به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سردار «محمدرضا مهماندار» امروز یکشنبه 26 اسفند در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص تمهیدات ترافیکی نوروز 98 گفت: تمام تلاش ما در سال 97 این بود که بتوانیم در حوزه ترافیکی شهر تهران، روان سازی ترافیکی ایجاد کنیم ولی نکته حایز اهمیت این است که ظرفیت معابر و تعداد خودروها در اختیار پلیس نیست؛ حدود چهار میلیون خودرو در تهران شماره گذاری شدند و بر اساس آمار روزانه 500 هزار دستگاه از سمت غرب و کرج وارد تهران می شود که این تعداد جدای از خودروهای خود داخل پایتخت است و مسئله دیگر استفاده بیش از حد از خودروهای شخصی تک سرنشین است. روزانه 20 هزار سفر صورت می گیرد که 20 درصد در جابجایی نقش دارند.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد:خودروهای شخصی در پیک ترافیک 67 درصد سطح معابر را اشغال می کنند در حالی که فقط 40 درصد در جابجایی نقش دارند همچنین در پیک ترافیک بعد از ظهرها نیز «خودروهای تک سرنشین شخصی» معابر را اشغال می کنند که حل این مسئله نیازمند اتخاذ سیاست ها و تدابیر لازم توسط مسئولان مربوطه است که در این میان توسعه حمل و نقل عمومی از جمله تعداد واگن ها ی قطارها یکی از راهکارهای مهم می باشد که قطعا مردم هم استقبال بیشتری خواهند کرد؛ بنابراین با توجه به اینکه ظرفیت معابر و تعداد خودروهای سطح شهر تهران در اختیار پلیس نیست، تنها کاری که ما می توانیم انجام دهیم، ایجاد انضباط اجتماعی، ترافیکی و رسیدگی به تصادفات است. هر واحد ترافیکی که ایجاد می شود، پنج برابر آن زمان سفر شهروندان را افزایش می دهد لذا همکاران ما در پلیس راهور تهران بزرگ سعی کردند نرم رسیدگی به تصادفات را کمتر کنند.
سردار مهمان داربا بیان اینکه یکی از مشکلات مهم ما کنار کشیدن وسایل نقلیه همزمان با تصادف است، تصریح کرد: برای حل این مشکل جای یک سازمان در شهرداری تهران بنام سازمان خدمات بزرگراهی خالی است که باید در شهرداری تهران راه اندازی شود تا در زمان تصادفات بلافاصله در سر صحنه حاضر شده و وسایل نقلیه خراب را کنار بکشند چون همین مسئله باعث ایجاد گره های ترافیکی زیادی در سطح معابر می شود.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم ما در سال 97 کنترل تصادفات بود و با توجه به اینکه ترافیک یک موضوع چند وجهی است و از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نیز تاثیرگذار می باشد لذا امسال در حوزه ترافیک اقدامات ویژه ای را انجام دادیم. یکی از دلایل ترافیک در شهر تهران ،مسافرکش های شهرستانی هستند که امسال نیز تعداد زیادی برای مسافرکشی مراجعه کردند لذا با اقداماتی که امسال انجام دادیم موفق شدیم در یازده ماهه امسال سه درصد تصادفات را نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش دهیم.
وی از کاهش پنج درصدی تصادفات جرحی در یازده ماهه امسال خبر داد و افزود: امیدواریم در سال 98 نیز این کاهش ادامه داشته باشد و با اجرای طرح نوروزی بتوانیم تصادفات را کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه سه حوزه در تصادفات ارتباط مستقیم دارند، اظهار کرد: یکی از این حوزه ها، حوزه های فرهنگی است که شامل اصحاب رسانه، رسانه ملی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد که می توانند با اطلاع رسانی و ارایه آموزش های لازم در میزان تصادفات نقش مهمی را ایفا کنند به طوری که بیش از 90 درصد دلایل تصادفات به عامل انسانی بر می گردد؛ قطعا اگر آموزش های بلندمدت توسط دستگاه های فرهنگ ساز صورت بگیرد، می توانیم در این راستا موفق باشیم.
سردار مهمان دار با بیان اینکه بزرگراه ها نیز از دیگر عواملی است که نقش مهمی در کاهش تصادفات دارد، افزود: در تهران، بزرگراه هایی داریم که هیچ شباهتی به بزرگراه ندارند. مدیریت سرعت در شهر تهران از اهمیت زیادی برخوردار است لذا از معاونت شهرداری تهران خواهشمندیم در پوشش نقاط پر تصادف پایتخت اقدامات بیشتری انجام دهد و با نصب چراغ های هشدار دهنده میزان تصادفات را کاهش دهد.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به بزرگراه های پر خطر تهران تصریح کرد: بزرگراه شهید یاسینی به دلیل اینکه رانندگان بدون ترکیب و با همان سرعت قبلی وارد بزرگراه می شوند، یکی از خطرناک ترین بزرگراه های تهران محسوب می شود و همچنین بزرگراه امام علی (ع) نیز به دلیل شیب طولی آن و عدم وجود پهلوگاه ها نیز جزو بزرگراه های خطرناک است
وی افزود:شهید بابایی نیز بسیار عریض است ورودی اش یک ورودی جاده ای است که رانندگان نیز در همین بزرگراه با همان سرعت وارد می شوند و همچنین به دلیل وجود مراکز فرهنگی و آموزشی که باعث عبور عرضی زیادی توسط عابران پیاده شده است ،جزو بزرگراه های خطرناک محسوب می شود لذا نیاز به پل های هوایی زیادی در این بزرگراه داریم.
وی با بیان اینکه نقش مهندسی و فنی نیز از عوامل دیگر در وقوع تصادفات است، تصریح کرد: در این حوزه نیز شهرداری تهران نقش مهمی می تواند در رفع نقاط پر خطر پایتخت داشته باشد و نقش خودروسازان هم در این زمینه بسیار پررنگ است،هرچند خودروسازان نقش مهمی در اشتغالزایی جامعه دارند اما خواهشمندیم به ایمن سازی خودروها توجه بیشتری داشته باشند، چون ما یک علت وقوع تصادف و یک علت شدت تصادف را داریم که در علت شدت تصادف عامل راه و ایمنی خودرو بسیار مهم می باشد که لازم است خودروسازان در این زمینه به وظایف خود بهتر عمل کنند.
سردار مهمان دار با بیان اینکه در یازده ماهه امسال 605 نفر در تصادفات شهر تهران جان خود را از دست داده اند، خاطرنشان کرد: از این تعداد 52 درصد مربوط به بزرگراه های کشور است. نکته قابل توجه این است که ایمنی بزرگراه ها و نصب دوربین ها باید افزایش یابد و گاردریل ها نیز به گونه ای باشد که در زمان تصادف خسارات و کشته های کمتری به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه 45 درصد تصادفات به دلیل عدم توجه به جلو رخ می دهد، افزود: در این میان استفاده از موبایل 46 درصد دلیل عدم توجه به جلو در تصادفات است این مسئله فقط مختص به کشور ما نیست، در واقع معضلی است که در تمام دنیا وجود دارد و یک بخش مهمی از آن هم مربوط به بحث آموزش می باشد؛ به هر میزانی که هوش و حواس راننده از جلو پرت شود، شدت تصادف نیز بسیار افزایش می یابد.
سردار مهماندار با بیان اینکه همچنین تخطی از سرعت مطمئنه نیز 21 درصد در تصادفات نقش دارد، خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت این است که سهم عابران پیاده در این میان زیاد است به طوری که امسال سهم عابران پیاده در تصادفات افزایش داشته است؛ سال گذشته سهم عابران پیاده در تصادفات 30 درصد بود اما امسال به 46 درصد افزایش یافته است و دلیل اش این است که بعضی از عابران پیاده از پیاده رو استفاده نمی کنند و در عرض خیابان تردد می کنند؛ بنابراین از رانندگان تقاضا داریم در نوروز امسال و طول سال 98 مراقب عابران پیاده باشند و عابران نیز از محل های مجاز و خط کشی شده استفاده کنند.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه ، بیان کرد: در مجموع عابران و موتورسیکلت سواران 80 درصد در تصادفات نقش دارند؛ در صورتی که اگر این قشر مقررات را رعایت کنند، آمار تصادفات به شدت کاهش می یابد و همچنین در این میان نقش رسانه ها در آموزشموتورسیکلت سواران نیز 37 درصد در تصادفات سهم داشتند و اطلاع رسانی در رعایت قوانین توسط عابران پیاده و راکبان موتورسیکلت بسیار مهم و ضروری است.
سردار مهمان دار تصریح کرد: از مجموع 605 متوفیان پایتخت 89 درصد مرد و 11 درصد زن بودند و همچنین 34 درصد از این کشته ها در سر صحنه، 11 درصد حین انتقال و 55 درصد در بیمارستان ها فوت کردند که این مسئله نشان می دهد یا سرعت عمل اورژانس بالا بوده یا اینکه خدمات پیش بیمارستانی ما ضعیف است لذا ضروری است که رسیدگی به مجروحان در بیمارستان ها افزایش یابد. به هر میزانی که علوم پزشکی ایران و علوم پزشکی شهید بهشتی خدمات بهتر و بیشتری در بیمارستان ها ارایه دهند، کشته های ما هم کاهش می یابند.
وی اظهار کرد: از 605 نفر فوتی تصادفات شهر تهران 49 درصد در روز و 51 درصد در شب رخ داده است که این بیانگر وجود رفتارهای پر خطر در شب می باشد لذا ما سعی کردیم اقدامات مربوط به شب را تشدید کنیم.
نظر شما