله است.

 

رئیس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی البرز تصریح کرد: سال ۹۶ در مجموع ۲۰۲ نفر بر اثر نگهداری و استفاده از موادمحترقه دچار آسیب شدند که یک جوان ۱۹ ساله نیز جان خود را از دست داد.

 

انگیزه و علاقه افراطی برای ایجاد صدای رعب و وحشت

 

یکی از پیامدهای آشکار چهارشنبه سوری انگیزه و علاقه افراطی بریا ایجاد صدای رعب و وحشت است که نوجوانان و جوانان بیشترین گروه مخاطب این امر هستند.

 

گزارش های مردمی از سطح شهر نشان می دهد که برپایی غرفه های فروش مواد محترقه در معابر شهری با همت شهرداری نیز نتوانسته بر استاندارسازی استفاده از این وسائل تاثیر آنچنانی داشته باشد.

 

مصداق این ادعا، آمار و ارقام گزارش هایی است که از اورژانس، نیروی انتظامی، پلیس آگاهی و هلال احمر مکرر به گوش می رسد.

 

چه بسا الزامی باید وجود داشته باشد تا روانشناسان آگاه و اهل فن نسبت به این رفتارهای پرخطر هشدارهای لازم را ارائه دهند تا شب چهارشنبه سوری بدون سوختن را تجربه کنیم.

 

 

کد خبر 774240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha