کشاورزان نسبت به سمپاشی به موقع مزارع اهتمام داشته باشند

عباسی گفت: زمانی که ۲۵ درصد خوشه‎های گندم ظاهر شود باید نسبت به مقابله با بیماری فیوزاریم با سمپاشی اقدام کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «محمد رضا عباسی» امروز(جمعه 24 اسفند) در جمع کارشناسان و کشاورزان پیشرو گنبد کاووس اظهار کرد: بیماریهای  قارچی گیاهان رطوبت دوست هستند و با توجه  به اینکه بارندگی‎های خوبی در سطح استان شاهد بودیم بروز بیماری‎های قارچی محتمل است.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی گلستان ادامه داد: بیماری قارچی از سه ضلع مثلث رطوبت بالا، درجه حرارت خاک و عامل بیماری قارچی که به شکل گسترده در استان ما وجود دارد وابسته است.

 

عباسی تاکید کرد: بیماری قارچی در مزارع کلزا در استان مشاهده شده و از این رو برای مقابله با این بیماری برای کشاورزان پیشرو و کارشناسان جلسه‎ای برگزار شد.

 

وی به اهمیت اطلاع‎رسانی در کاهش خسارات به مزارع غلات تاکید کرد و افزود: کلاس آموزشی برای بهرهبرداران در روستا با این موضوع برگزار خواهد شد و به کشاورزان توصیه می‎کنیم که به شکل هفتگی از سطح مزارع خود بازدید داشته باشند.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی گلستان متذکر شد: در سطح استان 70 کلینیک گیاه‎ پزشکی فعال است که می‎توانند کشاورزان از این مراکز مشاوره دریافت کنند.

 

عباسی با بیان اینکه با مشاهد گل‎های کلزا باید کشاورزان نسبت به سمپاشی اقدام کنند، خاطرنشان کرد: بیماری قارچی «اسکلروتینیایی» بیماری است که نباید علائم آن را در سطح مزارع کلزا ببینم و قبل از شیوع آن باید پیشگیری کنیم تا مزارع از خسارت در امان بمانند.

 

وی با بیان اینکه توصیه ما به کشاورزان کلزا کار این است که اقدام به یک نوبت سمپاشی داشته باشند، تاکید کرد: بیماری گیاهی خطرناک تخت عنوان «فیوزاریم» داریم که این نوع بیماری نیز قبل از شیوع باید پیشگیری شود.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی گلستان تاکید کرد: زمانی که 25 درصد خوشههای گندم ظاهر شود باید نسبت به مقابله با بیماری فیوزاریم با سمپاشی اقدام کرد، این بیماری خطر جدی برای مزارع کشاورزی محسوب می‎شود و با توجه به شرایط مطلوب برای رشد آن در مزارع می‎تواند تا حد 60 درصد به مزارع گندم خسارت وارد کند.

 

عباسی تاکید کرد: اگر مزارع گندم مبتلا به بیماری  فیوزاریم شود و از این گندم برداشت شود خطر بروز سرطان را در جامعه بالا می برد چرا که به سم «مایکـــوتوکسین» آلوده می‎شود و این سم وارد غذایی مردم خواهد شد، همچنین مایکوتوکسین در دام و طیور مصرف شود اثر تجمعی خواهد داشت و به سیستم ایمنی بدن منتقل می‎شود.

 

وی افزود: در ایام عید کشاورزان سرکشی از مزارع را فراموش نکنند کارشناسان ما روزهای تعطیل آماده راهنمایی به کشاورزان هستند تا سمپاشی به هنگام در سطح مزارع داشته باشیم.

 

کد خبر 773545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha