به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمود پورمحمدی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خوزستان، صبح امروز(1 آبان) در آیین تودیع و معارفه چند تن از مسئولان قضایی استان، گفت: بر اساس آموزه های دین مبین اسلام، پذیرش سمت در نظام ارزشی جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت آفرین و مسئولیت افزاست، به ویژه در دستگاه قضایی که مسئولان با کمبود امکانات و نیروی انسانی مواجه هستند و مسئولیت محوله، جز امانتی بر گردن آنان نیست.
وی با بیان اینکه در مدیریت، با تحکم، کارها به پیش نمی روند و مدیر باید با اعضای مجموعه خود مانند یک دوست رفتار کند، ضمن قدردانی از مدیران حوزه های قضایی این شهرستان، افزود: اگر موفقیتی در این مجموعه بوده، همه همکاران قضایی و اداری در مجتمع های مختلف از جمله شعب حقوقی، انقلاب و خانواده در آن سهیم هستند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خوزستان، تصریح کرد: در سال گذشته علاوه بر تاکید بر حفظ کیفیت، اتقان و استحکام آرای صادره، آمار پرونده های مختومه 28 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت که قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: همچنین در بخش اجرای احکام مدنی(حقوقی و خانواده) از 12 هزار پرونده موجودی مانده در ابتدای سال گذشته، این آمار هم اکنون به چهار هزار فقره رسیده و از محل هزار و 400 فقره پرونده که به دلیل عدم پرداخت نیم عشر بلا معطل مانده بود، 170 میلیون تومان نیم عشر دولتی وصول شد که قطعاً حمایت های رئیس کل دادگستری استان در این موفقیت نقش قابل توجهی داشته است.
وی تکمیل پرونده مفاسد اقتصادی موسوم به سادات، راه اندازی شعب 115 و 116 جزایی 16 خانواده و اختصاص سه قاضی برای رسیدگی به جرائم سرقت را از موفقیت های حاصله در دوران مدیریت بر دادگاه های عمومی و انقلاب برشمرد و اضافه کرد: ورودی پرونده ها به این دادگاه ها نسبت به سال گذشته 24 درصد افزایش داشته است که در کنار کمبود فضای اداری، امکانات و کادر قضایی و اداری، کار را برای متصدی جدید این سمت دشوار می کند.
پور محمدی، با بیان اینکه شکی نیست که قضات خوزستان دو برابرقضات سایر استان ها تلاش می کنند، خاطر نشان کرد: این امر یکی از افتخارات دادگستری استان خوزستان محسوب می شود؛ ما باید مشکلات موجود را آسیب شناسی و برای رفع آنها تلاش کنیم.
همچنین سید روح الله طباطبایی، رئیس جدید محاکم تجدیدنظر و معاون سابق آموزش دادگستری استان خوزستان، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های معاونت آموزش، از تلاش کارکنان این معاونت تقدیر کرد و بیان داشت: امیدوارم با آموزش بیشتر قضات دادگاه های بدوی، شاهد کاهش ورود پرونده ها به محاکم تجدید نظر باشیم.
عبدالعباس زبیدی نیا، رئیس جدید دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان اهواز، نیز در این مراسم تأکید کرد: حرکت دستگاه قضایی استان باید به سمت صدور آرایی باشد که شان قضاوت را در میان مردم افزایش دهد.
وی با بیان اینکه کثرت پرونده ها، عدم آشنایی مردم به قوانین و عدم رعایت قوانین از سوی آنان، فشار فرسایشی را به قضات وارد می کند، یاد آور شد: توسعه آموزش های همگانی، ترویج داوری و حکمیت، افزایش کادر قضایی و اداری، توجه به آموزش و فناوری اطلاعات و رفاهیات کارکنان، از جمله مواردی است که به کاهش ورود پرونده ها و افزایش کارآیی دادگاه ها کمک می کند.
زبیدی نیا، در تشریح برنامه های آینده این دادگاه ها، اذعان کرد: سوق دادن رسیدگی ها به سمت تحکیم بنیان خانواده طبق شرع اسلام و بهره گیری از مراکز حمایتی و شوراهای حل اختلاف استان به جای اجرای سریع حکم طلاق و اجرای مهریه های سنگین، از برنامه های آینده دادگاه خانواده خواهد بود.
وی عنوان کرد: سیاست تشویق همکاران نمونه قضایی و اداری، برخورد با متخلفان اجتماعی و افزایش فعالیت در رسیدگی به پرونده های امنیتی و قضایی از دیگر برنامه های دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان اهواز است که امیدواریم به لطف خداوند و حمایت های رئیس کل دادگستری استان تحقق یابد.
حجت الاسلام سعید سعدی، معاون جدید آموزش دادگستری استان خوزستان، نیز در این مراسم، توضیح داد: شان قاضی با مناسبات دنیایی تناسباتی ندارد و آنچه یک قاضی برای قضاوت به آن نیاز دارد، انگیزه، علم و عدالت است.
وی با بیان اینکه قضاوت از مسئولیت هایی است که فشار عصبی زیادی به انسان وارد می کند، خاطر شنان کرد: قضات به مسائل حاشیه ای کاری ندارند و تنها بر اساس علم قضا، رفتار می کنند.
وی آموزش عمومی جامعه را از اقدامات آینده این معاونت اعلام کرد و ادامه داد: با بهره گیری از توان علمی قضات، دوره های آموزش مسائل حقوقی برای عموم مردم، اساتید دانشگاهی و مسئولان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما