به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اختتامیه اولین دوره جایزه جهانی کتاب برگزیده نهج البلاغه امروز سه شنبه 21 اسفند ماه با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله دین پرور و جمعی از فعالان و صاحب نظران این حوزه در تالار وحدت برگزار شد.
«عبدالهادی فقهی زاده» در مراسم اختتامیه اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه گفت: این مراسم بنا به حمایت اعتباری وزارت ارشاد از این جایزه با معاونت قرآن و عترت ارتباط یافته است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه با انتخاب نام نهج البلاغه برای این کتاب ستم در حق آن شده است، افزود: نهج البلاغه تصویر جامعی از این کتاب نشان نمی دهد. نهج البلاغه از وجود پاک امام علی (ع) تبلور یافته و می توان در سطر به سطر آن تعابیری از آیات قرآن کریم یافت.
فقهی زاده با اظهار اینکه نهج البلاغه بازگویی مفاهیم قرآن از زبان شخصی است که با وحی و پیامبر اسلام (س) هم نفس بوده است، عنوان کرد: او آیات وحی را به گوش جان شنیده و به شهد زیبای تفسیر علوی در آمیخته است.
وی یادآور شد: نهج البلاغه در سخن و قلم امام علی (ع) نمایشی با شکوه از اوج پرواز انسان است و نشان می دهد می توان در دنیا زندگی کرد و دنیوی نبود و به دنیا نگاه تحقیر آمیز داشت اما از آن توشه های برجسته برای همنوعان داشت.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: نهج البلاغه میان توحید، اجتماع و سیاست دینی آشتی ایجاد کرده و این کتاب یک کتاب مذهبی نیست و بلکه یک اثر فرا مذهبی است. در طول تاریخ عده ای از شیفته ترین محققان و مسلمانان از مذاهب بوده اند که نسبت چندانی با اهل بیت نداشته اند و در مورد این اثر تحقیق کرده اند.
وی با تاکید بر این نکته که هر شخص از زاویه انسانی به نهج البلاغه نگاه کرده آن را کتاب انسانی یافته است، تصریح کرد: چه تنگ است حصار مذهبی بر گرداگرد این کتاب بزرگ. بشری که آموزه های آن برخواسته از آیات وحی است که برای همه مذاهب اسلامی است نباید اثرش در حصار مذهبی تنگ شود.
فقهی زاده در مورد برگزاری اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه گفت: معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیشنهادی در سال گذشته برای برگزاری این مراسم مواجه شد و در جلسات متعدد به این نتیجه رسید برای گسترش فرهنگ علوی به دور از منازعات تک مذهبی جشنواره ای در سطح علمی و فلسفی به صورت بین المللی برگزار کند. بیش از هزار اثر از سراسر دنیا از فیلتر گذشتند و در نهایت چند اثر برای این مراسم انتخاب شدند.
مدیر عامل بنیاد نهج البلاغه:
منشور انقلاب اسلامی ایران، نهج البلاغه بود
آیتالله «سیدجمال الدین دینپرور» در جشنواره اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه گفت: مساله نهج البلاغه مخصوص به شیعه نیست در دنیا زمانی که سخن از عدالت می شود نام نهج البلاغه و عهدنامه مالک اشتر به میان می آید.
مدیر عامل بنیاد ملی نهج البلاغه افزود: ما بیش از گذشته به این کتاب توجه کنیم و مسئولان ما در زمینه های مختلف همچون مسائل اقتصادی می توانند از نهج البلاغه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی و دولت باید از این کتاب بهره ببرند، خاطرنشان کرد: با تهیه لوایح مختلف برگرفته از نهج البلاغه می توان قوانین مفید را برای زمینه های اجرایی فراهم کرد.
آیت الله دین پرور با تاکید بر این نکته که انقلاب اسلامی ایران بر مسیر تعالیم نهج البلاغه و قرآن کریم پیروز شد، عنوان کرد: هر انقلابی یک منشور دارد و نهج البلاغه منشور انقلاب اسلامی ایران است.
مدیر عامل بنیاد ملی نهج البلاغه در ادامه نهج البلاغه را کتابی جامع برای بهره گیری تمام مذاهب اسلامی دانست و تاکید کرد: تعالیم مطرح شده در این کتاب تنها برای مسلمانان نیست و تمام نوع بشر می توانند با تکیه بر تعالیم نهج البلاغه راه خوشبختی و موفقیت را برای خود ترسیم کنند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: برگزاری جشنواره اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه گامی موثر بر بهره گیری بیشتر از این کتاب باشد.
دبیر جشنواره جایزه نهج البلاغه:
هدف برگزاری جشنواره نهج البلاغه ترویج زندگی علوی است
بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، «احمد پاکت چی» در جشنواره اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه گفت: مسیر اجرای این جشنواره بسیار ناهموار بود.
دبیر علمی جشنواره اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه افزود: معرفی نویسندگان برتر، تشویق آن ها، ترویج زندگی علوی، ارتقای سطح شناخت جامعه از سبک زندگی علوی و ایجاد وحدت بیشتر در میان مذاهب اسلامی از اهداف برگزاری این جشنواره بود.
وی ادامه داد: در ابتدا کمیته های علمی در سه گروه آموزه های علوی با تکیه بر نهج البلاغه، علوم نهج البلاغه و مطالعات متنی نهج البلاغه ایجاد شد و شورای عالی علمی از گروهی از چهره های شاخص دانشگاهی و حوزوی محقق نهج البلاغه تشکیل شد.
پاکت چی عنوان کرد: در مسیر اجرای این جشنواره تلاش کردیم که مساله خانگی نباشد و نهج البلاغه را مبنایی برای گفت و گو در سطح بین المللی دیدیم به همین دلیل آثار بین المللی را نیز را بررسی و از آن ها تجلیل گردیم.
وی با اشاره به این که آثار ارسالی به این جشنواره هم تخصصی بودند و هم به گونه ای بودند که مخاطب عمومی داشتند، اعلام کرد: به این دلیل بخش های تخصصی، عمومی و کودک و نوجوان در این جشنواره ایجاد کردیم و آثار دریافتی در این سه بخش بررسی شدند.
دبیر علمی جشنواره اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه راه اندازی سایت و دعوت از پژوهشگران داخلی و خارجی برای شرکت در این جشنواره را از دیگر اقدامات دانست و تاکید کرد: همچنین تیم هایی را از افراد متخصص خواستیم که تک تک آثار را بررسی کنند و گزارش های اولیه را در اختیار کمیته ها قرار دهند و در آخرین مرحله شورای علمی گزارش های ارائه شده را بررسی کردند.
وی در پایان گفت: بعد از سه مرحله ارزیابی آثار ارسالی به جشنواره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه با یک نگاه هدفمند و توام با انصاف، بررسی ها را انجام دادیم. همچنین آثاری با زبان های تاتاری و چینی هم به دست ما رسید و افراد متخصص را برای بررسی آن ها یافتیم.
پیام صالحی به اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه
بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب نهج البلاغه پیامی صادر کرد.
متن پیام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است :
بسم الله الرحمن الرحیم
اینک در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند پرتو افشانی نهج البلاغه هستیم و شرایط کشور را بر آن عرضه کرده و راه های علوی را جستجو می کنیم. نهج البلاغه تجلی ناب اندیشه و جان امیر المومنین (ع) است.
این گنجینه از یک سو معارف توحیدی را در لطیف ترین واژگان ارایه می کند و راه تامل را برای حقایق بی کران هستی باز می نماید. از طرف دیگر به زخم های کهن انسان می پردازد و با تبعیض ستیز می کند و فضائل نفسانی را مورد اهتمام ویژه قرار می دهد.
انقلاب اسلامی موثر از آموزه های قرآن و تعالیم نهج البلاغه و رهنمود های امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و اینک در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند پرتو افشانی این کتاب جامع هستیم و شرایط کشور را بر آن عرضه کرده و راه های علوی را جستجو می کنیم.
جشنواره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه فرصت مغتنمی است که اندیشمندان از این گنجینه گوهرها را اتخآذ کرده و جامعه ایرانی و اسلامی را با آن ها آشنا کنند.
برگزیدگان اولین دوره جایزه جهانی دوسالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه
بنابراین گزارش ،اختتامیه اولین دوره جایزه جهانی کتاب برگزیده نهج البلاغه امروز با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،ایت الله دین پرور و جمعی از فعالان و صاحب نظران این حوزه برگزار و از برگزیدگان تجلیل شد.
اسامی برگزیدگان به ترتیب به شرح زیر است.
۱. آیت الله سید جمالالدین دین پرور
۲. مصطفی دلشاد تهرانی
۳. سید علی موسوی گرمارودی
۴.حجت الاسلام والمسلمین نبیل الحسنی
۵. حجت الاسلام والمسلمین جواد محدثی
۶. سید مهدی شجاعی
۷. محمدعلی انصاری
۸. مصطفی رحماندوست
۹. حجت الاسلام والمسلمین سید حسین موسوی بروجردی
۱۰. عبدالکریم تاراس چرنینکو
۱۱. مجید ملامحمدی
۱۲. محمد مجتهدی
نظر شما