بیانیه گام دوم انقلاب ریل گذاری مسیر برای آینده بهتر ایران اسلامی است

حجت الاسلام و المسلمین الهی بیانیه گام دوم انقلاب را ریل گذاری مسیر برای آینده بهتر ایران اسلامی دانست و گفت: مخاطب این بیانیه جوانان و جهان شمول است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان هرمزگان اعزامی به محل برگزاری اردوی آموزشی فعالان کانون های مساجد استان در مشهد مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «مجتبی الهی خراسانی» در نشست تبیین بیانیه گام دوم انقلاب به تحلیل و بررسی فلسفه بیانیه ها پرداخت و با یادآوری اینکه معمولا در تمام دنیا، رهبران اجتماعی و سیاسی بیانیه های را صادر می کنند که در آن به دنبال القا نوعی بینش به مخاطب خود هستند، اظهار کرد: به جز بیانیه، در برخی موارد متن هایی نیز که به آن آینده نگاشت گفته می شود توسط رهبران فکری جوامع منتشر می شود.

 

وی افزود: آینده پژوهان، معمولا رهبران کشورهای مختلف هستند و هرگاه که بخواهند بیانیه ای را صادر کنند، عواقب و آثار و پیامدهای آن را مورد بررسی قرار می دهند.

 

این استاد برجسته حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه متن ها و بیانیه ها صرفا برای کشف آینده صادر نمی شوند، تصریح کرد: بیانیه ها به تقویت مولفه های مورد نظر صادرکننده کمک می کنند و از همین رو نیز هرآنچه که برای آبادانی و توسعه و پیشرفت یک کشور در آینده مربوط می شود در بیانیه گنجانده می شود.

 

وی در ادامه به معرفی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پرداخت و بیان کرد: این بیانیه، ترکیبی از آن چه که گذشت و همچنین فضاسازی برای آینده می باشد و در فصل نخست آن توضیح روندها و بیان خطوط گذشته است.

 

حجت الاسلام و المسلمین الهی خراسانی با اذعان به اینکه البته این بیانیه اعلام مواضع نیست، به تشریح بیانیه پرداخت و گفت: رهبری در این بیانیه تنها به بیان دستاوردهای 40 ساله نظام اکتفا نکرده و در فصل دوم آن، به تشریح ظرفیت هایی که برای آینده وجود دارد می پردازند.

 

وی، یکی از دستاوردهای مهم و اساسی انقلاب اسلامی را تشکیل نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: ترکیب جمهوریت و اسلامیت برای نخستین بار اتفاق افتاد و یک مدل کاملا بومی است.

 

عضو هیات علمی پژوهشگاه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شبعه خراسان رضوی با ذکر این نکته مهم که انقلاب اسلامی طی 40 سال گذشته در بخش زیرساخت ها از رشد بسیار بالایی برخوردار بوده و تجربه های مهمی را کسب کرده که سرمایه عظیم اجتماعی است.

 

وی به ویژگی های برجسته و وجه تمایز این بیانیه با سایر متن ها و بیانیه ها اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این بیانیه صادقانه و با صراحت بیان فرموده اند که در برخی از حوزه ها دستاوردهای بسیار خوب، بعضی بخش ها نسبی و مواردی نیز تا حدودی را شاهد هستیم.

 

الهی خراسانی به نمونه هایی از این صراحت بیان اشاره کرد و افزود:  معظم له در رابطه با عدالت می فرمایند که پس از پیروزی انقلاب توانستیم که دغدغه عدالت را در جامعه ایجاد کنیم نه اینکه ادعای ایجاد عدالت داشته باشیم.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سرفصل های 7 گانه بیانیه ازجمله «علم و پژوهش»، «معنویت و اخلاق»، «اقتصاد»، «عدالت»، «عزت و ارتباطات خارجی» و «سبک زندگی اسلامی» اشاره کرد و گفت: این بیانیه، ریل گذاری مسیر برای آینده بهتر ایران اسلامی است.

 

استاد حوزه و دانشگاه های خراسان رضوی با اشاره به اینکه بیانیه های همه رهبران جهان مصرف داخلی دارد اما مخاطب بیانیه رهبر معظم انقلاب جهان شمول است، تصریح کرد: اگر این 7 مولفه را پیگیری کنیم در آینده نزدیک سازنده جدید تمدن اسلامی در جهان خواهیم شد.

 

وی خاطرنشان کرد: امت اسلامی در گذشته و از قرن سوم هجری به مدت پنج قرن و نیم، تجربه طولانی ترین و وسیع ترین تمدن سازی اسلامی را در کارنامه دارد.

 

الهی خراسانی همچنین به پیش بینی محرمانه غربی ها پیرامون 40 سال آینده جهان اشاره و عنوان کرد: غربی ها بر اساس این پیش بینی که آن را هیچ جایی نیز بیان نمی کنند، رقابت 40 سال آینده را بین تمدن شرق غیر اسلامی با تمدن کشورهای اسلامی می دانند.

 

وی افزود: فعالان فرهنگی برای آگاهی پیدا کردن بیشتر در این زمینه می توانند کتاب های «فرهنگ اسلام در اروپا» و «هزار و یک اختراع مسلمین» که به زبان فارسی نیز ترجمه شده اند و به تمدن سازی اسلامی مرتبط هستند را مطالعه کنند.

 

این پژوهشگر و محقق در ادامه به جمعیت 36 میلیون نفری جوانان در کشور اشاره و تصریح کرد: نسل جوان مهمترین و بزرگترین سرمایه ایران اسلامی است و مخاطب اصلی بیانیه گام دوم انقلاب نیز جوانان می باشند.

 

وی به تشریح اقتصاد به عنوان یکی از مولفه های 7 گانه بیانیه پرداخت و گفت: 15 کشور با جمعیت 600 میلیون نفر در همسایگی ایران قرار دارند که می توانند ظرفیتی مهم و بازار عظیمی برای تولیدات و خدمات کشور ما باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین الهی خراسانی از زمین های زراعی و باغی گسترده و حاصلخیز در سراسر کشور با ظرفیت تولید محصولات متنوع، وجود چهار فصل، تنوع در زیرساخت های ریلی، هوایی، دریایی، کشتی سازی، پزشکی، دفاعی و ...، وجود معادن مختلف، نفت، گاز، پتروشیمی و ... به عنوان دیگر سرمایه های ملی یاد کرد.

 

وی در توضیح مولفه علمی و پژوهشی نیز اظهار کرد: شتاب علمی کشور ما قابل ملاحظه می باشد و هم اکنون ایران اسلامی جزء 20 کشور برتر در بخش دانش های پایه است.

 

رئیس میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: در بخش تجربه های اجتماعی نیز دارای تجاربی 40 ساله در حوزه های مهم از جمله دفاع مقدس و تحریم ها هستیم.

 

وی در ادامه از ایجاد گروهک تروریستی داعش در عراق به عنوان بزرگترین اشتباه آمریکا یاد کرد و گفت: با ایجاد داعش، برای نخستین بار روحیه جهاد، ایثار و شهادت در بین مردم عراق شکل گرفت.

 

الهی خراسانی همچنین به سیر و مراحل تمدن سازی اشاره و عنوان کرد: مرحله نخست تمدن سازی، وقوع یک انقلاب بود که انقلاب اسلامی متولد شد، مرحله بعد تشکیل نظام اسلامی است که آن هم بوجود آمد و سپس در مرحله سوم نوبت به تشکیل دولت اسلامی رسیده است.

 

وی در توضیح مرحله سوم که همان تشکیل دولت اسلامی است، گفت: دولت اسلامی، دولتی است که سیاست و اقتصاد آن بر مبنای مبانی اسلام باشد که هنوز به صورت کامل محقق نشده است..

 

این استاد حوزه و دانشگاه منظور از دولت اسلامی را قوه مجریه ندانست و افزود: مراد از دولت اسلامی، فرایند حاکمیتی(قوای مجریه، قضائیه و مقننه) است.

 

وی مرجله چهارم تمدن سازی را ایجاد جامعه اسلامی برشمرد و بیان کرد: برای رسیدن به این مرحله باید همه نوع روابط مردم با یکدیگر براساس مبانی اسلامی باشد.

 

الهی خراسانی در تشریح این مطلب، گفت: مردم در جامعه اسلامی باید از سواد جقوقی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، هنری، فرهنگی و ... به صورت کامل برخوردار شوند.

 

وی حجم بالای پرونده های ورودی به محاکم قضایی را پایین بودن سواد حقوقی آحاد مردم ذکر کرد و افزود: آخرین مرحله تمدن سازی، تحقق تمدن اسلامی است.

 

عضو هیات علمی پژوهشگاه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شبعه خراسان رضوی عنوان کرد: هرگاه که این مراحل طی شود، فرهنگ اسلامی ابتدا به جغرافیای نزدیک سرریز می شود و خود به خود بخش هایی از این تمدن شروع به رشد کردن خواهد کرد.

 

وی دلایل مورد خطاب قرار گرفتن جوانان در این بیانیه را نقش موثر انسان در بوجود آوردن تمدن دانست و خاطرنشان کرد: سازنده تمدن انسان است نه سازمان و نهاد و از همین رو نیز رهبری انقلاب در بیانیه گام دوم جوانان را مورد خطاب قرار داده است.

 

گفتنی است؛ ۸۳ نفر از فعالان عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان اعم از امام جماعات، مدیرمسئول، رابط و واحد خواهران کانون ها به مناسبت بزرگداشت سالروز تاسیس کانون های مساجد از صبح امروز(۲۴ اسفند ماه جاری) تا ۲۷ اسفند به مدت چهار روز در دوره های مختلف فرهنگی آموزشی مرزبانی از مکتب اهل بیت(ع)، آشنایایی با مبانی فکری جریانات تکفیری، نشست تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در مشهد مقدس شرکت می کنند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 774147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha