به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «داود محمدی» در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان که امروز (چهارشنبه ۲۲۲ اسفند) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: تعریف بحران امروز با گذشته متفاوت شده است به طوری که اگر بسیاری از مسائل جاری و عادی کشور مورد بی توجهی قرار گیرد و از این مسائل پیشگیری نکنیم، ممکن است به دامنه شرح وظایف ستاد مدیریت بحران اضافه شود.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در گذشته بحران هایی مانند حوادث غیرمترقبه، سیل و زلزله را داشتیم و امروز با دست کاری بشر در طبیعت مسائل مربوط به محیط زیست، آب و خاک ریزگردها را داریم و اگر دقت نکنیم باید با مسائل کارگری، دفع بهداشتی فاضلاب و غیره به عنوان امور بحرانی مواجه شویم.
محمدی اعلام کرد: بنابراین باید پیشگیری در رأس امور و برنامه ها قرار گیرد و این امر به همه دستگاه هایی که وظایفی به آنها محول می شود، باز می گردد.
وی اضافه کرد: نکته دیگر اینکه عِده و عٌده سازمان مدیریت بحران کشور تناسبی با شرح وظایف وسیع آن ندارد و بودجه و امکانات هم در این حد و سطح دیده نشده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: زلزله کرمانشاه از سوی کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شد و در این بررسی به آسیب هایی برخورد کردیم که از جمله این آسیب ها نبود مدیریت واحد بود، در شروع موضوعات بحرانی مانند زلزله و غیره مدیریت واحد می تواند در حل و فصل مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، کمک کند.
وی تأکید کرد: مشکل دیگر نحوه پرداخت خسارت ها در برابر حوادث و بحران ها است که ساز و کار پیچیده ای برای این موضوع در نظر گرفته شده است برای مثال در بحث سرمازدگی که به کشاورزان ما خسارت وارد شد و یا سیلی که در الموت رخ داد، مکانیزیم پرداخت بسیار طولانی بود و در بحث خسارت سرمازدگی بودجه ای که باید تخصیص می یافت، اختصاص داده نشد و در این حوزه با مشکلات زیادی مواجه شدیم.
محمدی یادآور شد: بحث دیگری که در این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد، بیمه است و فراگیر کردن پوشش بیمه ای را باید داشته باشیم تا در صورت بروز حوادث، خسارت جبران پذیر باشد.
وی خاطر نشان کرد: آموزش در حوزه شهروندان و مدیران، توجه به بافت های فرسوده، به روزرسانی تجهیزات و ماشین آلات و تقویت امداد هوایی از جمله اقدامات مهمی است که باید در این حوزه صورت گیرد.
نظر شما