به گزارش خبرگزاری شبستان از آشخانه به همین خاطر سری به چندین روستا در شهرستان مانه و سملقان زدیم تا از نزدیک با این مردان و زنانی که دست از همت و تلاش خود نکشیده اند همراه شویم وبا اشتغالی که برای خود در روستا و محل زندگیشان ایجاد کرده اند بیشتر آشنا بشویم.
نقش بسیج سازندگی در اشتغال روستایی
یکی از بانوان اهالی روستای خرمده شرقی از توابع شهرستان مانه و سملقان گفت: مدت ۳۰ سال در مشهد زندگی می کردم و به مدت چند سال به عنوان مربی وشوو در آنجا مشغول به کاربودم.
زهرا هنرپیشه می افزاید: بعد از مدتی تصمیم گرفتم که همراه خانواده به زادگاهم برگردم و برای خودم یک اشتغال در روستا ایجاد کنم ، چون سرمایه اولیه نداشتم به جهاد سازندگی شهرستان مانه و سملقان مراجعه کردم و از آن ها درخواست تسهیلات کردم.
وی بیان کرد: بعد از مدتی با دریافت وام از بسیج توانستم در این روستا پرورش مرغ بومی را داشته باشم و درحال حاضر تعداد ۲۰۰ مرغ بومی تخم گذار دارم و تعداد ۱۵۰ جوجه که در حال پرورش آن ها هستم و از کارم واقعاً لذت می برم و از اینکه توانسته ام به روستایی که در آن به دنیا آمده ام برگردم و شغلی ایجاد کنم واقعا خوشحال هستم.
هنرپیشه ادامه می دهد به دنبال گسترش پرورش مرغ و جوجه هستم و تصمیم دارم این مکان را بزرگتر کنم و جوجه های زیادی را پرورش بدهم و از اینکه از درآمد این شغل ابراز خرسندی می کند و گفت: از اینکه یک زن هستم و توانسته ام درآمدی برای خانواده داشته باشم و به همسرم در مخارج زندگی کمکی کرده باشم بسیار خوشحال هستم.
یکی دیگر از اهالی روستای کوشکی ترکمن گفت: چند سال است که با تسهیلاتی که از بسیج سازندگی دریافت کرده ام توانستم تعدادی دام سبک بخرم و آن ها را پرورش بدهم و با زاد و ولد آنان در حال حاضر تعداد ۲۰۰ رأس دام دارم.
حسین زرین فر اظهارداشت: قبلاً فقط مشغول شغل کشاورزی بودم و با توجه به کمبود آب و... کشاورزی به نحوء احسن پیش نمی رفت و نمی توانستم نیاز خانواده و مایحتاج زندگی ام را تأمین کنم و در حال حاضر خدا را شکر می کنم واز بسیج سازندگی شهرستان مانه و سملقان ممنون هستم که این تسهیلات را در اختیار بنده گذاشتند.
وی در ادامه افزود: با توجه به توطئه های دشمنان که از طریق جنگ اقتصادی وارد میدان شده اند بهترین فرصت است که همه ما بخصوص جوانان در روستاها به اشتغال پایدار در روستایی که زندگی میکنند بیشتر توجه کنند چرا که از مهاجرت به شهرهای بزرگتر برای کار بهتر است و می توانند با تلاش و زحمت و کمی صبر به آنچه که می خواهند دست یابند؛ متأسفانه برخی هنوز به این باور نرسیده اند که می توانند شغلی پردرآمد با تلاش و زحمت در روستا ها ایجاد کنند تا از مهاجرت به شهرهای دیگر جلوگیری شود.
روستاها از ارکان مهم توسعه پایدار هستند
یکی دیگر از روستائیان گفت: هر چه اقتصاد روستا پویاتر و شکوفاتر باشد فرایند توسعه و پیشرفت آن استان و شهرستان مناسبتر خواهد بود و دقیقابه ارکان مهم در توسعه پایدار بشمار میآیند.
اکرم حسین زاده که تولید گل در گلخانه را دارد؛ افزود: قدر مسلم روستاها ظرفیتهای بسیار مناسبی برای نقشآفرینی در شتاب دادن به توسعه شهرستان دارند و در حال حاضر پرورش گل و عرضه آن به بازار نه تنها برای خودم و
خانواده ام به طور مستقیم ایجاد شغل کرده است بلکه ده نفر دیگر نیز به طور غیر مستقیم از این کار روزی حلال به خانه می برند که این برایم جای خوشحالی است.
وی اعتقاد دارد: اگر به برنامههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی در روستاها توجه جدی شود قطعاً مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها شکل خواهد گرفت؛ جامعه روستایی به رغم همه مشکلاتی که با آن روبرو می باشد هنوزبخش عمده ای ازجمعیت رادرخود جا داده و نقشی قابل توجه درتامین امنیت غذایی وتولید ایفا می کندو به نیازهای مصرف بازار در حدود توانایی خود پاسخ می دهد و با تولید ماده اولیه لازم می تواند چرخ های صتایع وابسته به بخش کشاورزی را فراهم نماید و در صادرات کشاورزی نیز نقش درخوری ایفا کند.
حسین زاده بیان کرد: با توجه به فرارسیدن عید نوروز و بهار گل ها را برای فروش به گل فروشی های سطح شهر آشخانه ارسال می کنیم و بخشی از آن ها را نیز به استان های همجوار که متقاضی خرید هستند ارسال می شود.
رئیس اداره کار و تعاون شهرستان مانه و سملقان گفت: کل سهمیه اشتغال این شهرستام مبلغ ۶۷ میلیاردو ۲۵۰ میلیون تومان بوده است و تا کنون تعداد ۷۱۶ مورد پرونده مورد بررسی قرار گرفته است و از این تعداد فقط ۷۳ پرونده به دلیل عدم ضامن، ۲۰ درصد آورده متقاضی و سند و... عودت داده شده است.
روح الله کاویانی اشتغال ایجاد شده را در زمینه های کشاورزی و دامداری، گردشگری و صنعت عنوان کرد و اظهارداشت: در حال حاضر نیز تعداد ۷۶۸ شغل در مناطق روستایی و عشایری با اعتبار بالغ بر ۲۹ میلیاردو ۶۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
مسئول بسیج سازندگی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان مانه و سملقان گفت: کل سهمیه اقتصاد مقاومتی برای این شهرستان مبلغ یک میلیارد تومان بوده که با توجه به نیاز این شهرستان تاکنون در دوفاز اشتغال و اقتصاد مقاومتی مبلغ دو میلیاردو ۲۰۰ میلیون تومان جذب کرده ایم.
عید محمد یزدانی تسهیلات پرداخت شده را در زمینه های مشاغل دام سبک، زنبور عسل، گیاهان دارویی، زعفران، گل محمدی، پرورش گل در گلخانه و... عنوان کرد و افزود: بسیج سازندگی توانسته است تاکنون برای ۱۵۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کند و به یکصد نفر نیز تسهیلات پرداخت شده است.
شهرستان ۱۱۰ هزار نفری مانه و سملقان با توجه به استعدادها و پتانسیل های بالقوه ای که در زمینه کشاورزی و دامداری دارد می تواند نقش به سزایی را در تولید و اقتصاد خانوار داشته باشد و فقط کمی همت و تلاش می خواهد تا بتوانند تولیدات را در خود روستا داشته باشند و وابسته به بیگانگان نباشند.
نظر شما