ایرلند علاقمند به بازگشایی سفارت در تهران

ایرلند از سال ۹۴ تمایل خود را برای بازگشایی سفارتش در تهران اعلام کرده بود و حالا با گذشت سه سال از آن تاریخ نماینده مستقل پارلمان ایرلند با تاکید بر بازار خوب ایران، خواستار بازگشایی سفارتخانه کشورش در تهران شده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، حجم روابط تجاری سالیانه جمهوری اسلامی ایران با جمهوری ایرلند 87 میلیون یورو است که از این مقدار80 میلیون یورو سهم صادرات ایرلند به کشورمان است از جمله بخش های مهم جذب درآمد در این کشور، جذب دانشجوی خارجی توسط دانشگاههای این کشور که اکثرا حائز رتبه های مطلوب در سطح جهانی هستند، است. هم اکنون تعدادی دانشجوی ایرانی به صورت آزاد و بورسیه در دانشگاههای ایرلند مشغول به تحصیل می باشند.

 

این کشور در سال 94 علاقمندی خود را برای بازگشایی سفارت در تهران اعلام کرده بود و این خبر را «جواد کچوئیان»، سفیر وقت ایران در دوبلین داده بود.

 

وی گفته بود که «پت برین»، رئیس وقت کمیسیون سیاست خارجی و تجارت پارلمان ایرلند اعلام کرده بود که دوبلین به زودی سفارت خود در تهران را بازگشایی می کند حالا پس از گذشت سه سال از این خبر نماینده مستقل پارلمان ایرلند در گفت و گو با روزنامه «ساوترن استار» با تاکید بر بازار خوب ایران، خواستار بازگشایی سفارتخانه کشورش در تهران شد.

 

طبق ترجمه ایرنا از پایگاه اینترنتی این روزنامه «مایکل کولینز» گفته است: «ایران بازار خوبی برای ما به ویژه برای صادرات گوشت بوده و نداشتن سفارتخانه در تهران یکی از موانع آن است. نداشتن سفارتخانه در تهران، بازار بزرگی را از دست ما گرفته است و به منظور ایجاد بازارهای جدید برای گوشت گاو، باید در تهران سفارتخانه باز کنیم.»

 

این نماینده پارلمان ایرلند گفت: «متاسفانه این روزها صنعت صادرات گوشت گاو با مشکلات بسیار زیادی روبروست و نشست های چند هفته گذشته با دامپروران و صادرکنندگان گوشت گاو کاملا بی نتیجه بوده است از این رو، قیمت گاو کاهش یافته وبسیاری از گاوداران متضرر شده اند و نمی توان اجازه داد که این وضع ادامه یابد. برای خروج از این بحران و به منظور پایان دادن به ضررهای بیشتر، باید به دنبال بازارهای جدید باشیم و چه بازاری بهتر از بازار ایران.»

 

وی ادامه داد: «اگر اقدامی انجام ندهیم، گاوداران با بدترین بحرانی که تاکنون دیده اند، مواجه خواهند شد.بازار ایران گزینه قابل توجهی است و نشانه های دلگرم کننده ای وجود دارد که این بازار خواستار گوشت گاو، گوسفند، مرغ و بوقلمون از ایرلند است. اما ما با یک مانع برای صادرات گوشت به بازار ایران مواجه ایم. دیگر کشورهای اروپایی صادر کننده گوشت به ایران در تهران سفارتخانه دارند اما ایرلند ندارد. سفیر ایران گفته است این یک مشکل بزرگ برای ورود به بازار ایران است.»

 

این در حالی است که چندی پیش اتحادیه دامداران ایرلند از دولت ایرلند خواسته بودند تا سفارت‌خانه این کشور در تهران را بازگشایی کند. طبق ترجمه عصرایران از وب سایت ایرلندی «اگریلند»، «پاتریک کنت»، رییس اتحادیه دامداران ایرلند (ICSA)  با اعلام این موضوع گفت: «دولت ایرلند باید به طور مستقل کانالی برای ارتباط با ایران داشته باشد.»

 

وی با اشاره به بازار رو به رشد صادرات محصولات دامی به ایران گفت: «دامداران ایرلندی تمایل دارند به این بازار بزرگ صادرات داشته باشند.

 

وی با تاکید بر ضرورت فاصله گرفتن ایرلند از سیاست‌های یکجانبه دولت ترامپ علیه ایران گفت: «دولت دوبلین نیز باید همانند بسیاری دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا راه مستقل خود را برود و به بازار بزرگ 80 میلیونی ایران، بی‌توجه نباشد. کشورهای اروپایی باید به تجارت خود با ایران ادامه دهند، به ویژه در حوزه غذایی و دارویی.»

 

این مقام ایرلندی افزود: «تصمیم به تعطیلی سفارت‌خانه ایرلند در تهران و واتیکان یک تصمیم ناگهانی و در بدترین دوره اقتصادی ایرلند بود که صرفه‌جویی خاصی را نیز عاید کشور نکرده در عوض با توجه به عدم ارتباط مستقیم و از نزدیک دولت ایرلند با ایران، تجار ایرلندی را از فرصت‌های بزرگ بازار ایران محروم کرده است. ایرلند به دنبال بازارهای جدید صادراتی است و  توسعه روابط اقتصادی با ایران به عنوان یک بازار بزرگ و مطمئن  که قادر است پول محصولات تولیدی ما را بپردازد، باید در کانون توجه دولت دوبلین باشد.»

 

البته «لئو وارادکار»، نخست وزیر ایرلند در واکنش به سخنان «مایکل کولینز»، نماینده پارلمان ایرلند گفته که «در حال حاضر برنامه ای برای بازگشایی سفارت خود در تهران نداریم اما سفارتخانه ها و کنسولگری های خود را در شهرهای لس آنجلس، بمبئی، عمان، سنتیه گو، بوگوتا و ونکوور افتتاح می کنیم.»

 

دولت ایرلند در سال 2011 به منظور صرفه‌جویی در مخارج دولتی، سفارت خانه‌های خود در تهران و واتیکان را تعطیل کرد. 

 

یادآور می شود: ایرلند هفتمین تولید کننده روی و دوازدهمین تولید کننده سرب در جهان ( اولین تولید کننده روی و دومین تولید کننده سرب دراتحادیه اروپا) است. بخش کشاورزی حدود دو درصد GDP ایرلند را دربرمی گیرد که شامل؛ گاو، گوشت قرمز، محصولات لبنی، جو، یونجه، سیلاژ و گندم است. بخش صنعت 29 درصد GDP را پوشش می دهد و در زمینه های پردازش مواد غذایی، تولید انواع نوشیدنی، مهندسی، تجهیزات کامپیوتری، نساجی، پوشاک، مواد شیمیایی و دارو است./

کد خبر 773904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha